Caroline/ september 13, 2022/ Astrologie/ 0 reacties

Heb jij de zon in het teken Maagd staan? Dan heb jij meer kans gezondheidsklachten te ontwikkelen in systemen die gelinkt worden met dit teken. Hierdoor ga je sneller last hebben van spijsverteringsproblemen. De tekst hieronder dient louter ter informatie. Als jij (ernstige) gezondheidsklachten ervaart, dien je dit steeds te bespreken met jouw arts en/of behandelaar!

Zon in Maagd met gevoelige spijsvertering.

Je hebt als Zon in Maagd waarschijnlijk al gemerkt dat jouw spijsvertering een erg gevoelig orgaan is. Problemen met het maag-darmstelsel zijn schering en inslag. Vaak wordt dit mee in stand gehouden door een zwakkere leverfunctie. Dit zorgt ervoor dat jij gevoeliger bent voor toxines in jouw voeding en leefomgeving dan anderen. Gelukkig heb jij waarschijnlijk de gewoonte om erg te letten op de zuiverheid van jouw voeding. De keuze voor bio is waarschijnlijk een natuurlijke optie voor jou.

Vetstoffen vind jij een moeilijke met je Zon in Maagd. Je bent er van nature geen fan van. Dit komt mede doordat jij moeite hebt om deze stoffen te verteren. Jouw tragere lever speelt hier een belangrijke factor in. Het kan dan ook interessant zijn om jouw dag te starten met een glaasje lauw water met het sap van een halve citroen. Ook het gebruik van wat citroensap bij vette maaltijden kan bij jou wonderen doen voor je vertering. Let hier wel mee op als jij maagzuurproblemen ervaart.

Spijsverteringsproblemen met de Zon in Maagd

Een andere manier van eten

Doordat jouw spijsvertering zo gevoelig is, ben je vaak gebaat met frequentere kleine porties. Jouw maaltijden mogen best sober zijn qua ingrediëntkeuze. Doe vooral niet te veel verschillende ingrediënten samen, maar spreid ze over verschillende maaltijdmomenten. Eten volgens de voedselcombinaties kan voor jou een goede uitkomst bieden om meer rust in je spijsvertering te ervaren. 

Rauwe voedingsmiddelen zoals rauwkost kunnen moeilijk verteerbaar blijken voor je. Gezien levende voeding toch belangrijk is, kan je hier denken aan het eten van kiemen of gefermenteerde producten. Zeker gefermenteerde groenten kunnen jou helpen om een betere spijsvertering te bekomen. Als je effectief kleinere porties eet per maaltijd, zal het wel noodzakelijk zijn om jouw totale calorie-inname in de gaten te houden zodat jij jezelf niet ondervoedt.

Keuzestress voor de Zon in Maagd

Ons spijsverteringsstelsel maakt voortdurend keuzes. Wat neem ik op als voedingsbron? Wat is afval? Je kan dan ook merken dat keuzes maken in jouw leven moeilijk loopt als jouw spijsverteringsstelsel van slag is. Het is moeilijk om nog prioriteiten te stellen. Alles lijkt even dringend. Dus verval je in een vorm van busy-ness. Wat op langere termijn burn-outklachten kan veroorzaken.

Rust is het antwoord met de Zon in Maagd.

Hier is tijd jouw bondgenoot. Het is belangrijk om regelmatig tijd te nemen om te ontspannen en te rusten. Even afkoppelen van de wereld als het ware. In het bijzonder van je mobiele telefoon. Door je op zo’n momenten te gaan focussen op de zaken die jou voeden, kan jij jouw batterijen echt opladen. Slaap heb je over het algemeen minder nodig dan de modale mens, maar je moet erover waken om dit niet tot het uiterste te drijven. Een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning is ook voor jou een belangrijke levensles. Deze balans ga je niet creëren door jezelf te behandelen met kruiden- en vitaminesupplementen. Plan dus regelmatig onversneden rustmomenten in op je kalender om jouw gezondheid te behouden.

Wil je meer ontdekken over jouw gezondheid volgens jouw geboortehoroscoop? Dan kan een mini gezondheidsprofiel jou vast bekoren. Je vraagt hem hier gratis aan!

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Ik heb mijn inspiratie gehaald uit Judith Hill’s Medical Astrology For Health Practitioners. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden in haar boeken.

Meer ontdekken over hoe jij jouw gezondheid kan ondersteunen?

Wat zou het voor jou betekenen als jij de echte oorzaak van jouw gezondheidskwaaltjes zou weten? Je zou in staat zijn om de klachten voor te zijn en de patronen te doorbreken. Stelsels die van nature zwakker zijn, zou je extra kunnen ondersteunen in periodes waarin dit nodig is. Zou dit geen gigantische sprong betekenen voor jouw gezondheid?

Jouw geboortehoroscoop herbergt deze informatie. In jouw gezondheidsprofiel neem ik je mee op reis in je eigen lichaam door middel van jouw geboortehoroscoop. Je ontdekt er handvaten om preventief jouw gezondheid te versterken zodat je geen nood hebt om ziek te worden. Wil jij ook graag meer gezondheid in je leven?

  • Detecteer de organen en stelsels die extra ondersteuning nodig hebben in jouw lichaam.
  • Krijg inzicht in de periodes waarin bepaalde klachten zich meer manifesteren en wat je hieraan kunt doen.
  • Ontdek of er bepaalde voedingsmiddelen niet goed matchen met jouw blauwdruk.
  • Achterhaal welke psychologische- en omgevingsfactoren een rol spelen in chronische klachten.
  • Kom te weten welke levensstijl echt bij je past.
  • Ontdek hoe jij de gezonde versie van jezelf kan worden en blijven.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.