Caroline/ januari 28, 2019/ Psychologie/ 0 comments

Fascinerend hoe de ogen van iemand mij zoveel informatie kunnen geven. Alle ogen vertellen een verhaal. Ze geven weer waar je zwakke punten liggen en waar je gevoelig aan bent. In de irisscopie heb je 5 grote types. Deze 5 types hebben een bepaalde persoonlijkheid. Misschien herken je hier wel jezelf of je partner in. Naast een persoonlijkheid, geven deze types ook weer waar jouw gevoeligheden liggen. Vandaag neem ik je mee in verschillende zaken die jouw ogen vertellen gebaseerd op deze 5 types.

De ogen van de neurogeen vertellen een verhaal over een gevoelig zenuwstelsel

Een neurogeen zal zeer gevoelig zijn voor indrukken uit de omgeving. Ze willen het anderen immers naar hun zin maken en dragen bijgevolg soms te veel. Het zijn echte doorzetters en volhouders die zichzelf wel eens durven overschatten. Anderen zijn gemakkelijk jaloers op hun hoog concentratievermogen en stevige tempo. Stress lijkt de neurogeen niet te deren.

Maar pas op! De neurogeen is zeer gevoelig om klachten van totale uitputting te ontwikkelen. Ze gaan te hard, te lang en te veel door. Nooit komen ze tot rust, want niets doen geeft hen een schuldgevoel. Hierdoor zijn ze erg productief en beweeglijk. Het zijn echte adrenalinejunkies die uiteindelijk klachten kunnen krijgen aan hun schildklier. Daarnaast zien we vaak klachten die gelinkt zijn aan de immuniteit zoals allergie, astma en eczeem. Soms is er zelfs ronduit hyperventilatie. Een enkeling ontwikkelt migraine.

Deze mensen moeten qua voeding vooral zaken eten die hun gevoelige zenuwstelsel kunnen ondersteunen. Zo is het belangrijk om voldoende vitamines uit het B-complex tot je te nemen en choline. Magnesium verbruiken deze mensen bij de vleet. Verder kan haver voor hen krachtvoer zijn. Als er sprake is van schildklierklachten is het belangrijk om voldoende vitamine E in de voeding op te nemen.

De neurogeen heeft een groot concentratievermogen en drijft zichzelf gemakkelijk tot het uiterste

De lymfaticus moet opletten voor zijn waterhuishouding

De lymfaticus heeft gemakkelijk een houding om overal boven te staan. Toch is dit slechts schijn. Ze zijn immers snel van hun stuk te brengen en vertonen een grote empathie. Er heerst een bepaalde onzekerheid en kwetsbaarheid over hen. Ze zijn dan ook zeer gevoelig voor het klimaat, voor medicijnen e.d. 

Doordat ze coöperatief zijn en sociaal voelend doen ze het goed in groepen. Zij genieten van de weg naar het doel, zelfs al zijn er vele omwegen. Uitstel leidt wel meer dan eens tot afstel. Toch willen ze steeds hogerop geraken wat kan leiden tot spanningen in hun lichaam en een constante overlevingsstand van vechten of vluchten.

Deze mensen hebben een aanleg om heftige ontstekingen te krijgen. Ze kunnen regelmatig het slachtoffer zijn van slijmvliesaandoeningen en amandelontsteking. De waterhuishouding geraakt gemakkelijk verstoord en het hormonaal evenwicht kan ook zoek geraken door klierstoornissen. 

De lymfaticus moet erg opletten met geraffineerde voeding en dan vooral met suiker. Zij kiezen beter een eiwitrijke voeding rijk aan vitamine A-D, foliumzuur en vitamine B12. In de kinderjaren kunnen ze extra calcium gebruiken en later magnesium. 

Bindweefselzwak is slecht gesteund

Deze mensen zijn snel van slag en kunnen zich gemakkelijk minderwaardig voelen. Ze doen enkel iets als zij het zelf willen. Het gevoel domineert dan ook het denken. Als situaties uit de hand lopen hebben ze hier weinig oog voor en filteren ze te weinig of luisteren ze selectief. Ze zijn erg gevoelig voor stemmingen rondom hen soms ook heel onbewust.

Wat erg opvallend is aan deze mensen is hun geringer lichamelijk uithoudingsvermogen. Ze houden van genieten en komen soms lui over. Als ze met iets bezig zijn, zijn ze gemakkelijk afgeleid. Ze moeten bewust moeite doen om hun aandacht bij de les te houden. 

De lymfaticus voelt zich uitstekend in een groep

Hun constitutie zorgt ervoor dat ze slecht gesteunde organen hebben. Hierdoor krijgen ze klachten aan alle niet gesteunde organen met verzakkingen en hernia’s tot gevolg. De bindweefselzwakke persoon is gevoelig voor spataderen, aambeien, oedeemvorming, blaasverzakkingen, verzwikkingen enz. Rug- en gewrichtsklachten kunnen voortkomen uit het te weinig verzorgen van hun houding.

Deze mensen nemen best een eiwitrijk dieet rijk aan calcium met weinig tot geen suiker of witmeelproducten. Ook met smaak-, kleur-, geur- en conserveringsmiddelen dienen zij op te passen. Zij doen het uitzonderlijk goed op een dieet rijk aan knolgroenten en stoofpotjes aangevuld met koudgeperste oliën.

De ogen vertellen dat de hematogeen zijn lever dient te verzorgen

Hematogenen zijn zeer warm en gezellig. Het zijn echte levensgenieters die levendig overkomen. Ze hebben wel een grote angst om het goede dat ze hebben verworven te verliezen en zijn snel opgewonden of emotioneel aangedaan. Bij problemen trekken ze zich liever terug of vluchten ze. Vechten is niet aan hen besteed.

Het zijn echte denkers met gevoel die een zekere aandacht hebben voor hun intuïtie. Vaak gaan intuïtie en ratio samen bij het nemen van beslissingen. Ze houden dan ook van mystiek en onderzoeken onder andere religies en de functie van de ziel. Door hun trage aanpassingsvermogen gaan ze gemakkelijker chronische ziektes ontwikkelen dan acute stoornissen.

De hematogeen heeft een aanleg tot leverzwakte en insufficiëntie van de klieren door een gebrek aan ijzer, jodium, koper en goud. Er kunnen spasmen zijn aan de holle organen bij tekorten van calcium, magnesium, zwavel, zink en aluminium. Over het algemeen hebben ze een aanleg om tekorten te kunnen ontwikkelen door hun trage stofwisseling. Het is voor de hematogeen dan ook belangrijk om voldoende vitaminen en mineralen op te nemen via een voeding rijk aan jodium, goud, koper en ijzer. Bij spasmen kan worden gedacht aan calcium en magnesium.

De hematogeen en de biliair hebben een zekere interesse voor spiritualiteit

Biliair heeft het beste van 2 werelden.

De biliair is een combinatie van de hematogeen met een van de eerste 3 types. De ogen vertellen hier dus 2 verhalen tegelijk. Hierdoor gaan ze ook een traag aanpassingsvermogen hebben met de voorkeur om niet te hoeven strijden. Ze houden van mystiek en onderzoeken onder andere religies en functies van de ziel. Ook zij zijn gevoeliger voor chronische klachten. We zien bij de biliair heel gemakkelijk emotionele stuwingen. Soms zelfs zo erg dat het hele wezen uit balans geraakt met agressie, depressie en heftige emotionele uitbarstingen tot gevolg. De spijsverteringsorganen zijn hier dan vaak geblokkeerd of ontregeld.

De biliair heeft een aanleg voor zwaktes in de lever, de galblaas en de galwegen. Er is sprake van stofwisselingsstoornissen die uiteindelijk tot reuma kunnen leiden. Vaak ervaren deze mensen gewrichtspijnen die medisch niet kunnen worden waargenomen. Dit is een voorstadium van artrose en dient best behandeld te worden. Vanaf 40 jaar zien we bij de biliair meer klachten ontstaan. Zo ervaart hij misselijkheid, brandend maagzuur en maagpijn. Verder kan er ook diarree ontstaan. Soms is er sprake van hypochondrie of manische depressiviteit.

Qua voeding dient de biliair op te passen met dierlijke vetten zoals bak- en braadvet, frituurvet… Koud geperste olie verdient een plaats in hun dieet net zoals vezelrijke voeding. Het is goed om matig te zijn met geraffineerde voeding in het bijzonder met suiker. De vetoplosbare vitamines A, D, E en K zijn noodzakelijk in het dieet, alsook ijzer en koper.

Wil jij graag ontdekken wat jouw ogen te vertellen hebben? Boek dan nu jouw kennismakingsconsult en ontdek de boodschap die jouw ogen vertellen.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.