Caroline/ september 27, 2022/ Astrologie/ 0 reacties

De maand oktober 2022 begint met een mooie verbinding tussen Venus en Jupiter op zaterdag 1 oktober. Dit kan een mooie financiële boost brengen uit een onverwachte hoek. Alleen moet je opletten dat je vandaag niet te veel geld gaat uitgeven aan onnodige zaken. Vermijd om impulsaankopen te doen en verwen liever je zintuigen met een fijn bad of een lekkere kop kruidenthee. Wil je echt iets plannen? Ga dan voor een dagje wellness om even bij je zinnen te komen.

Begin oktober 2022 is het moeilijk om je draai te vinden

Zondag 2 oktober wil jij je vrij voelen. Vandaag geen routines en sleur op de agenda! Met Venus in verbinding met Uranus wil jij liefst nieuwe en spannende zaken uitproberen. Ontspannen kan moeilijk gaan. Je wilt je uitdrukken. Een goed idee is om vandaag verf of andere creatieve materialen uit je kast te halen en hiermee te werken. Zo kun jij deze energie een mooie uitlaatklep geven. 

Vandaag gaat Mercurius ook terug direct gaan lopen op de 25ste graad van maagd. Dit kan ervoor zorgen dat je vandaag sowieso moeite hebt om je draai te vinden. Je hebt niet de ruimte om naar anderen te luisteren. Je moet je eigen ding wat doen. De kunst is om je eigen stem te beluisteren en naar binnen te keren. De verbinding tussen Venus en Saturnus draagt hier ook nog aan bij. Je kan op een muur stoten als je in contact wil treden met anderen. Plan dus vooral een dagje me-time in op deze zondag.

Tijd om meer rust in te bouwen

Mercurius maakt een verbinding met Pluto op vrijdag 7 oktober die je de kans geeft om even al je zorgen te vergeten. Een dag om even er tussenuit te gaan en jezelf te verwennen op wat ontspanning. Je zenuwstelsel zal er je dankbaar voor zijn. En je kan er nog eens zeer belangrijke inzichten krijgen die jou een nieuwe weg vooruit tonen.

Thuiskomen in oktober 2022

Zaterdag 8 oktober 2022 staat in het teken van Pluto. Deze gaat direct gaan lopen op de 27ste graad van steenbok. Dit wijst erop dat eenzaamheid vandaag een mooi geschenk is. Je kan je prima vermaken op je eentje. In rust kom je op nieuwe ideeën die je tot uitvoer kan brengen. Als jij moeite hebt ervaren om bepaalde kanten van jezelf te omarmen, is vandaag een mooie dag om daaraan te werken. Er is de mogelijkheid om tot diepere acceptatie van je eigen talenten te komen als jij er vandaag ruimte voor maakt.

Ben jij op zoek naar jouw eigen prioriteiten voor het komende jaar? Dan is mijn astrologische gidsingsessie jouw ideale maatje. Je ontdekt hem hier!

Kies wijs

De volle maan in ram vindt plaats op zondag 9 oktober 2022. Dit is op de 17de graad van ram. Het geeft je de kans om nieuwe inzichten en kennis te vergaren. Je kan bijvoorbeeld een spiritueel boek bij de hand nemen waar je al lang in wilt duiken. Probeer vooral in deze rust te gaan staan gedurende deze volle maan-dag. Het kan namelijk best zijn dat er wat choquerende gebeurtenissen op je pad komen. Je zou uitgedaagd kunnen worden door nieuws dat je triggert. Probeer dan ook rustig te blijven en je niet te laten opjagen. Je zou wel eens ramen kunnen ingooien als jij jouw gekwetste kind de overhand laat nemen. Weet je dat je hier gevoelig aan bent? Scherm je vandaag dan af van zaken die jou mogelijks uit balans kunnen brengen.

Vanaf dinsdag 11 oktober komt Mercurius in Weegschaal. Onze communicatie kan hierdoor de komende weken wat meer verbinding bevatten. Gebruik woorden om bruggen te slaan en te werken aan doelen die iedereen vooruithelpen. Je kan ook de nood voelen om vaker sociale afspraken in te plannen. Geef hier gerust aan toe!

Woensdag 12 oktober is een drukke dag aan de hemel. Een verbinding tussen Zon en Saturnus brengt je een bepaalde mate van rust en gronding doorheen deze dag. Je kan beperkingen accepteren en wijze inzichten krijgen op voorwaarde dat jij je verantwoordelijkheid durft te dragen. De verbinding tussen Mars en Neptunus wijst erop dat er risico is voor vluchtgedrag vandaag. Wees dus wat voorzichtig met alcohol en andere middelen. Zeker met de verbinding tussen Mercurius en Jupiter die jou moeite kan geven om je goed te focussen. Je zou wel eens wat onvoorziene gevolgen kunnen hebben bij het drinken van alcohol. Gebruik liever deze dag om te rusten en in meditatie te gaan zodat je die mooie inzichten kan ontvangen. Later krijg je nog de kans om hier ook een plan van aanpak bij te gaan maken. Schrijf ze voor nu vooral op.

Soms mag je dingen ook eens uitstellen midden oktober 2022

Mercurius maakt op donderdag 13 oktober zowel een verbinding met Uranus als met Saturnus. Wees vandaag dan ook wat voorzichtig in de wijze waarop je dingen communiceert. Je zou namelijk wel eens potten kunnen breken. Wil je al lang een bepaald gedrag aankaarten van iemand? Wees je bewust dat je vandaag heel felle reacties kunt krijgen. Hou je liever bezig met wat deep work. Zo zal je een heel productieve dag ervaren. Die gesprekken kunnen beter op een meer geschikte dag doorgaan.

Door op vrijdag 14 oktober heel bewust keuzes te maken met wie je contact maakt zal je het meeste uit de verbinding tussen Venus en Saturnus kunnen halen. Less is more vandaag. Door echt kwaliteit in te plannen met iemand, zal je merken dat je heel veel uit dit contactmoment haalt. Durf ook even alle communicatiemiddelen afschakelen om echt tijd te maken voor jouw gesprekspartner. Je zal merken dat je op een diepere manier kan spreken dan je gewoon bent.

Kleine energieboost

De zon maakt een verbinding met Mars op dinsdag 18 oktober 2022 die je een zeer energiek gevoel kan geven. Je lijkt meer energie te hebben dan anders en krijgt veel gedaan met mooi resultaat. Een echte dag om die to do lijst eens in te korten. Als er bepaalde beslissingen dienen genomen te worden, kan je vandaag die moeilijke knopen met gemak doorhakken. Je ziet gewoon helder wat er moet gebeuren. Maak er gebruik van!

Oktober 2022 verbinding met je ziel

Sociale relaties zijn de sleutel

Woensdag 19 oktober zien we een verbinding tussen Venus en Mars die een heel mooie kans geeft voor fijne sociale contacten. De contacten die je hebt zijn warm en hartelijk. Toch is er ook een verbinding tussen de zon en Pluto die wat roet in het eten kan gooien. Als jij of je gesprekspartner zichzelf iets te veel wilt stellen, ontstaat er wrevel. Probeer dus niet in een welles-nietes spelletje te verzanden en ga eerder voor diepere gesprekken waarbij ieder in zijn waarde blijft. Het schuldspel brengt niemand vooruit.

Je kan op donderdag 20 oktober via een belangrijke ander nieuws krijgen die je even choqueert. Deze informatie is cruciaal om jouw volgende stappen te bepalen. De verbinding tussen Venus en Pluto kan jou nieuwe wegen tonen die je tot nog toe niet zag. Hou dus je ogen en oren open voor cruciale informatie.

De zon staat samen met Venus op de laatste graad van weegschaal op zaterdag 22 oktober. Het is vandaag dan ook belangrijk om aandacht te hebben voor de mensen met wie je je omringt. Je wordt namelijk bepaald door de 5 mensen waar je het meest tijd mee doorbrengt. Je bent vandaag erg toegankelijk en hebt moeite om je grenzen te bewaken. Stel afspraken uit met mensen waarbij het belangrijk is om voortdurend jouw grenzen goed te bewaken.

Tijd om je eigen diepte in te duiken eind oktober 2022

Op zondag 23 oktober 2022 is er een verbinding tussen Mercurius en Saturnus die je helpt om alles mooi te ordenen en te structureren. Saturnus staat vandaag extra sterk omdat deze direct gaat lopen op de 19de graad van Waterman. Dit geeft je de kracht om moeilijke gebeurtenissen die je de voorbije periode voor de kiezen kreeg te begrijpen. Je krijgt de kans om de lessen ten volle te laten doordringen zonder dat je hier emotioneel van van slag geraakt. Het gaat gemakkelijk om zaken te horen en zien die je voorheen niet zag. Zeker doordat zowel Venus als de Zon wisselen naar het teken schorpioen, krijg je de mogelijkheid om meer in de diepte van je eigen psyché te graven. Een mooie dag om jouw doelen voor de komende maand scherp te stellen dus.

We zien op dinsdag 25 oktober een nieuwe maan op de 3de graad van schorpioen. Deze nieuwe maan daagt je uit om je eigen (doods)angsten te confronteren. Waar laat jij je tegenhouden om ten volle de uitdaging van het leven aan te gaan? Door bewust te luisteren naar je intuïtie kan je ontdekken welke risico’s jij nu dient te nemen om te groeien. Als je hetzelfde doet als je altijd doet, zal je krijgen wat je altijd kreeg.

Terug verbinden met jezelf oktober 2022

Op donderdag 27 oktober ervaar je een erg sterke geest. Je bent in staat om heel veel denkwerk te verzetten met de verbinding tussen Mercurius en Mars. Wees wel alert op overspanning en drijf het niet tot het uiterste. Door de verbinding tussen Mercurius en Pluto kan het zijn dat je fysieke klachten ervaart als je te lang blijft doorgaan.

Zorg voor wat minder stress

Vanaf 28 oktober 2022 komt Jupiter terug in Vissen en krijgen we het laatste hoofdstuk van deze energie. Dit kan ervoor zorgen dat we collectief meer ziektes te verwerken krijgen. Gebruik deze periode dan ook als een moment om extra aandacht te spenderen aan je immuunsysteem. Door regelmatig ruimte te maken voor meditatie verlaag jij jouw stress en versterk je op natuurlijke manier jouw immuunsysteem.

Zaterdag 29 oktober brengt een verbinding tussen Venus en Neptunus een ideale dag om ontspanning in te plannen. Detailgerichte zaken laat je beter achterwege. Net als belangrijke zakelijke beslissingen. Je ziet de wereld iets te veel door een roze bril waardoor je achteraf spijt kan hebben van deze beslissingen. Focus je liever op wat ontspanning met een goede inspirerende film of een boek. Mercurius komt ook in Schorpioen terecht vanaf vandaag wat meer diepgang brengt in gesprekken. Je hebt vanaf nu meer aandacht voor de zaken die niet worden uitgesproken.

Houd het hoofd koel die laatste dagen van oktober 2022

Zondag 30 oktober staat in het teken van Mars die zijn retrograde begint op de 26ste graad van tweelingen. Dit kan een zekere mate van nervositeit en wantrouwen geven. Laat je vandaag niet opjutten en al zeker niets aansmeren. De kans is groot dat je spijt krijgt van je aankoop of beslissing en deze terug zal willen draaien. De komende maanden zal het belangrijk zijn om meer naar je innerlijke stem te gaan luisteren. Zie het als een periode van experimenteren en uitproberen. Ga er vooral vanuit dat je regelmatig dingen tweemaal zal moeten uitvoeren alvorens het klopt. 

Op maandag 31 oktober 2022 sluiten we de maand af met een verbinding tussen Zon en Neptunus en eentje tussen Venus en Mars. Het zou best wel eens kunnen dat je ruzie ervaart met een persoon die je na aan het hart ligt. Hierdoor krijg je de neiging om te vluchten in dromen of alcohol. Het is interessanter om je vandaag te focussen op inspiratie en deze via creatieve manieren in de realiteit om te zetten. Laat die sociale contacten maar even op een laag pitje staan en focus op creatieve zelfexpressie om het meest uit deze energie te halen.

Wil jij graag de sterren jou laten gidsen voor het komende levensjaar? Dan is mijn astrologische gidsingsessie vast iets voor jou. Je ontdekt hem hier!

Benieuwd waar jij naartoe gaat?

Soms is alles wat we nodig hebben een zachte hand met een vleugje magie die jou de juiste weg aanwijst. 

Wil jij terug connectie maken met jouw zielenpad en die dromen eindelijk tot vervulling laten komen?

Dan is een astrologische gidsing jouw eerste stap. 

  • Begrijp welke levensthema’s nu jouw aandacht vragen en wat de juiste gebieden zijn om nu jouw focus op te gaan leggen.
  • Krijg inzicht in de bedoelingen achter de huidige gebeurtenissen en welke lessen er in verborgen liggen.
  • Ontvang mogelijkheden om met toekomstige transits en progressies om te gaan zodat je er het meeste uit kan halen.
  • Begrijp de rode draad doorheen het komende jaar op basis van jouw solaarhoroscoop.
  • Praktische tips en tricks om het komende jaar gracieus door te komen.
  • Allemaal in 1 individuele sessie via Zoom!

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.