Caroline/ oktober 16, 2017/ Voeding/ 0 reacties

Kiemen of microgroenten kweken is gemakkelijk en gezond. In de donkere wintermaanden kunnen kiemen je een goedkope oplossing bieden om toch voldoende groenten te eten. Het is immers zo dat we tijdens de winter minder seizoensgroenten tot onze beschikking hebben. Microgroenten kweken is heel erg gemakkelijk en je kunt er aan beginnen met een oude gerecycleerde glazen bokaal en een kapotte panty. Je dient enkel zaadjes aan te schaffen om te laten ontkiemen.

Waarom zou je nu beginnen aan kiemen?

  • Lekker gezonde groenten zonder chemicaliën
  • Ze zijn een gezonde bron van vitamines en mineralen
  • De ideale variatie, zeker tijdens de winter
  • Het is goed voor je portemonnee
  • Je hebt niet veel plaats nodig om ermee te beginnen
  • Je kweekt zelf je voedsel wat rust kan brengen in je hoofd
kiemen kweken, goedkope groenten, microgroenten, handleiding kiemen, voorverteerd, verteringsproblemen bonen, gekiemde granen, scheuten

Het zien ontkiemen van zaadjes kan rust brengen

Welke zaden neem ik?

Het is erg belangrijk om biologische zaden te gebruiken om te ontkiemen. Op deze manier krijg je geen ongewenste chemicaliën binnen. Niet alle zaden zijn geschikt voor elke kiemer. Als je nog maar pas begint met een oude gerecycleerde bokaal en panty dan kun je best grote zaden zoals zonnebloempitten, boekweitzaad, erwten en graszaad vermijden. Ook Rucola-, kers-, lijn- en chiazaad gaat niet ontkiemen in een pot. In een pot is het ideaal om kleine kiemen te kweken met blaadjes, bonen en granen. Als jij iemand bent die niet goed bonen verdraagt en er steeds winderig van wordt, dan kan het kiemen de oplossing bieden. Gekiemde bonen zijn immers al een stuk voorverteerd waardoor ze voor jou lichter verteerbaar worden. Als je de kiemen in het donker laat ontkiemen krijg je witte scheuten, laat je ze in het licht ontkiemen dan worden ze groen van kleur door de fotosynthese.

Hoe moet ik kiemen?

Als je graag een korte handleiding hebt, dan kun je mijn kiemhandleiding downloaden (het wachtwoord bekom je hier). Je vindt er op 1 blad een kort overzicht van de te volgen stappen om zelf kiemen te kweken. Op deze manier heb jij ook toegang tot extra goedkope microgroenten deze winter. Met de donkere dagen in het vooruitzicht is het belangrijk onze weerstand in het oog te houden. Onze weerstand kunnen we altijd boosten met extra vitaminen en mineralen die we terugvinden in groenten en fruit. Zo kom jij ongeschonden de winter door.

Start met kiemen

Wat kan ik nu doen met die microgroenten?

Je kunt kiemen in veel zaken gebruiken. Zo kun je ze toevoegen aan soepen om een extra hoeveelheid vitaminen in je soep te voegen. Tijdens de zomer kun je ze perfect in je salade voegen om zo extra variatie te hebben. Je kunt de kiemen toevoegen aan je broodjes of wraps in de plaats van sla. Sla is immers een zomergroente en is dan ook op zijn lekkerst. In de winter smaakt sla vaak waterachtig. Hier bieden kiemen de ideale wintervervanging. Je kunt de gekiemde bonen gebruiken om een humus te maken waardoor deze beter verteerbaar zal zijn. Er zijn ontelbare variaties met kiemen in maaltijden te bedenken. Daarnaast kun je je kiemen ook nog toevoegen in sapjes en smoothies of ze gewoon uit het vuistje eten.

Wil je graag meer lezen over kiemen, dan kun je extra informatie vinden in het boek Kiemen kweken in je eigen keuken van Rita Galchus (ISBN: 978 94 6250 051 8)

Wil jij graag jouw gezondheid naar een hoger plan tillen? Dat begint al in jouw cellen! Door een celgezondheid test weet jij precies waar jij nog meer aandacht aan mag besteden om te zorgen dat jij de gezondheid krijgt die je verdient. Ontdek hem hier.

De weg naar echte gezondheid

Loop jij al lang met vage klachten waar je maar niet de vinger op kunt krijgen? Vaak is er nog niet echt sprake van een ziekte. Toch voel jij je niet gezond. Je bent moe, hebt een kort lontje. Je bent zeker niet meer diegene die je een aantal jaar geleden was. Zou het dan toch de leeftijd zijn?

 

Welnee! Ook op je 80ste kun jij jou vitaal voelen. Je moet alleen een handje geholpen worden hoe. Bij ruim 90% van de mensen staan hun celgezondheid testwaarden niet optimaal. Afhankelijk van de afwijkingen en de periode dat jij hier al mee rondloopt, ervaar je meer of minder klachten. Je voelt je niet gezond, maar ook niet echt ziek.

 

Deze celgezondheid test valt onder wat we noemen functional medicine. Het is bedoeld om je gezondheid en vitaliteit te ondersteunen met de juiste adviezen gesteund op wetenschappelijke grond. Geen natte vingerwerk dus. 

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.