Caroline/ september 27, 2020/ Astrologie/ 0 comments

Oktober 2020 wordt wat mij betreft toch een andere maand dan september 2020. We beginnen de maand al direct met een volle maan op donderdag 1 oktober rond 23:06 op de 10de graad van Ram. Een graad van triomf die overschaduwd zou kunnen worden door vernietiging en bloedvergieten. De spanning is hoog. Er staat veel op het spel. En de omstandigheden werken niet zomaar mee. Natuurlijk wil dit niet zeggen dat je vandaag een moord moet begaan. 😉 Maar weet wel dat zaken niet vanzelf naar je toe gaan komen. Je zal zelf uit je kot moeten komen. 

Er kan veel angst zijn over de toekomst. Als jij hieraan ten prooi valt, ga dan op zoek naar concepten of opinies waarop je vertrouwt. De combinatie met de verbinding tussen Mercurius en Neptunus die erg vroeg in de ochtend van 1 oktober valt maakt dat actie nu uit intuïtie moet ontstaan en niet uit rationele redeneringen. Volg jouw gevoel.

De koe bij de horens vatten begin oktober 2020

Wanneer Venus in Maagd komt vanaf vrijdag 2 oktober 2020 kun jij je meer gaan verbinden met alle kleine klusjes die nog op je wachten. Het gaat je de komende weken goed af om zorgzaam en dienstbaar te zijn voor je medemens. Misschien heb je zelfs zowaar ruimte om een ander te helpen. En anders duik je lekker in de cijfertjes en details van een plan die je aan het opstellen bent. Heerlijk toch!

Zondag 4 oktober is een Plutonische dag. Pluto keert dan om op de 23ste graad van Steenbok. Deze dag vraagt je om je leven recht in het gezicht te kijken. Heb jij de moed om de uitdagingen die op je pad komen aan te vatten? Als jij bereid bent om moedige stappen te zetten, zal je beloond worden. Misschien moet jij de koe bij de horens vatten, maar het zou evengoed kunnen dat jij vooral tijd doorbrengt in je hoofd. Je neemt dan de tijd om inzichten te krijgen door na te denken over alles wat momenteel voor jou onbekend is. Het kan nieuwe perspectieven openen waar je nog niet aan dacht.

Sociale connecties, relaties en tollende gedachten

Na het weekend hebben we op maandag 5 oktober een verbinding tussen Venus en Jupiter. Het kan ervoor zorgen dat je maandag erg veel nood hebt om in gezelschap te vertoeven. Je zelfvertrouwen kan vandaag een mooie boost ervaren. Er kan zelfs een mooie verrassing op je pad komen, al dan niet financieel.

Woensdag 7 oktober worden we even goed wakker geschud door een verbinding tussen Mercurius en Uranus. Aangezien deze verbinding ’s avonds het sterkst werkt, kun je moeite ervaren om de slaap te vatten. Blijf dan vooral niet liggen in je bed en ga even de kamer uit. Gebruik eventueel een fijne meditatie om je geest tot rust te brengen of doe iets anders waardoor die gedachten iets minder tollen.

Op vrijdag 9 oktober is het best een drukke dag aan de hemel. We hebben verbindingen tussen Venus, Pluto en Mars op het programma. Het kan ervoor zorgen dat er vandaag best wat strubbelingen zijn in je dichte relaties. Misschien word je zelfs gevraagd om krachtige actie te ondernemen om een heikele situatie stop te zetten. Je hebt alleszins de mogelijkheid om je koers te veranderen. Ook financieel kun je vandaag belangrijke beslissingen nemen zodat de toekomst er wat rooskleuriger gaat uitzien.

oktober 2020 alweer een keerpunt.
Times are changing.

Oktober 2020 heeft voldoende actie

Zondag 11 oktober 2020 zal allesbehalve een rustdag zijn. De eerste verbinding is tussen Venus en Uranus die misschien wel wat vonken in bed kan geven in de nacht. Er is een zekere voorliefde voor het wilde en het onberekenbare. Maar zorg alleszins voor voldoende anticonceptie als je geen kindjes wilt krijgen. De combinatie met de verbinding tussen Zon en Jupiter zou je het gevoel kunnen geven dat je de hele wereld aankan.

Gebruik liever je verstand en ga op zoek naar positieve stappen om vooruit te komen in het leven. Later op de avond komt dan nog een verbinding tussen Venus en Saturnus die je terug met beide voeten op de grond kan zetten. Maak het dus niet te gek vandaag zodat je geen ontnuchtering te wachten staat op zondagavond.

Vermoeiende afwisseling tussen leuk en lastig

De verbinding tussen Jupiter en Neptunus op maandag 12 oktober brengt alvast mooie mogelijkheden met zich mee. Er zouden leuke cadeautjes uit onverwachte hoek kunnen opduiken. Jouw slaap kan zeer verkwikkend geweest zijn van zondag op maandag. Wees wel voorzichtig dat je wekker correct staat zodat je je niet overslaapt maandagochtend! De verbinding tussen Mercurius en Venus diezelfde maandag brengt je een gevoel van balans en flow. Een heel fijne dag als ik het mag samenvatten.

De kwaliteit van woensdag 14 oktober ligt anders. We hebben eerst een verbinding tussen Zon en Mars die een slecht humeur zou kunnen veroorzaken. Je voelt je wat slapjes en er is een gevaar voor accidentjes. Zeker in combinatie met het retrograde gaan lopen van Mercurius op de 12de graad van Schorpioen. Het kan er voor zorgen dat je het gevoel hebt steeds op scherp te moeten staan. Overal lijkt er gevaar op de loer te liggen. Het is belangrijk om de komende periode vooral niet in tegenstellingen te gaan denken. Het is een en-en verhaal en geen of-of. Door alert te zijn op je buikgevoel, kun je de juiste beslissingen voor jou eruit halen.

Opgepast voor sociaal onaangepast gedrag

Donderdag 15 oktober is er een verbinding tussen Zon en Pluto die kan zorgen dat je de neiging hebt om jezelf ongepast op de voorgrond te plaatsen. Of misschien zie je een van je collega’s dat wel doen. Probeer het te negeren en ga eerder aan de slag met jouw eigen grote dromen en verlangens. Je hebt een mooie kans om licht te schijnen op blokkades die jou nu tegenhouden om tot je vol potentieel te komen.

De nieuwe maan in Weegschaal vindt plaats op de 24ste graad op vrijdag 16 oktober. Het is een krachtige nieuwe maan die je de kans geeft om recht op de kern van de zaak af te gaan. Er is geen ruimte voor argumenteren of twijfelen. Daar moet je ook geen tijd meer aan verspillen. Het is tijd voor transformatie. Verandering is het enige wat zeker is. Weerstand is zinloos. Door je aan te passen kun je groeien. Enkel je kernwaarden moet je in alle geval bewaren. Het is de nieuwe maan om de zaadjes van transformatie te planten.

oktober 2020 dwingt je om voldoende fun in te plannen
Maak voldoende ruimte voor fun deze maand.

Zondag 18 oktober zien we een verbinding tussen Zon en Saturnus die je moeite kan geven om jezelf uit te drukken. Zeker in combinatie met de huidige Mercurius retrograde. Let op voor misverstanden en wees op je hoede bij alle verhalen die je verteld worden. De verbinding tussen Venus en Neptunus zorgen ervoor dat het belangrijk is om je gezond verstand vandaag echt uit de kast te halen.

Vooruit met de geit op een verantwoordelijke manier

Maandag 19 oktober zien we een verbinding tussen Mars en Jupiter die ons de mogelijkheid geeft om eens goed en succesvol door te pakken. Of dat nu in je werk is of in de sport, laat ik volledig aan jou over. De verbinding tussen Venus en Jupiter brengt je de kans om goede en succesrijke partnerschappen aan te gaan die je financieel geen windeieren leggen. Maak er gebruik van om jouw portie geluk te claimen!

Op dinsdag 20 oktober zien we een verbinding tussen Mercurius en Uranus die ons wat ophef kan bezorgen. Wees alert op wat je zegt en hou je ochtendhumeur bij je. De ander heeft hier geen boodschap aan. Je zou ze zelfs kunnen wegjagen. 

Creativiteit mag ook zijn plaats hebben

De verbinding tussen Mercurius en Venus op woensdag 21 oktober kan een mooie uitnodiging zijn om aan de slag te gaan met creatieve hobby’s. Hou je van schilderen? Of andere handwerkzaamheden? Plan die zeker vanavond in op je planning. Het zal je plezier brengen. De verbinding tussen Venus en Pluto kan je vandaag nog wat extra kunstzinnigheid geven. Of misschien neem jij vanavond tijd om je financiële mogelijkheden uit te breiden? Als dat nodig is, is vanavond een ideale match daarvoor.

Trop is trop. Welke (verborgen) zaken staan geluk in de weg?

Onze Zon komt in Schorpioen vanaf vrijdag 23 oktober. Het domein in jouw horoscoop waar Schorpioen staat, zal nu sowieso wat actiever gaan worden. Over het algemeen kan je opvallen dat de komende periode het licht wordt geschenen op een aantal verborgen en verdoken zaken. Je kunt vrijdag zelf erg veel moeite hebben om je te ontspannen door de verbinding tussen Venus en Uranus. Als dit het geval is, ga dan gerust even jouw eigen weg vandaag. Alleen zal je meer opbrengen dan samen.

Zaterdag 24 oktober is er een verbinding tussen Venus en Saturnus die ons de mogelijkheid brengt om goede keuzes te maken in onze relaties. Heb je het gevoel dat er voorlopig te veel op je bord ligt van hobby’s en verplichtingen? Kijk eens of je een aantal zaken kunt schrappen. Het bespreken van een nieuwe weekindeling of maandindeling met je gezinsleden kan je fijne verrassingen brengen.

Groot, groter, grootst? Of toch maar lekker veilig in je cocon?

Zondag 25 oktober zien we een verbinding tussen Mercurius en Neptunus die een erg grote en levendige verbeeldingskracht met zich mee kan brengen. Nu is het wel zo dat je geest is als een ballon. Train deze regelmatig in het grootser denken en er komen automatisch grotere mogelijkheden op je af. Een ideale manier om meer mogelijkheden te zien. De mogelijkheden die zo naar boven komen kun je dan omzetten naar acties en plannen met de samenstand van Zon en Mercurius op de 3de graad van Schorpioen. Het is een goed moment om je niet te laten tegenhouden. Risico’s nemen is nu soms eenmaal part of the game.

De verbinding tussen Zon en Neptunus op maandag 26 oktober kan voor veel vaagheid en wazigheid zorgen. Als jij besloot om risico’s te nemen of zaken grootser aan te pakken, moet je dit nu ook gaan waarmaken. Vluchten is nutteloos en zal alleen maar een self fullfilling prophecy met zich meebrengen.

De oplossing bevindt zich misschien om de hoek in oktober 2020

Vanaf woensdag 28 oktober 2020 komen zowel Mercurius als Venus in Weegschaal terecht. Verbind je met de mensen rond je heen. Misschien hebben zij interessante zaken te vertellen die jou vooruit kunnen helpen. 

Zeker in combinatie met de volle maan in Stier op zaterdag 31 oktober op de 9de graad. Deze volle maan brengt je de mogelijkheid om spontaan transformatie en vernieuwing te ervaren. Kennis kan zomaar op je af komen in een fractie van een seconde. Je mag vertrouwen hebben in het leven. Laat je gedachten komen en gaan zodat de oplossingen vanzelf verschijnen. Door vandaag los te laten, komen er antwoorden over jouw te bewandelen weg. Het kan evenwel heel erg bruusk en plots gebeuren met Uranus zo dicht bij de Zon. Verschiet er niet van als er veel beweging is vandaag. Spring jij ook op de trein naar jouw toekomst? 

Wil je graag weten wat dit allemaal voor jou persoonlijk te betekenen heeft? Ontdek dit nu in jouw astrologisch consult.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.