Caroline/ februari 28, 2021/ Astrologie/ 0 reacties

We starten maart 2021 met een eerder onrust veroorzakende verbinding tussen Zon en Pluto. Deze verbinding kan op maandag 1 maart zorgen voor onverschrokken gedrag naar anderen. Het doel heiligt de middelen en er kan en sterke machtshonger aanwezig zijn. Werk deze energie niet op anderen uit, maar kies ervoor om deze in te zetten als scheppingskracht voor je langere termijn plannen. Zet hier vandaag vooral doelbewust tijd voor aan de kant.

De onstuimige energie zet zich nog even door op woensdag 3 maart met een verbinding tussen Venus en Uranus die ervoor zorgt dat we een zekere voorliefde kunnen hebben voor het wilde en onberekenbare. In tegenstelling tot maandag, kan het vandaag wel een fijne dag zijn om in gezelschap door te brengen. Samenzijn brengt toch voldoening en er kan een zekere mate van positieve spanning zijn in je relatie vandaag.

Begin maart 2021 brengt veel versnippering

Vanaf donderdag 4 maart gaat Mars in Tweelingen lopen. Dit kan ervoor zorgen dat je actie wat meer versnipperd zal zijn de komende periode. Hallo multitasken! Probeer dus de komende periode bewust tijd te nemen om even af te schakelen van de constante stroom aan nieuwe informatie om je zenuwstelsel te ontlasten. Als jij in het verleden een cursus mindfulness volgde, is het tijd deze vanonder het stof te halen. En indien niet, kun je er nu mee beginnen. šŸ˜‰ Doe regelmatig bewust Ć©Ć©n ding met een keer om meer rust te ervaren en laat je vooral niet te veel afleiden door het shiny object syndroom.

maart 2021 doorprikt illusies
Tijd om alles te overschouwen.

Spanningen in onderlinge relaties

We zien op vrijdag 5 maart 2021 een samenstand tussen Mercurius en Jupiter op de 18de graad van Waterman. Dit geeft een erg optimistische en joviale stemming. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn vandaag. Je kunt een sterke nood hebben om zaken voor een ander in te vullen of zelfs op hen te gaan projecteren. Wees behoedzaam met het geven en ontvangen van adviezen vandaag. Er kan zelfs onderliggende jaloezie spelen die haar kopje opricht. Je kunt maar beter met deze samenstand focussen op jouw eigen innerlijke wereld. Welke pijnlijke plekken zijn er de voorbije periode ontstaan? De negatieve gedachten en cirkeltjes in je hoofd kun je vandaag iets gemakkelijker loslaten. Het is alvast tijd voor heling in jouw eigen mentale stroom.

Zaterdag 6 maart brengt ons een verbinding tussen Venus en Pluto die wederom voor wat onthullingen en ophef kan zorgen. Misschien is er wel informatie die je al een eindje over het hoofd ziet, die plots je aandacht vraagt? Weet dat deze nieuwe informatie je vervolgens de mogelijkheid geeft tot nieuwe kansen. Zaken waar je vast in lijkt te zitten kunnen nu een doorstart krijgen.

Illusies vallen in elkaar in maart 2021

Op donderdag 11 maart hebben we een samenstand tussen de  Zon en Neptunus op de 21ste graad van Vissen. Dit kan je het gevoel geven dat zaken ongrijpbaar zijn. Bijgevolg is initiatief erg lastig en je slaagt er niet echt in om besluiten te maken. Het gaat er dus om vandaag gewoon te zijn en niets echt te moeten. Je kunt je erg aangetrokken worden tot muziek, kunst en dans. Als je de kans krijgt is vandaag wel een super geschikte dag om een energetische behandeling te ondergaan. Vooral als deze behandeling te maken heeft met het tot rust brengen van jouw innerlijke turbulentie en het leren omgaan met je emoties, kun je vandaag mooie vooruitgang boeken.

De nieuwe maan vindt plaats op zaterdag 13 maart 2021 op de 24ste graad van Vissen wat de graad van verontrusting is. Je kunt hierdoor het gevoel hebben dat het kaartenhuisje dat je zorgvuldig bouwde in elkaar stort. Weet in dat geval dat afbraak een natuurlijk proces is, die slechts tijdelijk is. Vanuit de donkere omstandigheden kan er licht en intuĆÆtie geboren worden die jou de weg wijzen waar je wel naartoe dient te gaan. Deze emotionele crisis kan bijgevolg een kans zijn om te groeien.

Je kunt je best eenzaam voelen vandaag. Weet dan dat dit ervoor zorgt dat je dichter in contact kunt komen met jezelf. Door de verbinding te maken met jouw eigen kern, kan deze dag een transformerende dag worden waarbij de stormen van het leven even langs je heen passeren. De energie van de verbinding tussen Zon en Uranus op 13 maart brengt nog iets meer volatiliteit vandaag. Probeer dus intern je kalmte te houden in de uitwendige chaos. Houd dus vooral je ogen open voor de mooie kansen die verborgen liggen.

Krijg terug vat met artistieke uitlaatkleppen

Zondag 14 maart 2021 brengt ons een samenstand tussen Venus en Neptunus wat je gevoelig maakt voor harmonie, ritme en schoonheid. Een ideale dag om artistiek bezig te zijn. Wel kun je vandaag iets te veel met je hoofd in de wolken leven en hierdoor even met de voetjes op de grond worden gezet. Blijf dus vooral erg dicht bij jezelf en wat jij nodig hebt. Zoek de zekerheid in jezelf vandaag.

Je kunt een ander niet veranderen, enkel jezelf

Op maandag 15 maart staat een verbinding tussen Zon en Saturnus op het programma waardoor je het gevoel kunt hebben om jezelf moeilijk te kunnen uitdrukken. Het gaat erom vandaag vooral op je eentje die stenen te proberen verschuiven met volharding en verantwoordelijkheid. Je kunt niet echt op de ander rekenen vandaag en wordt op jezelf terug geworpen. Verder zien we ook dat onze manier van communiceren en denken wolliger wordt met de verschuiving van Mercurius naar Vissen. Dit zorgt ervoor dat we de komende weken minder structuur kunnen ervaren in ons praten en denken. Onze ratio functioneert wat minder en onze intuĆÆtie is iets sterker aanwezig.

Dinsdag 16 maart brengt ons een verbinding tussen Venus en Uranus en eentje tussen Zon en Pluto. Deze combinatie kan wel eens banden doen uit elkaar springen. Vooral als jij het gevoel hebt gevangen te zitten in een relatie (liefdesrelatie of vriendschapsrelatie) kun je de nood ervaren om uit deze relatie te springen. Beperkingen landen niet zo goed vandaag. Je hebt een enorme nood aan vrijheid en je zult jezelf dan ook bevrijden uit de ketens die jou boeien. Ontspanning kan vandaag moeizamer lopen dan je gewoon bent.

De verbinding tussen Venus en Saturnus van woensdag 17 maart maakt het voor relaties niet zoveel fijner. Je kunt dan moeite hebben met het uitdrukken van je affectie voor de ander. Er kunnen heel wat zorgen op je af komen en verantwoordelijkheden waarvan je je afvraagt of je ze wel wenst te hebben. Trek je vandaag tijdig terug om zicht te krijgen op wat jij eigenlijk verlangt en nodig hebt. Dat is een interessantere manier om met deze energie om te gaan. Ook het aanpakken van zaken die jouw liefdesrelaties in de weg staan zoals je hechtingspatronen kunnen jou mooie cadeautjes brengen.

De vele twijfels die de voorbije dagen gebracht hebben, kunnen op donderdag 18 maart tot een conclusie komen waarbij een nieuwe start kan worden genomen. Misschien had je het wel even nodig om op jezelf te zijn om zo gelukkiger te kunnen worden in je relatie met de ander? Neem de inzichten van de voorbije dagen mee om je relatie(s) opnieuw vorm te geven. 

Tijd voor nieuwe experimenten

Vanaf zaterdag 20 maart komt de zon in het teken ram terecht. Officieel start de lente dit jaar dus op 20 maart. Je kunt de wens voelen om nu vooral nieuwe ideeƫn te produceren. Laat die inspiratie maar komen. Zeker als vanaf zondag 21 maart ook Venus in ram komt kun je je echt gaan verbinden met nieuwe opwindende zaken. Experimenteren kan de volgende weken echt aan de orde zijn.

De verbinding tussen Mercurius en Uranus op maandag 22 maart geeft je de mogelijkheid om zaken ook echt gedaan te krijgen. Zeker dingen die met je handen moeten gebeuren, kun je vandaag tot een goed eind brengen. Neem hier nog de kracht van de verbinding tussen Mars en Saturnus bij die je een zekere mate van gestructureerde, planmatige actie brengt en je weet dat vandaag echt wel een dag is om vooruit te geraken.

Loop je op maandag toch tegen beperkingen aan? Dan kun je deze op dinsdag 23 maart aardig uit de weg ruimen met behulp van de energie van de Mars-Plutoverbinding. Je bent in staat met een krachtige actie de nodige blokkades tot een eind te brengen.

Rust is even belangrijk als inspanning

Het lijkt me goed om woensdag 24 maart even een dagje rust in te plannen. De verbinding tussen Mercurius en Pluto kan ervoor zorgen dat je zenuwstelsel wat te veel onder stress komt te staan. Ga vandaag zeker weg uit gesprekken en discussies die niet goed voelen. Je kunt hier altijd later op terugkomen! Zeker met de combinatie tussen Mercurius en Mars die wel een bepaalde mate van woede en irritatie met zich mee kan brengen, lijkt het bewust inplannen van downtime erg aan de orde.

Vrijdag 26 maart wordt gekenmerkt door een samenstand van de Zon en Venus op de 6de graad van Ram. Dit kan je op een fijne, subtiele manier in je kracht zetten. Zaken die al even in je hoofd leken rond te dwarrelen kun je nu op papier gaan zetten en structureren. Dit is een dag om te genieten van de verbinding met de mensen om je heen vanuit een gelijkwaardig standpunt. Het is ook een mooi moment om wat zelfzorg in te plannen en je gezondheid lief te hebben.

Zaterdag 27 maart brengt ons een verbinding tussen Venus en Jupiter die je een sterke nood kan geven om met anderen samen tijd door te brengen. Door tijd met anderen door te brengen kun je heel wat positieve gevoelens ervaren. Voor de enkeling brengt vandaag ook nog een financieel cadeautje met zich mee. De verbinding tussen Zon en Jupiter waarschuwt wel om niet te veel op geluk te vertrouwen. Laat de belangrijke zaken niet op hun beloop en laat de teugels niet volledig vieren. Door de balans te houden tussen inspanning en ontspanning kun je vandaag vooruit komen op de gebieden in je leven gelinkt met het huis waarin Ram in je eigen geboortehoroscoop staat.

Door voldoende downtime kun je de uitdagingen van maart 2021 aan.
Rust en inspanning zijn twee zijden van dezelfde medaille

Even wat meer tijd voor jezelf nemen eind maart 2021

Zondag 28 maart 2021 hebben we een volle maan op de 9de graad van Weegschaal. Deze volle maan vraagt ons of wij voldoende onafhankelijk zijn geraakt van anderen. Vertrouw jij genoeg op jezelf? Geniet je van je eigen gezelschap? Als je deze vragen negatief dient te beantwoorden, kun je hierop geattendeerd worden. Indien jij tot nog toe te weinig aandacht gehad hebt voor bepaalde lichamelijke kwalen, kan je hier vandaag op gewezen worden. Je kunt de neiging voelen om zwaktes en imperfecties te corrigeren, wijzigen of vervangen. De grote vraag hier is wat accepteer je niet aan jezelf? Heb jij momenteel erg last van ongenoegen? Dan is het misschien tijd om deze zaken los te laten en achter je te laten. Sta op en strek je rug. Gedane zaken nemen geen keer. 

We zien op dinsdag 30 maart een samenstand tussen Mercurius en Neptunus op de 22ste graad van Vissen. Dit is een ideale dag om even stil te staan en rust te nemen. Je hebt nood om je terug te trekken in stilte om tot genezing te komen. Neem de tijd om stil te staan bij eventuele fouten die jij ziet en trek vandaag jouw lessen hieruit. Zeker met de energie van de verbinding tussen Venus en Saturnus erbij, lijkt het me interessant om vandaag vooral je eigen gezelschap te zijn. Een soort van ā€œreculer pour mieux sauterā€.

Leg de steentjes voor jouw toekomst

Woensdag 31 maart zien we een verbinding tussen Mercurius en Uranus die voor wat onrust zou kunnen zorgen. Je kunt snel denken en ervaart een echte ideeƫnstroom. Een brainstormmoment inplannen lijkt me een ideale zet op deze energie. Als je de zaken die uit je brainstorm dan gebruikt om een plan voor de toekomst uit te leggen, dan gebruik je het mooie van de Zon-Saturnusverbinding om de weg naar toekomstige successen te leggen.

Wil je graag jouw agenda in het vervolg op het kosmische ritme kunnen inplannen? Dan is mijn inspiratiebrief vast iets voor jou! Schrijf je nu in en ontvang hem wekelijks.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.