Caroline/ oktober 10, 2021/ Naturopathie/ 0 comments

Nu de dagen weer wat lengen, wordt het tijd om de winterse medicijnkast aan te vullen. Naar het schijnt zou het een zwaar griepseizoen kunnen worden. Laten we hopen van niet. Momenteel verwacht ik vooral de normale keelontsteking en verkoudheid vaker en vaker weer te zien opduiken. Een van de krachtpatsers in je medicijnkast is honing. Vandaag wil ik je dus meenemen in de medicinale werking van honing.

Hoe wordt dit gouden goedje gemaakt?

Honing wordt gemaakt door bijen. Eigenlijk verzamelen deze bijen nectar in verschillende bloeiende planten. Deze nectar verzamelen ze in hun honingblaas waar een omzettingsproces wordt opgestart. Eens de bij in de bijenkorf komt, zal de bij de nectar in de honingraat deponeren en verder bewerken. Daar dikt de nectar in tot honing. 

Medicinale honing in raat

Een kwaliteitsvolle medicinale honing

Op zich maken bijen over het algemeen best veel honing en kunnen ze wel wat missen. Best wordt honing selchts 2 keer per jaar geoogst, vind je een honing die in september geoogst is? Dan kun je er van uit gaan dat het bijenvolk suikerwater krijgt om te overwinteren. Dit zal natuurlijk zijn effect hebben op de medicinale kwaliteit van de honing. Let dus goed op waar je je honing aanschaft. Een interessant merk vind je hier.

Honing bestaat voor het grootste stuk uit koolhydraten en wat vocht. Daarnaast vinden we er enzymen in die belangrijk zijn voor de medicinale werking van de honing. Aangezien enzymen denatureren (lees: kapot gaan) boven 40 graden, is het belangrijk dat je een onverwarmde honing kunt aankopen. Ga dus ook nooit een medicinale honing in een kokend hete mok thee voegen, dan heb je geen werking meer.

Waarvoor kun je medicinale honing aanwenden?

Honing staat erg gekend als middeltje tegen slapeloosheid. Vaak wordt dan aangeraden om een tas warme melk met honing te nemen. Ik zou vooral aanraden om de honing er niet in te doen zolang de tas niet op lichaamstemperatuur is. Honing bevat ook acetylcholine waardoor het een stukje rust brengt en kan helpen om sneller te slapen. 

Het maakt daarnaast serotonine vrij in de hersenen wat ’s nachts wordt omgezet naar melatonine. Een broodnodig hormoon om de slaap te vatten. Heb je echt last van insomnia? Dan zou ik nu niet vermoeden dat honing je hiervan af gaat helpen. Ook in stressvolle periodes kan wat extra honing een meerwaarde zijn. Vind je nog een kwaliteitsvolle lavendelhoning, dan is deze hier dubbel zo effectief voor door het rustgevend effect van lavendel.

Tijdens stress en ziekte kun je erg veel vitamines en mineralen verliezen. Soms krijg je dan het gevoel dat je toch wat zou moeten aansterken. Honing kan hier een goede keuze in zijn. Wees wel voorzichtig als je suikerinname beperkt moet zijn, honing blijft immers 80% koolhydraten.

Honing kan helpen bij keelpijn en hoesten. Je neemt hiervoor best 1 eetlepel honing in en laat deze eerst zo lang mogelijk in je mond walsen, pas daarna slik je de honing door. Wil je nog een sterker effect hebben? Gebruik dan de honing om etherische olie in op te lossen of doe een kruidnagel in de honing en gebruik de honing na een nachtje trekken. Verschiet wel niet van de kracht van dit middel.

medicinale honing oogsten

Opletten met honing

Honing is niet altijd zonder gevaar. Kinderen onder 1 jaar krijgen best geen honing wegens het risico op botulisme. Ook bij een allergie aan pollen is het oppassen geblazen met honing. Merk je vaak op dat je een opgeblazen gevoel hebt of heb je last van een candida overgroei? Dan laat je de honingpot beter links liggen en kies je voor een minder suikerrijk alternatief. Mensen met diabetes type 1 en 2 kunnen beter geen honing gebruiken. Enkel uitwendig gebruik wordt dan aangeraden.

Honingzalf (zoals deze) en pure honing kunnen helpen om de wondgenezing te versnellen. Dit wordt zelfs ingezet in brandwondencentra. Het enzym glucose oxidase (GOX) is hier een belangrijke indicator voor de wondverzorgende werking. Manukahoning heeft een erg hoge GOX.

Merk jij dat jij erg moe loopt en wil je hier graag een oplossing voor vinden? Dan zou mijn celgezondheidspakket wel eens iets voor jou kunnen zijn. Je ontdekt deze hier.

Het celgezondheidspakket iets voor jou?

Zolang we de wortel van het probleem niet aanpakken is het aanmodderen.

Als jij het net als ik beu bent om altijd maar halve resultaten te verkrijgen, dan is deze add-on voor jou de ideale match.

Wil jij ook graag naar de kern en oorzaak van jouw gezondheidsproblemen?

  • Drie consulten met Caroline voor de afname van de test (t.w.v. € 99.00)
  • Drie keer uitmeten met bioresonantie (t.w.v. € 100.00)
  • Drie testen om de celgezondheid te bepalen (t.w.v. € 351.00)
  • Drie consultaties met Caroline voor de bespreking van de resultaten en adviezen (t.w.v. € 240.00)
  • Extra ondersteuning bij het bestellen van je supplementen

Waarde van het totale pakket = € 790.00

Pakketprijs: 480 euro 

(Betaling in schijven mogelijk voor: 3 x 170 euro)

  •  

Wie ben ik?

Hallo, mijn naam is Caroline Risack. Ik ben een doorwinterde astrologe, naturopate en vroedvrouw in opleiding. Gedurende de jaren waarin ik voornamelijk met vrouwelijke klanten werkte, was ik getuige van de grote toegevoegde waarde van een holistische aanpak om tot een gezond hormonaal evenwicht te komen.

Mijn deskundige begeleiding helpt vrouwen om zich aan te passen aan hun natuurlijke ritmes en de flow in hun leven te vinden. Ik leer elke vrouw haar lichaam te eren en voeden als een heilige tempel.

Mijn missie is om vrouwen opnieuw te verbinden met hun ziel, oerkracht en fysiek lichaam, zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen geven.

Share this Post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.