Caroline/ augustus 8, 2021/ Lichaam in balans/ 0 comments

Jouw mindset is een inherent deel van je persoonlijkheid die soms moeilijk te bevatten is. Gelukkig kunnen we in de astrologie puzzelstukjes vinden die ons de weg wijzen naar die unieke persoonlijke mindset. Om te ontdekken wat hier op jou van toepassing is zou ik jouw geboortehoroscoop erbij nemen. Heb je deze nog niet? Bestel hem alvast hier.

Een van de zaken die je in dit kader zeker kan bekijken is het 9de huis in je geboortehoroscoop. Hierover heb ik in het verleden al deze blog geschreven waar je nog eens terug kunt lezen wat het teken op de grens van je 9de huis te betekenen heeft. Vandaag wil ik dieper ingaan op een ander puzzelstukje: Mercurius.

Mercurius als aanduider van jouw mindset

Mercurius was voor de Romeinen de god van de handel. Hij was niet altijd even vriendelijk en kon je eens goed rond de tuin leiden. Slim was hij alvast wel, de slimste van alle Olympische goden zelfs. Hij diende als boodschapper voor de andere goden. Daarom is hij astrologisch gelinkt aan de manier waarop wij spreken, communiceren en denken. Mercurius geeft dus een aardige inkijk in hoe onze geest liefst werkt. Een belangrijke bouwsteen van je mindset dus.

Zoals ik vroeger al vermeldde, kun je de planeten zien als de acteur in een toneelstuk. In dit geval gaat het dus over Mercurius die onze communicatiestijl en mindset vertolkt. Het kostuum dat jouw Mercurius aanheeft, heeft te maken met het dierenriemteken waarin jouw Mercurius staat. Het gebied in je leven waar Mercurius het meest zichtbaar is, kun je dan weer vinden in het huis waarin Mercurius verblijft. Hieronder wil ik me vooral focussen op de verschillende tekens waarin Mercurius kan staan en wat dit voor jouw mindset te betekenen heeft.

Ram: van discussiebereid naar bewuste impact maken

Goed communiceren met anderen kan voor jou een grote uitdaging zijn. Je komt soms erg agressief over op anderen door je grote discussiebereidheid. De kunst bestaat erin om je focus vooral te gaan leggen op anderen inspireren. Door aandacht te spenderen aan de reacties van anderen kun jij leren aanvoelen welke impact jouw woorden zullen maken. De impulsiviteit en gevatheid kun je dan kanaliseren. 

Stier: mindset switchen van jezelf naar anderen

Het kan wel eens gebeuren dat je vast komt te zitten in een loop. Doordat je bang bent dat anderen je laten vallen, durf je soms jezelf in te perken. Dit kan ertoe leiden dat je vaak in herhaling valt. Je wilt blijven bij je veilige haven waar alles georganiseerd en gestructureerd is. Het is jouw doel om meer open te leren communiceren met anderen. In eerste instantie door naar hen te gaan luisteren en vervolgens door mensen inzichten te geven in hun eigen ideeën. Je maakt dus de overgang tussen met jezelf bezig zijn naar anderen ondersteunen.

Tweelingen: ondersteunen door levenslang te leren

Jij hebt erg veel talent voor het opnemen van nieuwe kennis. Toch kun je gemakkelijk vast komen te zitten in het shiny object syndroom waarbij je te oppervlakkig bezig bent en te breed. In deze staat kun je alles vol praten zonder echt te communiceren. Het is belangrijk voor jou om uit je vele interesses één focuspunt te kiezen waar je in de diepte gaat duiken. Eens je voldaan bent in dit thema, kun je dan een volgend thema uitkiezen. Zo blijf jij levenslang leren. Jij kunt anderen vooral ondersteunen om de juiste kennis te ontdekken waar ze naar op zoek zijn.

Je mindset kan een baken zijn voor anderen.
Je kunt anderen helpen hun weg te zoeken als jij jouw eigen gedachten kunt doorgronden.

Kreeft: leren omgaan met emoties

Het is soms een echte klus voor jou om je niet te laten meeslepen met je gemoed, emoties en gevoelens. Hierdoor kom je erg sentimenteel en grillig over waar niet iedereen mee overweg kan. Als jij kunt leren om jouw intuïtief vermogen in te zetten om de onderliggende stroom van een gesprek aan te voelen, kan dit een enorme meerwaarde betekenen in al jouw gesprekken. De betrokkenheid waarmee jij anderen kunt benaderen, kan als een warm bad voor hen voelen. De enige voorwaarde is dat je “controle” krijgt over jouw eigen reacties op jouw gemoed.

Leeuw: mindset om een vonkje aan te steken

Soms kun jij echt wel zelfingenomen, dictatoriaal en egoïstisch overkomen. Het lijkt in die modus voor anderen alsof zij niets meer te zeggen hebben waardoor ze afstand van jou nemen. Je kunt een theatrale spraak hebben. Deze uitvergrotingen laten sowieso een diepe indruk na op anderen. Het is vooral erg belangrijk om connectie te maken met je eigen hart alvorens te communiceren. Door liefdevol te communiceren kun jij dat vonkje in anderen aansteken.

Maagd: fouten maken mag

Voor jou is het erg natuurlijk om alle fouten te kunnen aangeven zonder je hand om te draaien. Jij ziet alles wat niet goed loopt en voelt dit haarfijn aan. Soms veroordeel je zelfs anderen, maar in se is dit een veroordeling van jezelf. Jouw grootste taak is om te leren vertrouwen dat imperfectie een doel dient. Het is niet nuttig om steeds weer de rugzak van anderen over te proberen nemen. Door om te leren gaan met fouten, wordt je leven aangenamer. Je kunt terug meer in een flow geraken door je hoge standaarden te verminderen.

Weegschaal: durf authentiek zijn

De grootste valkuil voor jou is leven naar de verwachtingen van anderen. Je verliest je authenticiteit als jij steeds weer jouw eigen gedachten inslikt omdat je focus ligt op het vertellen wat de ander wilt horen. Door jezelf niet af te remmen in communicatie, kom je tot de ontdekking dat jouw woorden een harmoniserend effect kunnen hebben op anderen. Het start dus bij het ontleren van wat sociaal “hoort”. Als jij dit kan, dan verdwijnt besluiteloosheid als sneeuw voor de zon.

Sommige mensen ontwikkelen best hun mindset in groep.
De mens blijft een sociaal dier dat graag met anderen deelt.

Schorpioen: de mindset van anderen transformeren

Jouw communicatie kan erg geslepen en sluw overkomen. Vooral als jij je inhoudt om meer van jezelf te tonen. Als jij je durft gaan openstellen in je communicatie naar anderen, zal je merken dat jouw gesprekken een veel diepgaander niveau bereiken. Jij kunt perfect duiden wat achterliggende motieven zijn bij je gesprekspartner. Hierdoor kun je anderen belangrijke inzichten geven.

Boogschutter: laat die vooroordelen los

Soms kun jij iets te snel conclusies trekken. Zeker als je wat te veel vast loopt op jouw eigen vooroordelen. Je hebt het niet altijd bij het juiste eind en dient ruimte te krijgen om de standpunten van anderen te leren ontvangen. Hierdoor ontstaat een echte vorm van kennisdeling waar je zo naar op zoek bent. Door jezelf op gelijke hoogte te zetten met je gesprekspartner kun je het lichtje zijn in de ander haar duisternis.

Steenbok: uit je ivoren toren komen

Soms kun jij het gevoel hebben dat jij “de autoriteit” bent waar niemand omheen kan. Jij verzamelt kennis alsof het je lief is. De kunst is om jouw focus te leggen op de kennis die anderen nodig hebben. Als jij weet wat de ander behoeft, kun jij jouw relevante kennis delen op een open manier. Dit zorgt ervoor dat anderen de kans krijgen om van jouw gaven te genieten en hier hun dankbaarheid en respect voor uit te drukken.

Waterman: leren om echte verbinding te maken

Andere mensen durven vaak niet dichtbij je komen. Je komt koud en afstandelijk over waardoor anderen je mijden. Het is dan ook belangrijk voor je om dat afstandelijke imago naast je neer te kunnen leggen. Door de individualiteit van de ander te gaan erkennen en moeite te doen om een echte verbinding te bekomen, kun je die communicatie creëren waar je echt naar snakt. Jouw focus moet verschuiven van jezelf naar jouw gesprekspartner om tot je volle potentieel te komen.

Vissen: het mystieke verbinden met het alledaagse

Jouw verbeelding kan een echte vlucht zijn waarin jij jou kunt wentelen en koesteren. Als je hierbij de connectie met je omgeving verliest, kan dit gevaarlijk worden omdat realiteit en fantasie erg dicht bij elkaar komen te liggen. Voor jou is het een les om te leren het heilige in het dagdagelijkse leven te brengen. Door jouw gewaarwordingen met anderen te delen, breng je een beetje zielensprankel in het leven van anderen. Jij kunt goed sferen oppikken en vertalen zodat anderen een weg naar heling kunnen vinden. 

Merk je dat jouw leven nog niet op zijn volle potentieel is? Dan zou je best eens met een mindsetprobleem kunnen zitten. Mijn elementenworkshop is dan vast iets voor jou! Ontdek deze hier.

Om stappen te zetten in het leven, moet je ook durven groeien. In deze workshop gaan we dieper in op een fixed mindset of een groeimindset. Wat heb jij nodig om uit je comfortzone te komen en te groeien als persoon?

Vervolgens bekijken we in de derde workshop ook de klachten die horen bij een onevenwicht van het luchtelement en wat je kunt doen om deze balans te hervinden.

 

Wie ben ik?

Hallo, mijn naam is Caroline Risack. Ik ben een doorwinterde astrologe, naturopate en vroedvrouw in opleiding. Gedurende de jaren waarin ik voornamelijk met vrouwelijke klanten werkte, was ik getuige van de grote toegevoegde waarde van een holistische aanpak om tot een gezond hormonaal evenwicht te komen.

Mijn deskundige begeleiding helpt vrouwen om zich aan te passen aan hun natuurlijke ritmes en de flow in hun leven te vinden. Ik leer elke vrouw haar lichaam te eren en voeden als een heilige tempel.

Mijn missie is om vrouwen opnieuw te verbinden met hun ziel, oerkracht en fysiek lichaam, zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen geven.

Share this Post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.