Caroline/ april 28, 2022/ Astrologie/ 0 reacties

Venus in verbinding met Pluto trapt de maand mei af. Op zondag 1 mei 2022 maken ze een verbinding die je de mogelijkheid geeft om nieuwe kansen aan te trekken. Vooral je verlangens of belangrijke anderen kunnen je waardevolle informatie geven om je koers verder fijn te stellen. Hou je oren dus goed open zodat je de aanwijzingen goed kunt horen.

Een beetje eigenzinnigheid aan het begin van mei 2022

Je kunt op maandag 2 mei erg veel nood hebben aan vrijheid en je eigen zin doen. Ontspannen kan je moeilijk afgaan vandaag met de verbinding tussen Venus en Uranus. Als Venus ook nog eens naar Ram verhuist vandaag, lijkt het interessant om je ontspanning in beweging te vinden. Ga je eens lekker fysiek uitleven of kies ervoor om eens iets helemaal nieuws uit te proberen. Experimenteren kan een goede manier zijn om met deze energie om te gaan.

Op dinsdag 3 mei zien we een verbinding tussen Mars en Pluto die je de kans geeft om door een krachtig gebaar zaken een halt toe te roepen. Vooral als er in jouw leven een aantal zaken zijn die je tot nog toe oogluikend toegelaten hebt, zou het je vandaag wel eens genoeg kunnen zijn. Het is immers gemakkelijker voor je om je grenzen te voelen en bewaken. Je zou vandaag ook wel veel fysieke energie kunnen hebben om eindelijk eens die zaken op te ruimen die je al veel te lang laat liggen. Een goede dag alvast om je losse eindjes op te lossen.

Need some luck in mei 2022?

Woensdag 4 mei 2022 zien we een verbinding tussen Jupiter en Pluto die jou best wel eens een portie geluk kan brengen als je de transformatie durft aan te gaan. Je ervaart een grote portie organisatietalent en bent in staat om als een ware leider aan het stuur te gaan staan van jouw leven. De verbinding tussen Zon en Jupiter doet hier nog een schepje bovenop. Alleen zou het kunnen dat je hierdoor iets te onvoorzichtig bent en over een grens durft gaan. Hou deze balans dus scherp in de gaten vandaag. De verbinding tussen Mars en Uranus brengt je de mogelijkheid om uitzonderlijke resultaten neer te zetten. Gebruik deze geluksdag dus met wijsheid om er het maximale uit te halen.

Op donderdag 5 mei zien we een samenstand tussen Zon en Uranus op de 15de graad van Stier. Het is de uitgelezen dag om in contact te komen met jouw unieke richting in het leven. Jouw dromen kunnen vandaag erg krachtig zijn. Je kunt ontdekken welke zaken jou niet verder gaan dienen op jouw weg zodat jij ze achter je kunt laten. Het zou wel kunnen dat je vandaag merkt dat bepaalde personen niet meer bij je passen. Neem de tijd om te beslissen wat je met deze informatie wil zodat je deze keuze weloverwogen kunt maken.

Nog even wat afwerken voor de retrograde van mei 2022

Vrijdag 6 mei is er een verbinding tussen Mercurius en Venus die je een gevoel van balans en harmonie kan brengen. Je hebt het gemakkelijk om je met anderen te verbinden en er is sprake van goed gevoel van humor. Een ideale dag om je sociale activiteiten in te plannen of zelfs om een leuke romantische date te versieren. Aan charisma zal het vandaag vast niet ontbreken.

Een verbinding tussen Zon en Mars kleurt zaterdag 7 mei 2022. Het geeft je een mooie portie durf, moed en kracht. Je kunt op een aardig staaltje energie en doorzetting rekenen waardoor je leuke resultaten kunt neerzetten. Besluiten neem je vandaag best gemakkelijk en aan initiatief ontbreekt het je vast niet. Ideaal om die laatste dingen af te werken voor de retrograde van Mercurius haar intrede doet.

word jezelf in mei 2022

Ruimte maken voor bewustwording

Deze Mercurius retrograde vindt plaats vanaf dinsdag 10 mei 2022 op de 5de graad van Tweelingen. Een periode waarin je uitgenodigd wordt om naar binnen te keren. Je kunt de komende weken stappen zetten in jouw bewustzijn. Deze stappen kun je dan omzetten naar acties die jouw omgeving en leven gaan kunnen veranderen. Alleen is het de bedoeling om deze stappen pas te zetten na deze retrograde. Je krijgt deze periode heel veel (onbewuste) informatie voor je kiezen geschoteld die je nodig hebt op de langere termijn. Het kan interessant zijn om de informatie die je waarneemt ergens te gaan documenteren.

Op woensdag 11 mei zien we dat Jupiter naar Ram verhuist. Dit betekent dat we de komende tijd vooral meer ruimte vinden om te gaan experimenteren. Nieuwe wegen bewandelen en zaken uitproberen met andere woorden. De verbinding van Venus met Saturnus en Jupiter met Uranus zorgen ervoor dat je het vandaag liefst even alleen wil doen. Zonder bemoeienissen, want die ga je toch naast je neer leggen. Het gaat erom om jouw eigen unieke stem te horen en te volgen vandaag.

Focus nu eens echt op jezelf en ga voelen

Op zondag 15 mei zien we een verbinding tussen Zon en Saturnus die het je lastig kan maken om jezelf echt uit te drukken. Het is alsof er een soort van blokkade zit om zaken met anderen te delen. De verbinding tussen Zon en Neptunus geeft je wel de mogelijkheid om een mooie connectie te maken met jouw inspiratie en hoger zelf. Op jezelf focussen is dus ook hier weer de boodschap.

De volle maan van maandag 16 mei 2022 vindt plaats op de 26ste graad van Schorpioen. Een best bijzondere combinatie. De volle maan in Schorpioen brengt erg diepe emoties naar de oppervlakte. Zaken waar wij ons niet echt bewust van zijn. Vooral als jij jouw emoties to nu toe erg onder de mat hebt geschoven, kunnen deze er in volle kracht uit komen. Deze volle maan brengt jou dan de kans om deze emoties te gaan helen. Als jij tot nog toe het gevoel had dat jij niet echt in staat was om veel te manifesteren alsof er een blokkade op zit, kun je vandaag de kans krijgen om die zaken weg te gaan werken. De voorwaarde is dat je het aandurft om in het proces te stappen om in jouw eigen dieptes te gaan graven. En bovenal om jouw emoties te gaan doorvoelen, hoe lastig dit ook wordt.

Tijd om afscheid te nemen van wat jou tegenhoudt

Op woensdag 18 mei zien we een verbinding tussen Mercurius en Venus die je kan duiden op je eigen incongruenties waar jij je nog niet bewust van was. Zou het zomaar kunnen dat je aangeeft dat jouw prioriteiten ergens liggen waar je zou willen dat ze liggen? Leef jij echt voor wat je verkondigt met hart en ziel? In welke mate hou jij je in uit angst om veroordeeld te worden? De samenstand tussen Mars en Neptunus op de 25ste graad van Vissen geeft je de mogelijkheden om deze ervaringen en angsten om te zetten naar lessen voor anderen. Je wordt uitgenodigd om de gids te worden van anderen als jij er klaar voor bent.

Donderdag 19 mei is er een verbinding tussen Zon en Pluto die je de mogelijkheid geeft om je te bevrijden van angsten die jou in de weg staan om te stralen en jouw rechtmatige plek in te nemen. Overal waar jij je onderdrukt voelt, kun jij verandering in initiëren als jij dit wil. Kies wel wijs, want de veranderingen kunnen erg diepgaande gevolgen hebben.

ga jij de transformatie aan in mei 2022

Soms komen de woorden vanzelf

Mercurius maakt een verbinding met Jupiter op vrijdag 20 mei. Je kunt gemakkelijk op je woorden komen en zit echt in een flow om te schrijven of praten. Heb je dus nog wat schrijfwerk liggen zoals marketingmateriaal, een sollicitatiebrief of gewoon een telefoontje die je al lang uitstelt? Dan is dit de geknipte dag om deze zaken van je to do te schrappen. Over het algemeen kun je vandaag een erg vrolijke vibe ervaren waar je lekker sociaal op wilt meeveren.

Vanaf zaterdag 21 mei 2022 komt de Zon in Tweelingen terecht. Onze focus gaat zich nu verleggen naar het netwerken met anderen. De zaadjes die jij de afgelopen periode geplant hebt, mogen nu verder groeien met wat geduld en liefde. Jouw taak is om nu de juiste mensen op jouw kar te krijgen. Soms kan deze energie erg versplinterd aanvoelen. Als dit het geval is, is het belangrijk om jezelf even weer te centreren zodat je terug de veelheid aan prikkels aankan. 

Deze dag duidt ook het midden aan van deze Mercurius retrogradecyclus door de samenstand van de Zon en Mercurius op de 1ste graad van Tweelingen. Deze samenstand brengt jou de mogelijkheid om met jouw eigen hogere zelf in gesprek te gaan en de nodige antwoorden in jezelf te vinden. Je kunt erg goed waarnemen en bent erg opmerkzaam vandaag. Dit geeft je de mogelijkheid om in een echte innerlijke rust te gaan staan die je aan je omgeving kunt delen. 

Groeien met groeipijn

Op maandag 23 mei zien we een verbinding tussen Mars en Pluto die je een pijnlijke crisis kan brengen. Sommige inzichten zijn nu eenmaal niet steeds fijn om te beseffen, maar de kunst is wat je met die informatie doet. Als jij in staat bent om die minder fijne zaken te gaan omarmen en hier eigenaarschap voor te nemen, dan kan dit jou een enorme energieboost geven om vooruit te geraken in je leven. 

Dit wordt nog eens versterkt door de verbinding tussen Zon en Jupiter die je geniale invallen kan brengen die jouw succes brengen. Houd je ogen dus open voor ongewone informatie vandaag. Doordat Mercurius nu weer even in Stier gaat lopen krijg je de kans om de informatie die je vergaart ook even echt in je op te gaan nemen. Voorbereiding is de helft van het werk.

Efficiënter door keuzes

Mercurius maakt op dinsdag 24 mei een verbinding met Mars die je een erg sterke mentale kracht kan geven. Je durft zaken die je normaal niet echt zou aandurven. Het lijkt alsof je draagkracht groter is dan andere dagen. De verbinding tussen Venus en Saturnus nodigt je uit om vandaag keuzes te maken aan wie jij jouw kostbare tijd wenst te schenken. Door hier een bewuste keuze in te durven maken, zal je met veel meer voldoening op je dag terugkijken.

Vanaf woensdag 25 mei 2022 komt Mars in Ram. Zelfs al loopt Mercurius nog steeds retrograde, je kunt nu het gevoel krijgen dat zaken iets meer in beweging lijken te komen. Nieuwe kansen lijken zich te openen. Toch is het belangrijk om nu nog even af te wachten alvorens nieuwe zaken op te starten. Gebruik deze vrijgekomen energie liever om de weg vrij te maken van blokkades en zorgen die jouw groei nog in de weg staan. De verbinding tussen Mercurius en Pluto zal je hierbij extra kunnen helpen.

Keep calm and stay focussed

Wees op donderdag 26 mei wat op je hoede voor ongeduld en nervositeit. Het kan een best wel vervelende dag zijn waarbij je geduld aardig op de proef wordt gesteld met de verbinding tussen Mars en Uranus. Plan regelmatig rustpauzes in zodat jouw prikkelniveau zo veel als mogelijk in de groene zone blijft hangen. En negeer vooral die oranje lichten niet zodat je een uitval kan voorkomen.

Op vrijdag 27 mei kun je wel eens bijzondere informatie te horen krijgen waarvan je wereld even op zijn grondvesten gaat daveren. De verbinding tussen Venus en Pluto brengt jou de nodige onthullingen om de oude vervallen zaken los te kunnen laten. Stap als een slang uit je oude huid en verwelkom de nieuwe ruimte die in je leven ontstaat.

Vergeet ook jouw lichaam niet in het plaatje

Venus gaat vanaf 28 mei ook in Stier gaan lopen. Ze geeft ons de kans om de komende weken meer met onze zintuigen te gaan connecteren. Zang, dans, koken, natuurwandelingen… Het zijn zomaar een aantal ideeën om de komende weken extra op jouw planning te gaan zetten. Ook jouw lichaam mag je best wat extra verwennerij schenken in deze jaarlijkse periode.

tijd voor je lichaam in mei 2022

Inzichten leiden tot nieuwe kansen eind mei 2022

Zondag 29 mei 2022 brengt ons een samenstand tussen Mars en Jupiter op de 4de graad van Ram die ons best wel een grote hoeveelheid aan energie kan geven. De uitdagingen die jij in jouw leven voor de kiezen krijgt geworpen, lijken vandaag even best mee te vallen. Je kunt het waarom achter deze uitdagingen zien, maar ook waar het jou naartoe gaat leiden. Er is zelfs de mogelijkheid om jezelf volledig te omarmen als wie jij in wezen bent geworden door al deze harde levenslessen. Deze extra stap naar zelfacceptatie is een belangrijke stap in je verdere levenspad. 

De nieuwe maan op maandag 30 mei op de 10de graad van Tweelingen brengt jou de mogelijkheid om in nieuwe spirituele praktijken te duiken als je dit graag wenst. Als je altijd al wou leren om energie te channelen, kun je vandaag je kans wagen. Ook kun je de mogelijkheid creëren voor jezelf om ruimte te krijgen om jouw aangeboren talenten verder te ontwikkelen. Neem rustig de tijd om die zaken te ontplooien die je later pas met de wereld wil gaan delen.

Wil jij graag ontdekken waar jij het komende jaar jouw prioriteiten op mag gaan leggen? Dan is een astrologische gidsingsessie jouw ideale partner in crime. Boek hem hier!

Benieuwd waar jij naartoe gaat?

Soms is alles wat we nodig hebben een zachte hand met een vleugje magie die jou de juiste weg aanwijst. 

Wil jij terug connectie maken met jouw zielenpad en die dromen eindelijk tot vervulling laten komen?

Dan is een astrologische gidsing jouw eerste stap. 

  • Een éénmalige individuele sessie
  • Via Zoom
  • Concrete stappen en beeldige vertalingen van de kosmische energie van jouw eigen energetische blauwdruk
  • Bespreken geboortehoroscoop thema’s
  • Belangrijke transits en progressies met betrekking tot jouw vragen
  • Huidige en volgende solaar
  • Indien nodig zoom ik in op een aantal extra technieken zoals de prenatale eclipsen of de centauren
  • Mogelijke thema’s die aan bod kunnen komen: carrière en werk, gezondheid, interacties met anderen, oorzaken van vermoeidheid, talenten
  • Je ontvangt de opname, de gebruikte tekeningen en de transitlijsten
  • Opvolging: na het even te laten inzinken, kun je mij nog extra verdiepende/verhelderende vragen toesturen.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.