Caroline/ september 28, 2021/ Astrologie/ 0 comments

We starten de maand oktober 2021 met een verbinding tussen Venus en Jupiter op 1 oktober die zou kunnen wijzen op wat overdaad in gemakzucht. Je hebt het moeilijker om alleen te zijn vandaag. Alleen geeft de verbinding tussen Mercurius en Pluto een grote kans op een intense woordenwisseling waardoor de druk je even te veel kan worden. Probeer vandaag dus zeker zaken in te plannen waar jij van oplaadt. Bestel misschien bij je favoriete restaurant en vermaak je vanavond gezellig op de bank met een interessante film. Of misschien staat er wel een zinnenprikkelend concert op jouw planning? Weet alvast dat overdaad schaadt vandaag.

Door je oren open te houden, kun je geschenken ontvangen begin oktober 2021

Zaterdag 2 oktober kunnen er interessante zaken onthuld worden door mensen in je dichte omgeving. Houd je ogen en oren open met de verbinding tussen Venus en Pluto. Je zou zomaar eens antwoorden kunnen krijgen die je al even aan het zoeken bent. Kies deze ochtend voor gemakkelijke kledij als je voor je kleerkast staat. De verbinding tussen Zon en Venus maakt dat het vandaag allemaal wat trager en rustiger mag. Comfort is het sleutelwoord.

De week begint in ieder geval optimistisch met de verbinding tussen Mercurius en Jupiter. Het kan zijn dat je mooie successen kan boeken op maandag 4 oktober hierdoor in verkopen, wetenschap of spreken bijvoorbeeld. Let wel even op dat je de maat erin kunt houden, want soms is de rem op het spreken wat weg met deze verbinding. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat je een woordenvloed over iemand uitgooit, waar die ander helemaal niets mee kan.

Vluchten brengt je niets op

We hebben een nieuwe maan op woensdag 6 oktober 2021 op de 14de graad van Weegschaal. Het zou je erg onzeker kunnen maken waardoor je bevriest. Actie nemen is dan geen sinecure meer en de gemakkelijke weg van vluchten lijkt open te liggen. Je kunt het gevoel hebben dat de flow waar je in zat plots gebroken wordt. Als dit gebeurt, wil dit zeggen dat je een cruciale stap vergeten bent. Neem eens de tijd om dit te onderzoeken. Je kunt je doel enkel bereiken als je noodzakelijke en kwalitatieve fundering installeert waar je op kunt bouwen. Hoog tijd dus om pas op de plaats te maken. Zo kun je tijd vinden om te doorvoelen wat nodig is.

De verbinding tussen Venus en Mars op dezelfde dag suggereert dat je relaties en partnerschappen wel eens de knuppel in het hoenderhok kunnen gooien vandaag. Pluto staat stil en gaat terug direct lopen op de 25ste graad van Steenbok. Het is belangrijk om je te herverbinden met je eigen kern. Laat je niet afleiden door wat er buiten je gebeurt, want de oplossingen zitten vanbinnen. Door dus aan de slag te gaan met het accepteren van jezelf kun je jouw unieke kwaliteiten meer en meer gaan omarmen. Het zorgt ervoor dat de kennis die je nodig hebt zich kan tonen op het moment dat jij hem nodig hebt.

oktober 2021 nodigt je uit in de spiegel te kijken
Durf jij in de spiegel kijken?

Een nieuwe wind en oplossingen midden oktober 2021

Vanaf donderdag 7 oktober gaat Venus in Boogschutter gaan lopen. Je zou kunnen opmerken dat je meer zin krijgt om je geest te verruimen. Misschien beslis jij tevens de komende weken wel om een nieuwe cursus te gaan volgen of hou je je bezig met het leren van een nieuwe taal. De stemming zal alvast wel iets optimistischer worden dan de voorbije weken.

Op vrijdag 8 oktober 2021 is er een samenstand van Zon en Mars op de 16de graad van Weegschaal. Het geeft je de mogelijkheid om met sterk bewustzijn, gebaseerd op een diep instinctief geheugen in jou, werkbare oplossingen te vinden voor maatschappelijke problemen. Vandaag is bijgevolg een goede dag om te observeren. Neem even een stapje terug en durf kritisch te kijken naar jouw eigen leven. Je kunt ontdekken waar jij tot nu toe te veel op de vlakte gebleven bent. Wil jij al even een energetische zuivering doen? Dan is vandaag daar de geknipte dag voor. 

Van opknappen naar nieuwe dromen

De samenstand van Zon en Mercurius op de 17de graad van Weegschaal op zaterdag 9 oktober 2021 duidt het midden van de Mercurius retrograde aan. Waar de voorbije eerste fase vooral nadruk legt op het oplossen van losse eindjes, komt deze tweede fase vaak met nieuwe ideeën om de komende drie maanden te lanceren. Let wel, de uiteindelijke uitvoer ligt beter na het moment waarop Mercurius terug recht gaat lopen.

Het zou nu wel eens tijd kunnen zijn om de zaken in je leven die je tot nu toe verwaarloosd hebt op te knappen. Laat alles wat vergaan is los. Aandacht geven aan die kleine intuïtieve ingevingen en je instincten kan je op lange termijn erg vooruithelpen. De verbinding tussen Mercurius en Venus geeft je de mogelijkheid om wat je wil voor jouw toekomst ook te gaan verwoorden. Door hier bewust tijd voor te maken, kun je het meeste uit deze energie halen.

Overal liggen kleine pakketjes met informatie te rapen

Zondag 10 oktober zien we een samenstand tussen Mercurius en Mars op diezelfde 17de graad van Weegschaal. Het kan je een scherpe discussie opleveren waar je effectief zaken uit kan halen. Moest je opmerken dat je in een gesprek belandt waar er alleen maar kritiek wordt gegeven om kritiek te geven, zou ik me vriendelijk verwijderen. Dit zal je enkel draineren. Je hebt vandaag de mogelijkheid om erg helder naar zaken te kijken. Wees alert en focus je op boodschappen van anderen. Het zou kunnen dat hierin voor jou cruciale informatie vervat zit om jouw persoonlijke situatie naar een hoger niveau te brengen.

Gezien Saturnus terug recht gaat lopen op de 7de graad van Waterman op maandag 11 oktober, wordt dit een erg Saturnale dag. Het kan je een rusteloos gevoel geven. Ideaal is het om dan te schrijven of dagdromen. Door je verwachtingen los te laten en nieuwe ontmoetingen open aan te gaan, kunnen er verborgen cadeautjes verschijnen. Het is interessant om vandaag via meditatie naar binnen te gaan en aan zelfonderzoek te doen. Je kunt vandaag wat minder in een sociale modus vertoeven, in het bijzonder omdat je je erg kwetsbaar voelt. Geen zin in een sociale afspraak? Probeer deze te herplannen.

Mooie kansen in je carrière en leven kunnen bovendrijven

De verbinding tussen Venus en Saturnus op woensdag 13 oktober geeft je de mogelijkheid om door serieus partnerschap successen te boeken. Het is een goede dag om aan je carrière te werken. Tijd voor smalltalk en praatjes is er niet. Door heel bewust tijd te maken voor werk gerelateerde zaken kun je op korte tijd mooie sprongen maken. Plan deze dag dus als een deep work dag om er het meeste uit te halen.

Op vrijdag 15 oktober zien we een mooie verbinding tussen Zon en Jupiter die ons een aantal mooie kansen in de schoot kan werpen. Kijk eens of er nieuwe zaken naar boven komen vandaag. De dingen die vandaag op je pad worden gegooid, zouden erg succesvol kunnen zijn. Bekijk ze echter wel met een kritische blik. Je wilt nog steeds dat de kosten-batenanalyse klopt.

De verbinding tussen Venus en Pluto brengt je op zaterdag 16 oktober nog eens de kans om via partners en je dichte omgeving zaken te weten te komen die cruciaal zijn om met sommige kwesties een doorstart te kunnen maken. Als jij momenteel aan het daten bent, is dit wel een erg intense energie om op te daten. Weerstand is vandaag gewoon nutteloos.

Te veel fun is ook niet goed

Zondag 17 oktober hebben we zowel een verbinding tussen Mercurius en Venus als eentje tussen Zon en Pluto. Het kan je charisma een duw geven. Alleen zal het belangrijk zijn om niet door te schieten in grootheidswaanzin waardoor je jezelf iets te brutaal op de voorgrond schuift. Geef voldoende ruimte aan anderen en houd het wat vrolijk en luchthartig. De serieuze zaken zou ik voor een ander tijdstip reserveren.

Er zijn maar liefst twee planeten die maandag 18 oktober 2021 terug recht gaan lopen. Degene die voor ons het meest merkbaar zal zijn is Mercurius die op de 11de graad van Weegschaal terug recht gaat lopen. Jupiter gaat op de 23stegraad van Waterman terug recht gaan lopen. Het kan je wat roekeloos maken. Zeker als je het gevoel hebt dat je zou kunnen afgewezen worden, ben je geneigd om vandaag toe te geven.

Voor de people pleaser is grenzen bewaken geen sinecure vandaag. Het lijkt me interessanter om vandaag in te zetten op innerlijke reiniging en transformatie. Dagelijkse taken kunnen vandaag erg vlot en ordelijk verlopen. Als hierdoor wat extra tijd ontstaat lijkt het me ideaal om die tijd voor jezelf te gebruiken en niet in anderen te steken. Een beetje gezond egoïsme kan vandaag echt geen kwaad.

Dinsdag 19 oktober brengt ons wat fun en plezier met de mooie verbinding tussen Mars en Jupiter. Het kan je wat geluk brengen in beslissingen en transacties. Als je vandaag contracten of overeenkomsten dient te sluiten, zouden ze wel eens een win-win voor beide partijen kunnen zijn. En wie weet zit er vandaag ook een financieel cadeautje in de pijplijn. 🙂

Beetje magie in oktober 2021
Durf jij wat meer magie en verwondering toelaten in je leven?

Tijd om in de spiegel te kijken eind oktober 2021

We hebben een volle maan op de 28ste graad van Ram op woensdag 20 oktober 2021. Tijd om de maskers af te werpen! Eerlijk kijken naar wat je wel en niet bereikt hebt, is nu aan de orde. Je kunt nu de durf hebben om recht in de spiegel te kijken. Misschien zie je plots wel een nieuwe juistere weg voor je. Die nieuwe optie klinkt niet logisch. Het gaat erom te durven zaken anders aanpakken dan voorheen. Het enige aandachtspunt is om niets te forceren. Met de juiste portie geduld komt alles op het juiste moment.

Vrijdag 22 oktober brengt je een kans om door middel van een krachtige actie bepaalde toestanden die al lang sluimeren te beëindigen. De verbinding tussen Mars en Pluto kan je de mogelijkheid geven om buitengewone inspanningen te doen en hier ook de resultaten van te zien.

Vanaf 23 oktober komt de Zon in Schorpioen waardoor we iets meer naar binnen keren. Tijd om op te ruimen in ons binnenste. Het is een goed ogenblik om aan de slag te gaan met je onderliggende patronen en trauma’s. Staat innerlijk kindwerk al even op je to do lijst? Dan is de komende maand daar de ideale timing voor.

Het evenwicht tussen inspiratie en werk

Laat woensdag 27 oktober je gezond verstand zeker niet thuis. De verbinding tussen Venus en Neptunus kan ervoor zorgen dat je anders ontgoocheld wordt. Dromen en ideeën worden best aan een goede praktijktest onderworpen. Je kunt wel deze energie gebruiken om nieuwe dromen en ideeën te krijgen. Zet je even neer en doe een brainstorm om een verzameling interessante pistes te bekomen. Leg ze daarna aan de kant om later te gaan evalueren.

Donderdag 28 oktober maakt Venus maar liefst 2 verbindingen. Eentje met Saturnus en eentje met Jupiter. Het kan ervoor zorgen dat je wel wat successen kunt boeken vandaag zolang je verantwoordelijke keuzes maakt. Tijd om je volwassen alter ego uit de kast te halen dus. Het lijkt me een goede energie om werk gerelateerde zaken af te handelen, relaties zou ik minder inplannen vandaag. Intimiteit kan wel wat zoek zijn namelijk.

Vrijdag 29 oktober kun je het gevoel hebben dat je niet echt veel tot stand kunt brengen. De verbinding tussen Zon en Neptunus zorgt ervoor dat je weinig zaken echt kunt verankeren in het hier en nu. Een ideale dag om te mediteren of te dromen, niet zo ideaal om concrete zaken te verwezenlijken.

Je verantwoordelijkheid nemen is altijd een goed idee

Wees zaterdag 30 oktober 2021 wat voorzichtiger dan je gewoon bent. Het kan heel erg lastig zijn om jezelf uit te drukken naar anderen met de verbinding tussen Zon en Saturnus. Als je gemakkelijk verzandt in zelfmedelijden, kun je een ontmoeting hebben met de grond om je duidelijk te maken dat je jouw eigen verantwoordelijkheid dient te nemen. Door serieus en gestructureerd dingen aan te pakken zal je het meeste uit deze energie halen. Als later vandaag dan Mars in Schorpioen gaat lopen, kun je het gevoel hebben dat je meer zin hebt in intimiteit en diepgang. Het mag allemaal wat minder oppervlakkig nu. Een mooie voorbereiding op de donkere maanden waar we van nature naar binnen keren.

Wil jij weten wat jou de komende maanden te wachten staat? Dan is een astrologische gidsingsessie hetgeen jij zoekt. Boek hem hier in.

Soms is alles wat we nodig hebben een zachte hand met een vleugje magie die jou de juiste weg aanwijst. 

Wil jij terug connectie maken met jouw zielenpad en die dromen eindelijk tot vervulling laten komen?

Dan is een astrologische gidsing jouw eerste stap. 

 • Een éénmalige individuele sessie
 • Via Zoom
 • Concrete stappen en beeldige vertalingen van de kosmische energie van jouw eigen energetische blauwdruk
 • Bespreken geboortehoroscoop thema’s
 • Belangrijke transits en progressies met betrekking tot jouw vragen
 • Huidige en volgende solaar
 • Indien nodig zoom ik in op een aantal extra technieken zoals de prenatale eclipsen of de centauren
 • Mogelijke thema’s die aan bod kunnen komen: carrière en werk, gezondheid, interacties met anderen, oorzaken van vermoeidheid, talenten
 • Je ontvangt de opname, de gebruikte tekeningen en de transitlijsten
 • Opvolging: na het even te laten inzinken, kun je mij nog extra verdiepende/verhelderende vragen toesturen.
 • Prijs: 97 euro

Wie ben ik?

Hallo, mijn naam is Caroline Risack. Ik ben een doorwinterde astrologe, naturopate en vroedvrouw in opleiding. Gedurende de jaren waarin ik voornamelijk met vrouwelijke klanten werkte, was ik getuige van de grote toegevoegde waarde van een holistische aanpak om tot een gezond hormonaal evenwicht te komen.

Mijn deskundige begeleiding helpt vrouwen om zich aan te passen aan hun natuurlijke ritmes en de flow in hun leven te vinden. Ik leer elke vrouw haar lichaam te eren en voeden als een heilige tempel.

Mijn missie is om vrouwen opnieuw te verbinden met hun ziel, oerkracht en fysiek lichaam, zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen geven.

Share this Post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.