Caroline/ juli 25, 2022/ Astrologie/ 0 reacties

Elk seizoen heeft zijn eigenheden. Wist je dat je doorheen de verschillende jaargetijden ook preventief aan je gezondheid kan werken volgens de astrologie? Tussen 23 juli en 22 augustus bevinden we ons astrologisch in het seizoen van de zon in leeuw. Een uitgelezen periode om aan de slag te gaan met jouw fysieke gezondheid. Deze tips zijn ter informatie bedoeld. Check dit altijd eerst met jouw behandelaar.

1.    Goed zuur-base evenwicht

Gezien de periode van het jaar, is dit een uitstekende periode om aandacht te hebben voor je zuur-base verhouding. De ideale verhouding is 80% basevormende voeding nuttigen en 20% zuurvormende voeding. Onder basevormende voeding verstaan we in grote lijnen fruit, watervruchten, wortel- en knolgewassen, yoghurt, bessen, bladgroenten en bolgewassen. De grootste zuurvormende voedingsmiddelen zijn noten, pitten, zaden, granen, vlees, vis, zeevruchten, peulvruchten, kaas. Door dit evenwicht in je eetpatroon onder de loep te nemen en meer naar de 80-20 verhouding te streven, kan je jouw gezondheid goed ondersteunen.

Zeker in deze periode van het jaar is het gemakkelijk om lekker, sappige vruchten te vinden. De temperaturen in het Leeuwseizoen helpen je ook om meer salades en groenteschotels te eten. Ga vooral niet onnodig gaan schrappen, maar kijk naar de plaatsen waar je meer basevormende voeding in je dieet kan voegen. Meestal ga je dan vanzelf minderen in de verzurende voeding.

strandwandelingen goed idee met zon in leeuw

2.    Rehydrateer jezelf als Zon in Leeuw staat

Het grootste deel van ons lichaam bestaat uit water. Water is belangrijk voor heel wat facetten van onze gezondheid. Het houdt onze gewrichten soepel. Maar is daarnaast ook een belangrijk onderdeel van ons bloed en intra- en extracellulair milieu. Ons organisme heeft dagelijks water nodig om correct te functioneren. Het grootste deel van onze waterbehoefte halen we uit het drinken van vocht. 

Deze maand is een ideale periode om tijd te maken voor het rehydrateren van jezelf. Schrap sterk bewerkte voeding die rijk is aan koolhydraten van jouw menu gezien ze jouw systeem verder uitdrogen. De vorige tip, zal je ook helpen om jezelf terug meer te hydrateren. Het kan goed zijn om in jouw water een snuifje Keltisch zeezout te doen. Dit zorgt ervoor dat je nog net iets meer gehydrateerd geraakt van jouw waterinname. Je zou ook kunnen water infuseren met vruchten of kruiden om er wat smaak aan te geven. Leuke combinaties zijn wat citroensap en stukjes komkommer, muntblaadjes met aardbei of appelschijfjes met tijm

3.    Bevorder jouw circulatie met de Zon in Leeuw

De veneuze en arteriële circulatie is belangrijk voor jouw gezondheid. Dit systeem zorgt ervoor dat alle nodige voedingsstoffen in de juiste lichaamsdelen terecht kunnen komen. Met wat milde inspanningen kan jij jouw gezondheid boosten in het Zon in Leeuw seizoen. Een goede manier om de circulatie te stimuleren is wandelen. Dagelijks wandelingen inplannen kan al een grote gezondheidswinst opleveren. Een verfrissend idee op warme zomerdagen is om op blote voeten in de kustlijn te lopen. Zorg er wel voor dat je bij je uitstap voldoende water meeneemt om jezelf tijdig te hydrateren.

4.    Heb aandacht voor de atmosfeer van jouw leefomgeving

Het hart en dus ook onze hartgezondheid valt onder het teken Leeuw. Ons hart werkt via zelfopgewekte elektrische impulsen. Het toepassen van technieken om dit elektrische veld te kalmeren en reguleren kan gezond zijn. Je zou bijvoorbeeld aan de slag kunnen gaan met hartcoherentie. 

Maar ook aandacht voor elektrosmog is een interessante om deze maand onder de loep te nemen. Door de natuur in te trekken word je ondergedompeld in negatieve ionen. Bosbaden kan hier een goede piste zijn om te exploreren. Je kan overwegen of een ionisator of Himalaya zoutlamp voor jou het verschil kan maken. Het plaatsen van enkele edelstenen in huis kan de sfeer ten goede komen. 

Niet iedereen is gevoelig voor elektrosmog. Het kan een goede maand zijn om dit even zelf te onderzoeken en ondervinden. Probeer je elektrische apparaten deze maand uit te schakelen als je gaat slapen. Zet ’s nachts de wifi ook even uit en kijk of je een verschil voelt. Het is een kleine moeite die jouw slaap misschien wel ten goede kan komen.

Wil jij graag meer gezondheidstips ontvangen op basis van jouw persoonlijke astrologische geboortehoroscoop? Bestel dan nu hier jouw gratis mini gezondheidsprofiel hier!

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Ik heb mijn inspiratie gehaald uit Judith Hill’s Medical Astrology for Health Practitioners. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden in haar boeken.

Wil jij meer gezondheid ervaren volgens jouw blauwdruk?

Wat zou het voor jou betekenen als jij de echte oorzaak van jouw gezondheidskwaaltjes zou weten? Je zou in staat zijn om de klachten voor te zijn en de patronen te doorbreken. Stelsels die van nature zwakker zijn, zou je extra kunnen ondersteunen in periodes waarin dit nodig is. Zou dit geen gigantische sprong betekenen voor jouw gezondheid?

Jouw geboortehoroscoop herbergt deze informatie. In jouw gezondheidsprofiel neem ik je mee op reis in je eigen lichaam door middel van jouw geboortehoroscoop. Je ontdekt er handvaten om preventief jouw gezondheid te versterken zodat je geen nood hebt om ziek te worden. Wil jij ook graag meer gezondheid in je leven?

  • Detecteer de organen en stelsels die extra ondersteuning nodig hebben in jouw lichaam.
  • Krijg inzicht in de periodes waarin bepaalde klachten zich meer manifesteren en wat je hieraan kunt doen.
  • Ontdek of er bepaalde voedingsmiddelen niet goed matchen met jouw blauwdruk.
  • Achterhaal welke psychologische- en omgevingsfactoren een rol spelen in chronische klachten.
  • Kom te weten welke levensstijl echt bij je past.
  • Ontdek hoe jij de gezonde versie van jezelf kan worden en blijven.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.