Caroline/ februari 26, 2023/ Astrologie/ 0 reacties

De maand maart 2023 begint met moeite om je te concentreren. Het lijkt wel alsof je gedachten alle kanten uit blijven schieten van het ene nieuwe idee naar het andere. Gebruik deze energie van de verbinding tussen Mercurius en Jupiter dan ook gerust om te brainstormen, maar verwacht er geen concrete plannen van. Bouw trouwens liefst wat reserve in op woensdag 1 maart om inschattingsfouten voor te zijn. Vermijd zaken waarbij je heel precies dient te zijn met andere woorden.

Tijd om jouw zegeningen te plukken begin maart 2023

Donderdag 2 maart 2023 brengt ons een samenstand tussen Venus en Jupiter op de 13de graad van Ram. Deze samenstand kleurt de volledige ochtend. Als jij tot nog toe heel erg afgezien hebt en heel veel struggles kende, is het nu een moment om deze te zien keren. Plots merk je dat anderen oog hebben voor hetgeen jij doorgegaan bent. Onmogelijk staat vandaag niet in jouw woordenboek. Jij kan licht scheppen in de duisternis van jouw eigen leven of in dat van een ander. 

De samenstand tussen Mercurius en Saturnus op de laatste graad van Waterman diezelfde dag geeft je een zekere mate van voorzichtigheid. Mogelijkheden kunnen zich tonen vanuit jouw spirituele praktijk. Ben jij dus dagelijks gedwee contact aan het maken met jouw eigen hogere zelf? Dan kun je daar vandaag mooie vruchten van plukken. Jij beseft als geen ander dat het leven is wat jij ervan maakt. Die boodschap en inzichten kan je gaan delen als Mercurius in Vissen komt voor de komende weken. 

Tijd om even op jezelf te zijn

Venus maakt een verbinding met Saturnus op zaterdag 4 maart die je moeite geeft om contact te maken met anderen. Je bent heel hard op jezelf gefocust waardoor je geen ruimte hebt voor die ander. Plan liever geen sociale activiteiten in en neem wat tijd voor jezelf. Het zal je vast veel deugd doen!

Wanneer de Zon een verbinding maakt met Pluto op zondag 5 maart, kun je best wat geschokt zijn. Het doel heiligt vandaag de middelen. Let er even op dat jij onbewust geen grenzen van anderen overschrijdt en zo potten breekt. Vooral als je fanatiek je doel najaagt, kan dit vandaag wel eens vodden opleveren. Gebruik liever deze scheppingskracht om zaken te creëren in je eigen gezelschap. Er zijn later betere momenten om dit te delen met de mensheid.

Durf jij door de deur in maart 2023

Follow your own flow

Zo zien we maandag 6 maart een verbinding tussen Zon en Uranus die de natuurlijke leider in jou naar boven kan brengen. Je vindt het vandaag best gemakkelijk om mee te deinen met de golven van het leven die naar je toe komen. Go with the flow is meer dan gewoon een motto vandaag. Wil jij graag vaker jouw eigen flow volgen? Dan kan het astrologie embodied traject net zijn wat jij nodig hebt. Boek nu jouw gratis verbindingscall om te zien hoe dit er voor jou uit kan zien.

De volle maan in Maagd valt dit jaar op de 17de graad. Ze vindt plaats op dinsdag 7 maart 2023 en heeft best wat energie in haar kielzog. Je kan deze volle maan idealiter gebruiken om de voorbije jaren voor jouw geestesoog te laten passeren. Welke zaken dien jij nog af te ronden? Wat wil je loslaten? Zeker met dat Saturnus vandaag ook verhuist naar Vissen voor de komende jaren. De komende jaren staan in het teken van het op punt stellen van jouw dagelijks spiritueel werk. Als jij met devotie je toelegt op je verbinding met het hogere, zal je hier mooie verwezenlijkingen mogen verwachten. Het zal echter wel belangrijk zijn om goed geaard te blijven doorheen de komende jaren. Enkel zo kan je de informatie ook correct gaan toepassen en gebruiken.

Wegvluchten na een botsende mening? Voorkomen is beter dan genezen

Het is op zaterdag 11 maart 2023 best wel druk aan de hemel. Mercurius maakt een verbinding met zowel Pluto als met Uranus. Verder maakt Venus ook nog een verbinding met Mars. Veel verschillende energieën die de kans op stress en overspannenheid met zich meedragen. Die kan je tegengaan door tijd door te brengen met mensen die je genegen zijn. Ga dus lekker sociale activiteiten inplannen en maak verbinding met anderen om de stress te laten dalen. ‘s Avonds zal je vast meer zin hebben om gewoon even alleen door te brengen. Durf die ruimte ook nemen om jouw batterijen terug op te laden.

Wanneer Mars een verbinding maakt met Neptunus op woensdag 15 maart is er een grote kans op vluchtgedrag. Je kan plots een enorme zin hebben om die Netflix serie te bingewatchen dinsdagavond. Dat jij woensdag best wel moe bent en niet productief, zal je erbij moeten nemen. Als jij toch nog een vakantiedagje dient in te plannen, dan kan dit een perfecte kandidaat zijn. Heb je vrij? Ga vooral een fijn boek lezen of plan een daguitstap. Verwacht niet dat die projecten thuis vooruit gaan geraken op een dag als deze.

Even wat voorzichtigheid inbouwen met sociale contacten midden maart 2023

Op donderdag 16 maart 2023 hebben we een drievoudige conjunctie tussen de Zon, Mercurius en Neptunus. Deze energie zal zeker tot en met vrijdag 17 maart in de lucht hangen en vindt plaats op de 26ste graad van Vissen. Het geeft jou een ideale kans om vanuit stilte de verbinding met jezelf en jouw weten te herstellen. Een wakkere houding ligt voor het rapen op problemen die je al even bezighouden op voorwaarde dat jij de tijd neemt om hierover te mijmeren. Verwacht geen concrete handvaten echter, maar ga op zoek naar de achterliggende redenen en motieven. 

Die achterliggende dynamieken kunnen je trouwens op een dienblaadje worden aangediend na een ruzie. De sfeer is best wel geladen deze donderdag. Hierdoor kunnen er verhelderende woorden vallen die eigenlijk niet de bedoeling waren. Neem dan ook de tijd om hierover na te denken alvorens er acties aan te koppelen. Wanneer Venus ook nog eens naar Stier verhuist voor de komende periode, krijg jij de uitnodigingen om je terug te gaan verbinden met jouw eigen waarden. Wat wil jij eigenlijk in jouw leven? En vooral: wat betekent veiligheid voor jou?

Op vrijdag 17 maart 2023 is het risico op overspanning en breakdowns nog niet geweken met de verbinding tussen Mercurius en Mars. Neem vooral de tijd om even in je eigen gezelschap te vertoeven zodat jij je gedachten op een rijtje kan zetten. Door even jouw sociale contacten tot een minimum te beperken, kan jij te weten komen waar jij nu naartoe wil. Laat alle interferentie van anderen maar even achterwege met de verbinding tussen Venus en Saturnus.

volg je eigen weg in maart 2023

Het verleden loslaten en de toekomst tegemoet

Zondag 19 maart is ook best wel druk aan de hemel. Mercurius maakt eerst een verbinding met Pluto waardoor je de kans krijgt om een nieuwe start te maken en het oude achter jou te laten. Tijd om echt die pagina om te gaan slaan dus. Kort daarna komt Mercurius in het teken Ram waardoor de focus nu vooral op jezelf komt te liggen in gesprekken. Gedaan met doekjes erom winden om de ander niet te kwetsen. Probeer echter wel nog een beetje diplomatiek over te houden als Mercurius ook nog een verbinding maakt met Uranus. Het zou je immers een aantal vrienden kunnen kosten omdat je iets te bruusk van richting verandert. Door goed te communiceren, kun je dit soort lastige situaties voorkomen. Trek je mond dus open!

We gaan verder op hetzelfde elan op maandag 20 maart wanneer de Zon een verbinding maakt met Pluto. Het helpt je om jezelf te bevrijden van ketens en banden waar jij geen nood meer aan hebt. Plots kan je deze zaken beter van je afgooien. Zeker als de Zon dan ook nog begint aan haar maand in Ram, ben je helemaal klaar om jouw eigen ruimte te claimen. Het is tijd om die beperkingen achter te gaan laten.

Kom tot acceptatie van wat er is

Het zware werk van de voorbije periode komt tot een soort van culminatiepunt op dinsdag 21 maart wanneer zowel Jupiter een verbinding maakt met Saturnus, als er een eerste nieuwe maan plaatsvindt op de 1ste graad van Ram. Volgende maand worden we getrakteerd op een tweede nieuwe maan in Ram. Je krijgt nu de kans om tot volledige acceptatie te komen van wat is. Jij ziet waar er werkelijke beperkingen liggen en waar deze overstegen kunnen worden. Jouw unieke weg kan zich openbaren als jij daar interesse in hebt. Wees vooral verwonderd en houd jouw blik wijd open voor de signalen die jouw kant uitkomen. Er is een kans om jouw toekomstige richting te vinden. Wil jij graag weten wat jouw persoonlijke toekomst brengt? Boek dan nu een astrologische gidsingsessie.

Woensdag 22 maart brengt dan weer een verbinding tussen Zon en Uranus wat je een erg sterke wil kan opleveren. Klinkt het niet, dan botst het is vandaag een spreekwoord dat erg toepasselijk blijkt. Er kunnen vandaag ook heel wat spontane, bruuske wendingen optreden. Probeer vooral in beweging te blijven en houd een portie flexibiliteit bij de hand.

Voorsmaakje van Pluto doorheen Waterman

Vanaf donderdag 23 maart 2023 krijgen we een voorsmaakje van Pluto doorheen Waterman. Gezien Pluto een erg trage planeet is (hij doet er namelijk meer dan 250 jaar over om de hele horoscoopcirkel rond te gaan.), is dit best een grote gebeurtenis. De laatste keer dat Pluto van teken wijzigde is 2008. De doorgang van Pluto door Steenbok heeft heel veel zaken aan de kaak gesteld rond overheidsstructuren, banken, regelgeving… Een aantal duistere potjes zijn hier ook opengegaan om getransformeerd te worden. Wat deze jaren echt gedaan hebben met de wereld, zal de komende periode pas duidelijk worden als het stof gaat liggen. Ik kan alleen maar hopen dat de transformatie ten goede wordt doorgezet.

Het teken Waterman draait rond vrijheid. Ik verwacht de komende jaren dus heel veel stof tot nadenken over dit concept. Wat betekent dat immers vrijheid? Waar stopt de persoonlijke vrijheid en begint de collectieve verantwoordelijkheid? We mogen collectief ons gaan bezinnen over wat een democratie inhoudt. Totalitaire regimes kunnen meer in het nieuws komen.

De opkomst van artificiële intelligentie is bijvoorbeeld ook al even aan de gang, maar kreeg recent een heel grote sprong voorwaarts met ChatGPT. Ik ben er best zeker van dat de plek van artificiële intelligentie in alle domeinen van ons leven de komende jaren op de agenda staat. Een derde thema die ik ook erg prominent zie verschijnen de komende jaren is energie, internet en straling. Hoe gaan wij omgaan met deze bronnen? Allemaal heel boeiende zaken als je het mij vraagt. Wordt ongetwijfeld vervolgd de komende jaren. Wil jij graag weten wat dit voor jou persoonlijk met zich meebrengt? Dan is een astrologische gidsingsessie wat jij zoekt. Boek hem nu in.

Eindelijk de luchtweginfecties achter ons laten eind maart 2023?

Vanaf zaterdag 25 maart 2023 komt Mars eindelijk (!!!) in Kreeft. Na vele maanden in Tweelingen te hebben gestaan omwille van een retrograde, komt er nu echt een nieuwe wind binnenwaaien in onze energie. Ik hoop dat de vele luchtwegvirussen met deze tekenwissel ook de uitgang vinden, want Mars zo lang in Tweelingen, heeft hier wat mij betreft zeker een grote bijdrage in gehad. Tijd om je focus te leggen op zelfzorg en wat jou voedt. Begin daar vandaag maar aan door wat me-time in de agenda te plannen. De verbinding tussen Venus en Neptunus brengt namelijk de kans op ontgoocheling als je je gezond verstand onvoldoende inzet. Door niet te werken kan je dit mooi omzeilen.

Verlies de verbinding niet in maart 2023

Afzondering werkt, maar vergeet niet te communiceren

Maandag 27 maart brengt alvast een heel goede werkenergie met zich mee. De verbinding tussen Mercurius en Saturnus brengt je de mogelijkheid om een planning te maken en je er ook aan te houden op voorwaarde dat jij je wat afzondert. Concentratie ligt voor het oprapen en er Is een bepaalde grondigheid voorhanden. Met toewijding kom je vandaag vast ver in jouw to do lijst.

Op dinsdag 28 maart zien we een samenstand tussen Mercurius en Jupiter op de 19de graad van Ram. Het brengt een erg optimistische stemming met zich mee, maar wees voorzichtig dat je jezelf niet overschat. Het is interessant om vandaag de vinger op de knip te houden. De kans is namelijk groot dat jij te veel geld uitgeeft aan iets waar je nadien spijt van hebt. Zeker als je vergeet te overleggen met andere betrokken partijen. De verbinding tussen Mars en Uranus later op de dag kan er dan voor zorgen dat er best harde woorden vallen. Er is sprake van een zekere ongeduld en nervositeit. Probeer de spanning niet te laten opbouwen en neem regelmatig adempauzes.

De verbinding tussen Mars en Saturnus op donderdag 30 maart brengt je de kans om heel gericht krachtig op te treden. Je hebt veel geduld en kan veel hebben vandaag. Een ideale dag om zaken in te plannen waar enige volharding voor vereist is. 

Durf wat uit de band springen op die laatste dag van maart 2023

We sluiten de maand maart af met een samenstand tussen Venus en Uranus op vrijdag 31 maart 2023. Dit vindt plaats op de 17de graad van Stier. Het geeft een soort opstandige rusteloosheid. Je bent niet in staat om je gewoon te onderwerpen aan de normale gang van zaken. Hierdoor kan je meer problemen creëren dan nodig. Probeer ruimte te maken voor een aantal zaken die jou uitdagen. Ga een nieuwe kunsthobby proberen of spring eens lekker uit de band. Doorbreek gerust die dagelijkse routine, maar doe het bewust zodat je geen potten hoeft te breken.

Wil jij weten wat dit allemaal voor jou persoonlijk te betekenen heeft? Dan boek je best hier een astrologische gidsingsessie.

Benieuwd waar jij naartoe gaat?

Soms is alles wat we nodig hebben een zachte hand met een vleugje magie die jou de juiste weg aanwijst. 

Wil jij terug connectie maken met jouw zielenpad en die dromen eindelijk tot vervulling laten komen?

Dan is een astrologische gidsing jouw eerste stap. 

astrologie gidsing horoscoop wijst je de weg
  • Begrijp welke levensthema’s nu jouw aandacht vragen en wat de juiste gebieden zijn om nu jouw focus op te gaan leggen.
  • Krijg inzicht in de bedoelingen achter de huidige gebeurtenissen en welke lessen er in verborgen liggen.
  • Ontvang mogelijkheden om met toekomstige transits en progressies om te gaan zodat je er het meeste uit kan halen.
  • Begrijp de rode draad doorheen het komende jaar op basis van jouw solaarhoroscoop.
  • Praktische tips en tricks om het komende jaar gracieus door te komen.
  • Allemaal in 1 individuele sessie via Zoom!

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.