Caroline/ maart 25, 2019/ Spiritualiteit/ 0 comments

Moedertje Maan blijft ons allen fascineren. Waarom voelen we ons soms zo aangetrokken tot de Maan? Waarvoor staat zij symbool? De Maan beschermt ons en voedt ons zowel fysiek als emotioneel. Ze brengt ons comfort en hechting. We voelen ons veilig in haar licht. Ze zorgt voor ons. Zij is een en al emotie en gevoel. In de horoscoop geeft zij onze emoties weer.

Verder staat ze symbool voor de vruchtbare vrouw. De maandstonden zijn ongeveer gelijk met een maancyclus. Dit is dan ook niet toevallig. De Maan staat symbool voor bevruchten, zowel van mensen, dieren als akkers. 

Doordat we de Maan vooral ’s nachts zien, heeft zij ook haar rol in ontspanning en slaap. Zij helpt ons dromen, maar ondersteunt ons tevens in onze routines en gewoontes. Zo kun jij meer tijd spenderen aan het waarmaken van zaken die belangrijk zijn. Daarnaast speelt ze een rol in ons geheugen en verzamelt ze graag. Extreme hoeveelheden maanenergie leiden tot hoarding gedrag. Een gedrag die steeds een emotionele ondertoon heeft.

De Maan brengt ons comfort en ontspanning.

Maantekort leidt tot overspanning

Doordat de Maan zorgt dat wij opladen en ontspannen, kan een tekort ertoe leiden dat we overspannen geraken. Zij is immers een yinne planeet. Bij te veel yang (zoals Mars of Zon) kun je het evenwicht kwijt geraken met overspanning tot gevolg. Hetgeen we dan als vanzelfsprekend gaan doen is rust nemen en ontspanning inbouwen.

Door jezelf in een warm bad te hullen met rustgevende muziek of jezelf op een andere manier te verwennen nodig je de Maan uit in je leven. Je kunt er voor kiezen om bewuster naar de Maan te kijken op avonden dat zij zichtbaar is. Soms kan het helpen om zonder gordijnen te slapen als jouw cyclus in de war is. Je stemt je dan voorzichtig terug af op jouw eigen vruchtbaarheid.

Breng meer Maan in je interieur als jij hier nood aan hebt.

Wens je de Maan uit te nodigen met kleuraccenten dan kun je gebruik maken van zilver, wit en pastelkleuren. Spiegels kunnen hier ook dienst doen om haar uit te nodigen. Koop een zacht dekentje in een pastelkleur en organiseer de ruimte zeer comfy. Verder kun je gebruik maken van edelstenen zoals maansteen, seleniet of parels.

Indien je liever gebruik maakt van aromatherapie om meer Maan in je leven te verkrijgen, dan kun je kiezen voor een etherische olie van sandelhout, kamille of citroenmelisse. Deze planten brengen je stuk voor stuk rust en ontspanning. Kijk ze bij twijfel wel na samen met jouw vaste behandelaar. Verder kun je accenten leggen met palmtakken, kokosnoten en zeewier. 

Te veel maan zorgt dat jij over je grenzen gaat

Naast een tekort kun je ook teveel van iets hebben. Bij de Maan zorgt dat ervoor dat jij moeite hebt met grenzen. Je gaat anderen ongevraagd beladen met aandacht en kan geen nee zeggen als jou iets gevraagd wordt. Steeds sta jij klaar voor anderen. Hierdoor kun je sterk uitgeput geraken. Een goed tegenwicht is hier om meer Saturnus in je dag in te voeren door middel van een vaste structuur, agenda of het stellen van grenzen. 

Geef ruimte aan jouw noden om je veilig te voelen voor een goede nachtrust.

Leidt een teveel tot een grote behoefte aan slaap? Dan is het ideaal om sport te beoefenen in de buitenlucht. Zo krijg je een extra dosis Mars en Zon binnen en kun jij opgeladen jouw dag aanvangen. 

Merk jij dat je eerder cirkeltjes blijft draaien en steeds terug in jouw emoties gaat wentelen? Dan kan Mercurius een hele goede oplossing vormen. Hij voegt immers wat meer ratio toe. Om meer Mercurius te ervaren kun je een boek gaan lezen of een meditatie doen. Als jij erg veel last hebt van emotionele uitbarstingen bij de volle Maan, kan een volle maanmeditatie een uitweg bieden. 

Wil je graag bekijken hoe jij tot jouw persoonlijke evenwicht kunt komen? Dan is het astrologie embodied traject vast iets voor jou. Hier gaan we in de diepte deze patronen bekijken. Boek nu je vrijblijvend afstemmingsgesprek hier!

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.