Caroline/ december 24, 2018/ Spiritualiteit/ 0 comments

Deze week staat voor mij een jaarlijkse traditie op de planning. Tussen midwinter en Nieuwjaar neem ik immers de tijd om terug te blikken en vooruit te kijken. Ik maak ruimte om alles van het voorbije jaar na te lopen, zowel de goede momenten als de slechte momenten. Daarna doe ik een specifieke nieuwjaarslegging om het komende jaar te bekijken gevolgd door een verwelkoming van het nieuwe jaar.

Maak ruimte voor jouw wensen

Door het oude bewust los te laten maak je ruimte voor het nieuwe

Loslaten van hetgeen voorbij is

Om het voorbije jaar te overlopen doe ik verschillende zaken. Zo maak ik altijd in december een fotoalbum van het voorbije jaar. Dit fotoalbum bevat alle belangrijke en minder belangrijke momenten die er geweest zijn. Het maakt alle ogenblikken heel tastbaar en het is een leuk souvenir om later op terug te kijken.

Vervolgens ga ik ook mijn agenda na van het voorbije jaar. Ik kijk naar projecten die ik heb laten liggen en zaken die afgerond zijn geraakt. Alles wat niet meer bij mij hoort laat ik in deze periode los. De zaken waar ik reeds maanden niet meer aan gedacht heb, zeg ik vaarwel. Indien zij in de loop van het komende jaar terug spontaan mijn leven binnenwandelen, dan is dit zeker ok. Ik ga enkel niet meer actief ruimte inplannen om deze zaken uit te voeren.

Als laatste maak ik ruimte om fysiek zaken op te ruimen. Spullen die te lang bleven liggen, krijgen een ander onderkomen. De huishoudtaken die nu al te lang liggen te wachten worden meestal in december uitgevoerd. Ik blok namelijk bewust tijd af in mijn agenda om de losse eindjes af te werken.

Een nieuwjaarslegging brengt nieuwe inzichten

Nieuwe inzichten en doelen openbaren zich

Hoe doe je een nieuwjaarslegging?

Een nieuwjaarslegging kun je uitvoeren met elk kaartendeck dat je tot je beschikking hebt. Je kunt het doen met een tarot, maar ook met een Lenormand of een orakel. Op zich is deze nieuwjaarslegging gemakkelijk, maar je dient er wel ruimte voor te maken. Steek gerust een kaarsje aan en leg die gsm af. Zet jezelf een lekker kopje thee voor je begint en maak het even stil in je hoofd en hart.

Als je voelt dat jij jouw ruimte naar wens hebt ingericht ga je comfortabel zitten en neem jij jouw kaartendeck erbij. Schud rustig de kaarten tot je voelt dat het goed is (of tot je moe wordt). Vervolgens trek je 1 kaart voor elke maand. Je legt deze kaarten omgekeerd op tafel van januari tot december. Als je alle kaarten gelegd hebt, kun je ze allemaal omdraaien en kijken of er een patroon zichtbaar is. Vervolgens kun je maand voor maand de boodschap van de kaarten bekijken.

Een andere mogelijke nieuwjaarslegging die wat kennis van astrologie vereist is de volgende. Ook hier trek je 12 kaarten, maar je legt ze in een cirkel naargelang de huizen van de horoscoop. Zo kom je in het tweede huis zaken te weten rond jouw (eigen)waarde en normen of zie je in het zevende huis meer informatie over relaties terug. Vervolgens trek je nog 1 extra kaart die je in het midden legt. Deze 13dekaart staat symbool voor het algemene thema van jouw jaar. Om deze legging te duiden is er iets meer kennis nodig dan de vorige, maar het kan je wel nog extra inzichten bezorgen op specifieke vragen.

Verwelkom het nieuwe jaar

Tijd voor iets nieuws

Het nieuwe verwelkomen

Om het nieuwe te verwelkomen maak ik doelen op voor het komende jaar. Dit doe ik met behulp van mijn Purpuz planner. Ik maak ruimte om alle levensgebieden na te lopen en kies er 3 uit waarop ik in het volgende jaar veranderingen wil verwezenlijken. Deze 3 domeinen ga ik dan verder uitspitten.

Kies ik bijvoorbeeld voor het domein vrienden, dan ga ik op dit gebied brainstormen. Zo kan ik bijvoorbeeld het gevoel hebben dat ik mijn vriendengroep wil uitbreiden of net meer ruimte wil maken in mijn agenda voor mijn vrienden. Vervolgens ga ik deze gevoelens omzetten naar een concreet doel. Wil ik bijvoorbeeld meer ruimte in mijn agenda voor mijn vrienden, dan ga ik nadenken over methodes om dit te bereiken. Misschien kan ik wel elke week een volledige dag uitrekken om met vrienden af te spreken? Of misschien is het fijn om elke eerste zaterdag van de maand met een paar vriendinnen af te spreken voor een creatieve middag.

Door via de domeinen over de dromen naar de concrete doelen te gaan, weet ik perfect waar ik volgend jaar naartoe wil. Doordat ik het tot een aantal domeinen beperk blijft er ruimte over om af en toe eens een omweg te maken of te verdwalen. Een ding weet ik zeker, de doelen die ik zo opschrijf haal ik tegen volgend jaar. Wat zijn jouw doelen voor 2019? Laat ze gerust hieronder na in de comments.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.