Caroline/ april 1, 2019/ Spiritualiteit/ 0 reacties

Mercurius was bij de Romeinen de God van de handel en winst. Astrologisch kunnen we de betekenis van de God van de handel er nog een stuk in terug vinden. Toch is hij geëvolueerd naar veel meer dan dat. Mercurius staat in de astrologie nog steeds symbool voor verhandelen en onderhandelen. Om te kunnen verhandelen moet je ook je boodschap overbrengen en ideeën uitwisselen. Zo werd hij ook bepalend voor onze manier van communiceren in geschreven en gesproken woord. Voor de vertalers onder ons is Mercurius dus een belangrijke planeet. Een goede en succesvolle communicatie begint bij een evenwichtige Mercurius.

Hij helpt ons als we nieuwe dingen willen leren, opnemen en interpreteren. Humor is zijn stokpaardje. Een sausje van humor laat elke boodschap immers vlotter binnen. Om goed te communiceren is goed luisteren een eerste voorwaarde die bijgevolg ook onder deze planeet valt.

Aangezien Mercurius heerst over het zenuwstelsel, is de nodige dosis stressbeheersing noodzakelijk om voldoende van deze energie voorhanden te hebben. Kijk na waar jij te veel stress ervaart en ga hier zeker mee aan de slag. Als jij het evenwicht wilt herstellen, zal dit een noodzakelijke stap zijn.

Mercurius ondersteunt een succesvolle communicatie.

Moeilijke communicatie bij een gebrek aan Mercurius

Een gebrek aan deze planeet kan ervoor zorgen dat jij moeilijk uit jouw woorden geraakt. Je kunt jezelf moeilijk uitdrukken en lijkt steeds weer verkeerd begrepen te worden. Als jij hier zaken van herkent, kan het verstandig zijn om wat meer ruimte te voorzien voor Mercurius in jouw leven.

Zoals je misschien kan raden houdt hij van communicatiemiddelen. Geef je telefoon een speciaal plaatsje of zet je tekstverwerker prominent in de ruimte. Een boekenkast of hobbytafel kun je extra aankleden met groene of oranje tinten om Mercurius uit te nodigen in je ruimte. 

Wil jij liever gebruik maken van kruiden om hem uit te nodigen in je leven, dan kan valeriaan een goede keuze zijn. Wees je wel bewust van de contra-indicaties van dit niet zo onschuldige kruid. Verder kunnen we denken aan adaptogenen om de stress op het zenuwstelsel weg te nemen zoals ashwaganda of ginseng. Ook hier gelden de nodige contra-indicaties. Verwerk wat vaker venkel in je maaltijden om meer van deze energie in je leven uit te nodigen.

Ontspanning is noodzakelijk om Mercurius zijn werk goed te laten doen.

Klink jij alsof jij een rolletje speelt?

Als jij in de andere richting doorschiet, kan het overkomen alsof jouw woorden niet echt van jou zijn. Je lijkt anderen te bedriegen en komt helemaal niet authentiek over. De draaimolen in je hoofd blijft steeds maar malen. Je kunt je gedachten niet stoppen en raakt verlamd om nog te handelen. Je productiviteit keldert zienderogen. Vaak is dit het gevolg van een overschot aan Mercurius. De beste remedie hier is om andere planeten te hulp te roepen.

Door regelmatiger pauzes in te lassen met goede maaltijden kun jij het evenwicht herstellen met behulp van de Maan. Saturnus kan je helpen om af en toe bewust focustijd in te voeren zonder schermtijd. Zo ontkoppel jij jouw zenuwstelsel van alle extra prikkels. Geniet regelmatig van een fijne wandeling in de frisse buitenlucht op een zonnige dag om jezelf op te laden met zonneschijn. Ga op zoek naar een zinnenstrelende massage om even helemaal zen te worden met behulp van Venus of voer een lichamelijke bewegingsroutine in met Mars. Door het evenwicht te herstellen zit jij minder in jouw hoofd en stijgt jouw productiviteit op een gezonde manier. Win-win toch?

Wil jij graag meer ontdekken over jouw mogelijkheden om de planeetenergieën te balanceren? Schrijf je nu in voor de gratis mini-cursus zelfheling en ontdek jouw potentieel. Gedurende één week gaan we aan de slag met de basis om toegang te krijgen tot jouw lichamelijke intuïtie.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.