Caroline/ april 30, 2019/ Astrologie/ 0 comments

In mei leggen de vogels een ei. En ik probeer iets nieuws. Deze maand geef ik je de hoofdpunten mee van het kosmologisch weerbericht zodat jij jouw meimaand beter kan plannen. Wil je graag meer details ontvangen over mei 2019? Schrijf je dan zeker in voor de wekelijkse inspiratiebrief. Zo ontdek je elke maandag de energie van de komende week. 

Neem voldoende tijd voor rust in de eerste week van mei 2019.

Donderdag 2 mei zien we een verbinding tussen Uranus en Neptunus. Het geeft een soort nerveuze sfeer gedurende de dag. De spanning die je vandaag ervaart kan later knappen wanneer Mercurius en Pluto een verbinding maken. Wees voorzichtig met stress en probeer op tijd en stond ontspanning in te plannen vandaag zodat je zenuwstelsel zich niet overdoet.

Op zondag 5 mei 2019 hebben we een nieuwe Maan op de 15degraad van Stier. Het weekend kan hierdoor wat rustiger gepland staan dan verwacht aangezien de nieuwe maan een periode is om even ruimte te maken voor jezelf en jouw behoeften. De 15degraad van Stier is een graad van mysterie en bestemming. Je kunt nu het gevoel ervaren dat je eindelijk doorhebt wat jij belangrijk vindt in jouw levensbestemming. De richting is helder. Jij weet waar je naartoe gaat! Ook als dat betekent dat je bepaalde mensen of dingen moet achterlaten die niet meer bij je passen. Aangezien het een nieuwe Maan betreft, is het nu nog geen tijd voor actie. Het is vooral een weekend om contact te maken met jouw innerlijke wijsheid zodat jij in overeenstemming daarmee kunt gaan handelen.

De natuur kan een onverwachte plek zijn voor inspiratie en rust.

Bereid de zaken rustig en stap voor stap voor

Zondag 5 mei 2019 hebben we nog een verbinding tussen Mars en Jupiter wat jou de kans geeft om de nodige stappen tot verbetering te gaan zetten. Wens jij zaken te wijzigen op je carrièrepad? Doe het dan nu! Maak plannen! De stapjes die je nu neemt kunnen je op termijn veel succes brengen. 

Vanaf 6 mei vinden we Mercurius in Stier. Dit zorgt ervoor dat onze communicatie en ons denken zal veranderen. We gaan die spontane ideeën omvormen naar concrete plannen en stappen. De zaken die we doen moeten ook echt tastbaar worden.

Blokkades overwinnen met verbinding

Vanaf woensdag 8 mei is er een verbinding tussen Mercurius en Neptunus. Je acties ontstaan vooral vanuit intuïtie en niet vanuit rationele redeneringen. Wees voorzichtig met alles wat verbeelding inhoudt, want je zou momenteel last kunnen hebben van te veel fantasie en achteraf met lege handen kunnen achter blijven.

We zien een samenstand tussen Mercurius en Uranus op de 4degraad van Stier wat zeer plotse acties op je weg kan brengen zeker omdat de 4degraad een graad van ontvlambaarheid is. Wees dus niet verbaasd als er plots iemand een heel kort lontje heeft in je omgeving. Ga op zoek naar manieren om de levenskwaliteit van jezelf en anderen te verbeteren en draag zorg voor elkaar. Verbinding is bij deze het tegengif om uitbarstingen te voorkomen.

Sta stil bij wat jij nodig hebt en verbind je ermee in mei 2019.

Zaterdag 11 mei vind je een verbinding tussen de Zon en Saturnus wat je de wijsheid en het geduld geeft om constructief aan oplossingen te werken. Zijn er zaken die jou tegenhouden om je vol potentieel te vinden? Bewaar deze vraagstukken voor zaterdagochtend.

Dinsdagochtend 14 mei brengt een verbinding tussen de Zon en Pluto. Dit geeft je misschien wel een droom waarin je inzichten krijgt hoe je je kunt bevrijden uit banden en ketens waar je in verzeilde. Ook de rest van de ochtend kan eruit bestaan dat je bepaalde zaken kunt loslaten die jou nu niet meer verder dienen.

Vanaf woensdag 15 mei 2019 vinden we Venus terug in het teken Stier. Je kunt je gemakkelijker verbinden met concrete zaken, met geld en met de natuur de komende weken. Als jij dringend werk moet maken van meer inkomsten is dit een ideale periode. Plan zeker wat uitjes in de natuur de komende tijd, want je zal er meer van opladen dan andere maanden.

Zaterdagavond zien we een samenstand tussen Venus en Uranus op terug de 4degraad van Stier die je een plotse nood kan geven om nieuwe dingen uit te proberen. Alles wat uitdagend is, is zeer aantrekkelijk. Breng je vele talenten en mogelijkheden in kaart en gooi ze in de strijd. Als de Maan om 23:12 vol wordt op de 28stegraad van Schorpioen word je uitgenodigd om te transformeren. Anderen dragen niet de schuld van jouw fouten. Ga op zoek naar de zaken waar jij verkeerde keuzes maakte en breng wijzigingen aan. Als jij de dingen doet waar je van houdt, dan komt weelde naar je toe. Leef jij naar jouw authentieke weg?

Ga de juiste partnerschappen aan

Op dinsdag 21 mei is er een verbinding tussen Venus en Jupiter. Dit kan je dinsdag kleuren met een sterke nood om partnerschappen aan te gaan met anderen om succes te ervaren. Als de de Zon in Tweelingen kan het wel eens een erg interessante dinsdag worden. Je gaat op zoek naar zakelijke partners die jouw projecten en ideeën kunnen ondersteunen. Mercurius dan ook nog in Tweelingen waardoor communicatie best wel vlot gaat.

Zeker met de samenstand van Zon en Mercurius op de 1stegraad van Tweelingen. Deze graad van rustige zekerheid geeft je de mogelijkheid om gesprekken aan te gaan vanuit een innerlijke vrede. Je kunt de kans krijgen om wonderen te observeren die je niet voor mogelijk achtte als je in contact komt met je diepere behoeften. Door erkenning en bewustzijn in het nu brengt begrip en de juiste actie. Houd je focus op het heden en luister naar je intuïtie. Je expressie komt vanzelf vandaag.

Bereik je doelen met slimme partnerschappen.

Maak op tijd ruimte voor jezelf

Op zondag 26 mei maakt de Zon met Saturnus een verbinding waardoor je beperkingen kunt ervaren om je uit te drukken. Probeer vandaag ruimte te maken om te ontspannen en neem verantwoordelijkheid voor je stressniveau.

Woensdag 29 mei staat in het teken van de verbinding tussen de Zon en Pluto. Dit kan je de neiging geven om jezelf op een onbeschofte manier in de kijker te plaatsen. Het is dan ook belangrijk om de zaken die je vandaag doet in verbinding te doen met je omgeving. Je hebt een sterk gevoel voor vernieuwing tot je beschikking vandaag en kunt stappen zetten waardoor je plots vooruit komt. Zorg er vooral voor dat je gebruik maakt van je leiderschapskwaliteiten en ga vooral niet domineren.

Donderdag 30 mei hebben we een verbinding tussen Mercurius en Neptunus waardoor je mooi in dromenland kunt vertoeven. Verwacht je ’s ochtends aan een iets langere ochtendroutine, want je kunt moeite hebben om wakker te worden. We zien later een verbinding tussen Mercurius en Uranus wat je een onrustige geest kan geven. Als dit het geval is, maak dan ruimte om de vele ideeën tot je te laten komen en ga brainstormen. Misschien ontdek je wel oplossingen die je voorheen nog niet zag!

Wil je graag meer details en gebeurtenissen ontvangen? Schrijf je in voor de inspiratiebrief en je krijgt ze vanaf maandag in jouw inbox.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.