Caroline/ oktober 25, 2020/ Astrologie/ 0 comments

We zijn nu echt aan de langste nachten van het jaar aan het komen. Een moment om stilletjes naar binnen te keren. We kunnen dat eigenlijk wel gebruiken na alle hectiek. November 2020 is een maand waarin we vooral ruimte krijgen om te reflecteren. Het wordt een eerder introverte maand waarin je meer zicht kunt krijgen op jouw behoeftes. Wat heb jij nu nodig?

Blijf niet bij de pakken zitten begin november 2020

November 2020 start met een verbinding tussen Mercurius en Saturnus op zondag 1 november die je wat frustraties kan opleveren. Je hebt zin om je met anderen te verbinden, maar het gaat gewoon niet. Of het nu is omdat de ander even niet beschikbaar is omwille van een drukke agenda of omdat het gewoonweg niet mag of kan door regelgeving, zit jezelf niet op te jagen! Gebruik deze energie liever om een nieuwe vaste planning te maken of iets te doen waar je best wel wat volharding voor nodig hebt.

Op dinsdag 3 november 2020 keert Mercurius om. Het kan hierdoor een vreemde dag zijn waarbij je hoofd even niet mee wilt. De komende dagen zal je zien dat het normale tempo terug herneemt. Als je last had van vertragingen en dergelijke de voorbije periode van Mercurius retro is nu het moment aangebroken waar deze langzaam oplossen. Fijn! 

Mercurius keert terug direct op de 26ste graad van Weegschaal wat de graad van overwinning wordt genoemd. Heb jij de voorbije periode best wel wat uitdagingen op je pad gehad? Ga dan vooral niet gaan piekeren. De veranderingen die je meemaakt zijn onvermijdelijk en zorgen ervoor dat jij groeit als persoon. Je hebt de kracht om je aan te passen en toch jezelf te blijven. Omarm wat waarde heeft voor jou en laat nu los wat mag gaan. Evalueer wat getransformeerd mag worden. 

blijf in november 2020 niet bij de pakken zitten
Hoe wil jij jouw reis op aarde verderzetten?

Moeizaam tot connectie komen

Ook op vrijdag 6 november kun je opnieuw het gevoel hebben dat er wat blokkades zijn in je communicatie naar anderen. We hebben dan immers opnieuw een verbinding tussen Mercurius en Saturnus. Misschien heb je vandaag zelfs helemaal geen zin om sociaal te wezen. Je kunt vandaag gebruik maken van een flinke portie concentratie, logisch denken en grondigheid. Heb je nog een klus die deze eigenschappen kan gebruiken? Plan deze zeker in op vrijdag.

Maandag 9 november is niet zoveel beter in relatieland. De verbinding tussen Venus en Mars kan flink wat ruzie en hardheid opleveren. Geef elkaar voldoende ruimte en doe vooral wat jij leuk vindt. Ga bijvoorbeeld een eindje hardlopen als dat is waar jij jouw energie in kwijt kan. Anderen hebben geen boodschap aan jouw frustratie, dus ga er beter zelf mee aan de slag.

Voorbereiden op een toekomst na november 2020

De mooie verbinding tussen Zon en Neptunus op dinsdag 10 november geeft een mogelijkheid om je plannen voor de toekomst te gaan verbeelden. Het is een erg krachtige dag om zaadjes te planten voor de toekomst. Wat wil jij bereiken over 1 jaar? En over 5 jaar? Of zelfs over 10 jaar? Droom groots en leg het vast in een moodboard. Plant die intentie! Merk je dat je het hier lastig mee hebt? De komende weken staat Mercurius in Schorpioen waardoor je de kans krijgt om je onderliggende blokkades en motieven te onderzoeken.

Donderdag 12 november is er een bijzondere samenstand tussen Jupiter en Pluto op de 23ste graad van Steenbok. Deze samenstand is het beginpunt van een volgende cyclus van ongeveer 12 jaar. Er kunnen vandaag mooie nieuwe opties verschijnen. Zeker als jij de voorbije periode erg vast hebt gezeten kan deze samenstand je een transformerende genezingscrisis brengen. Het is hierbij wel belangrijk om je oren goed open te houden. Anderen zouden je vandaag wel eens cruciale informatie kunnen brengen. Er zal wel moed en ondernemingszin nodig zijn voor dit nieuwe project. Ben jij bereid om de uitdaging aan te gaan?

De verbinding tussen Mercurius en Neptunus op vrijdag 13 november zorgt voor een levendige verbeelding. Het kan een ideaal moment zijn om aan de slag te gaan met intuïtief schilderen. Je krijgt de mogelijkheid om zaken zichtbaar te maken die jou tegenhouden om tot je volle potentieel te gaan leven. Keuzes die je vandaag maakt dien je vooral vanuit je intuïtie te maken. Jouw ratio is buiten dienst vandaag. 😉

Klaar voor nieuwe actie in november 2020

Op zaterdag 14 november 2020 sluit Mars eindelijk zijn retrograde in Ram af. Hij keert direct op de 16de graad van Ram. De voorbije weken heb je de mogelijkheid gehad om zaken te herevalueren. Je kon een ander plan van aanpak opstellen voor de moeilijkheden die sinds eind juli op je pad waren gekomen. Misschien zijn de methodes die je gebruikt hebt wel niet zo conventioneel? Heb je anderen zelfs wat geshockeerd? En toch is het soms niet slecht om even vooral aan jezelf te denken. Misschien heb je zelfs terug wat meer liefde en eerbied voor het leven zoals het is gekregen. De komende weken volgt de test van je gekozen methodes. De resultaten zullen nu spoedig zichtbaar worden.

Zeker met de verbinding tussen Zon en Pluto die vandaag ook aan de hemel staat, krijg je nu de kans om jezelf te bevrijden van de banden en ketens die jou belemmeren. Wat houdt jou nog klein? Waar houd jij jezelf klein? 

Spreken is zilver, zwijgen is goud

Zondag 15 november hebben we een nieuwe maan op de 24ste graad van Schorpioen die in verbinding staat met Jupiter. Het is een nieuwe maan die je de mogelijkheid geeft om je inzichten met anderen te delen. Je bent blij met je omgeving en je werkmethode. Er is een grote nood om zaken te delen met anderen. Toch is het belangrijk om vandaag voldoende zelf te luisteren. Er kunnen nog mooie cadeautjes verborgen zitten in de woorden van anderen die je nog net dat stapje verder brengen. Met de verbinding tussen Venus en Pluto kunnen die cadeautjes zomaar even van een belangrijke levenspartner of goede vriendin komen.

De verbinding tussen Venus en Jupiter op maandag 16 november geeft een enorme nood om in gezelschap te zijn. Alleen zijn gaat je nu echt niet af. Contacten kunnen gezellig zijn, maar probeer niet te claimend te zijn. Dit zou de sfeer wat kunnen verpesten.

Soms is alleen niet gelijk aan eenzaam

Dinsdag 17 november heeft een heel andere energie. De verbinding tussen Mercurius en Uranus zorgt ervoor dat je een aantal mensen zou kunnen bruuskeren met uitspraken die je doet. Let wat op je woorden en houd die revolutionaire ideeën wat meer binnen je interne keuken. Gebruik liever de inspiratie die er is om doorbraken te bedenken voor de zaken waarin je vast zit. 

Saturnus maakt op donderdag 19 november twee verbindingen. Eentje met de Zon en eentje met Venus. Het gaat erom dat je leert om de beperkingen die er zijn te accepteren. Je zal misschien de nood voelen om alleen te zijn vandaag. Zo kun je even bezinnen over jouw eigen noden en de basis leggen voor succes later.

De weg naar meer verbinding

Vanaf zaterdag 21 november komt Venus in Schorpioen terecht. Dit betekent dat we nu geneigd zijn om de diepte in te gaan. Het is een periode waarin we ruimte hebben om meer intimiteit te creëren in bestaande relaties, maar er kunnen ook verborgen zaken naar de oppervlakte komen. Gebruik deze energie liefst voor het verdiepen van je verbindingen met anderen. Dit zal je het meeste opleveren op langere termijn. Ook de Zon verhuist vandaag naar Boogschutter. Hierdoor wordt de optimistische stemming versterkt. Je kunt nu met een open vizier naar de toekomst turen. Wat zie jij in jouw verrekijker?

Voorzichtigheid is een goede gewoonte

Op zondag 22 november is er een verbinding tussen Zon en Mars die je wat gevoelig kan maken voor kleine ongelukken. Zeker als je met een slecht humeur uit bed bent gestapt, ben je best wat voorzichtig. Je voelt je vandaag misschien zelfs niet helemaal in je haak. Plan dus voldoende rust in en overdoe je zeker niet.

Neptunus maakt twee verbindingen op dinsdag 24 november met zowel Venus als Mercurius. Je kunt vandaag erg sensitief zijn. Misschien heeft je onderbewuste wel een boodschap voor je. Maar wees voorzichtig vandaag. Wat te mooi is om waar te zijn, is vaak ook niet waar. Parkeer mooie ideeën liever in een bullet journal en kijk er later naar als de Neptuniaanse invloed wat minder is. Dan kun je duidelijker onderscheid maken wat nu echt bruikbaar is.

zicht op de toekomst in november 2020
Tijd om nieuwe doelen te stellen.

Losgaan en ontspannen

Vrijdag 27 november zien we een verbinding tussen Mercurius en Pluto die je de mogelijkheid geeft om eens goed los te gaan. Gooi die zorgen maar even aan de kant. Misschien de ideale dag voor een after work party? Al is het maar door even keihard mee te brullen met de radio in de auto. Zeker gezien de verbinding tussen Venus en Uranus die wat moeite geeft met ontspanning. Zoek het vanavond eens in een hoek die je niet gewoon bent.

Het weekend zal daarentegen erg in het teken van Neptunus staan. Deze keert om en gaat direct lopen vanaf zondag 29 november op de 19de graad van Vissen. Door dit weekend alleen te zijn, maak je ruimte om je eigen innerlijke diepte te leren kennen en hier comfortabel in te worden. De zaken waar je enthousiast over bent, kun je nu heel enthousiast doorgeven. Zeker als het gaat rond thema’s die een link hebben met gezondheidszorg en holistisme. Als je momenteel met bepaalde lichamelijke klachten rondloopt is dit weekend een goed moment om hiermee aan de slag te gaan. De verbinding tussen Mercurius en Jupiter op diezelfde zondag brengt een positieve mentaliteit in het weekend. Oefening baart zeker kunst nu!

Boontje komt om zijn loontje

We sluiten november af met een knal. Maandag 30 november brengt ons een volle maan op de 9de graad van tweelingen. Daarbovenop een verbinding tussen Zon en Pluto en nog eentje tussen Mercurius en Saturnus. Best druk dus. De volle maan brengt je de vruchten van je werk van de voorbije periode. Heb jij de voorbije tijd onvermoeid blijven voortwerken? Het kan zijn dat je nu eindelijk de resultaten begint te zien. Je kunt zelfs een onzichtbare hand ervaren die je helpt. Het is hiervoor wel belangrijk dat je rekening blijft houden met anderen zowel in je gedrag als in je communicatie. Je geest is vandaag gestructureerd. Het is het uitgelezen moment om op een methodische manier jouw oogst te plannen.

Wil jij graag weten wat deze maand en komende maanden voor jou persoonlijk in petto heeft? Boek nu jouw astrologisch consult om dit te weten te komen.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.