Caroline/ maart 21, 2021/ Lichaam in balans/ 0 reacties

Ontgiften is meer dan een modewoord. De dagelijkse stress, snoepmomentjes, emotionele confrontaties, uitlaatgassen… hebben allemaal een grote impact op ons lichaam. Zodra de hoeveelheid stoffen die we innemen groter is dan de hoeveelheid die we comfortabel kunnen verwerken komen we in de problemen. Dit is gewoon simpele wiskunde. In de huidige maatschappij is het moeilijk om aan gifstoffen te ontkomen. Vaak zijn we niet meer in staat om de hoeveelheden adequaat te ontgiften.

Wat gebeurt er in je lichaam als je niet tijdig kan ontgiften?

De gifstoffen die niet tijdig je lichaam kunnen verlaten dienen ergens geparkeerd te worden totdat de file is opgelost. Dit betekent dat jouw lichaam deze stoffen ergens zal proberen opbergen. Vaak hangt dit ook samen met je typologie. 

Zo zal een watertype bij te veel gifstoffen gemakkelijker vocht gaan vasthouden om die stoffen te verdunnen en veilig op te slaan met oedemen tot gevolg. Een vuurtype zal de gifstoffen eerder opslaan in vetweefsel en aardetypes in het bindweefsel. Luchttypes gaan de gifstoffen eerder sneller door de afvoer van de darmen proberen jagen.

Ik denk dat ik je niet hoef te vertellen dat deze afvalstoffen niet echt thuis horen op die plaatsen? Het gevaar bestaat dat ze te lang gestockeerd worden omdat er geen mogelijkheid is om meer door de afvoer te jagen waardoor ze beginnen te rotten. Hierdoor ontstaan er eerst functiestoornissen en later echte degeneratieve ziektes. 

Ontgiften in eigen badkamer
Ontgiften hoeft niet moeilijk te zijn.

Voorkomen is beter dan genezen

Je kunt jouw lichaam natuurlijk het beste beschermen door de hoeveelheid gifstoffen te beperken. Maar als je erbij stil staat, zal je snel dagen dat dit geen simpele opdracht is. Stress is nu eenmaal deel van ons moderne leven, tenzij je ergens op een bergtop wilt gaan wonen. Ons milieu is doordrongen door gifstoffen. Er zijn dus sowieso een aantal factoren waar we bijna geen invloed op hebben. Het is dan ook zinloos om hier tijd in te proberen stoppen om deze te voorkomen.

Een aantal andere factoren kun je wel in de hand nemen. Zo kun je erop proberen letten om de hoeveelheid blikjes, brikjes en pakjes in je maaltijden te verminderen. Soms zijn deze zaken clean, maar veelal vind je er veel stoffen in terug met onuitspreekbare namen die je lichaam echt niet nodig heeft.

Het onder de loep nemen van je cosmetica, deodorant en parfum, kan je even met verstomming slaan. Vaak zijn dit geen gezonde goedjes die extra gifstoffen in je leven toevoegen. Het is dan ook niet voor niets dat vrouwen met een kinderwens voorzichtig dienen te zijn met deze zaken wegens mogelijk aanwezige hormoonverstoorders.

Een laatste optie die je kunt gebruiken om tijdig de hoeveelheid gifstoffen te verlagen is door te ontgiften. Gelukkig kan dit ook op een simpele en aangename manier in je eigen badkamer. Je hoeft heus niet dagelijks te overleven op van die vieze groene shakes om jouw lichaam te zuiveren. Af en toe bewust een reinigingskuur uitvoeren in je eigen badkamer, kan jouw lichaam net dat duwtje extra geven die het nodig heeft om de overige gifstoffen zelf af te voeren.

Ontgiften in je eigen badkamer met een bad

De gemakkelijkste manier om in je eigen badkamer te ontgiften is een bad gebruiken. Je zou hier kunnen kiezen om 2 tot 3 tassen magnesiumsulfaat op te lossen in een warm badje. Ga hier 30 tot 40 minuten inzitten in de avond. Liefst doe je dit een 2-tal keer per week of na een zware dag op het werk. Je zal opmerken dat je gemakkelijker de slaap kunt vatten en je frisser voelt in de ochtend.

Als jij als aardetype erg veel gifstoffen lijkt op te slaan in je bindweefsel, dan kan een bad met groene klei een fijne oplossing zijn. Doe dit wel niet als je een erg droge huid hebt, want groene klei kan uitdrogend werken. Het is na zo’n bad dan ook verstandig om jezelf goed in te smeren met een goede olie zoals een amandelolie of jojoba-olie om de huid te voeden.

Verder zou je kunnen denken aan een bad met basisch zout van Meine Base of badzout van Alka. Beide producten stimuleren de ontgifting. Regelmatig eens een half uur tot 40 minuten in een bad liggen met één van beide producten kan zorgen dat de hoeveelheid gifstoffen die je lichaam dient te verwerken vermindert. 

 

Een andere manier van borstelen

Ken je al de methode van het droog en nat borstelen? Door te borstelen stimuleer je de doorbloeding en ontgifting van je lichaam. Droog borstelen gebeurt zonder water en nat borstelen met (zoals de naam dus doet vermoeden). Het is een erg simpele, maar doeltreffende methode. Je kunt dit gerust zelf eens proberen door onderstaande stappen te volgen.

Borstelen is een goede manier om beter te ontgiften.
Borstelen is een fijne methode om je lichaam regelmatig een extra boost te geven

We beginnen onderaan het lichaam. Borstel vanaf je voetzolen en wreef richting je enkels. Dan je onderbenen in stroken richting je knie. Je knie en knieholte in de richting van je bovenbenen. Vervolgens je bovenbenen richting je liezen en ook je liezen. Sluit de benen af door je billen richting je liezen te borstelen.

Borstel je buik in een cirkel met de klok mee (de richting van je dikke darm dus) en daarna je onderrug en flanken richting je oksels. Je decolleté en borsten mag je ook richting je oksels borstelen. 

Je handen en armen borstel je richting je oksels. Om ten slotte af te sluiten met je nek en schouders richting je oksels te borstelen en nog even bij je oksel te blijven hangen om deze met cirkelvormige bewegingen te borstelen.

Besef jij na het lezen van deze blog dat je graag de hoeveelheid stressklachten in jouw leven wil verminderen? Dan is mijn manuele proefsessie vast iets voor jou! Je loopt er gegarandeerd ontspannen buiten. Boek hem nu!

Een holistische aanpak van jouw klachten

Jouw leven wordt door zo veel verschillende factoren beïnvloed. En jouw lichaam dus ook. Elke dag weer word je aan tientallen stressoren blootgesteld. Als je tussenin onvoldoende kan ontspannen bouwt de stress zich op. Op den duur staat jouw lichaam op scherp met gezondheidsklachten tot gevolg.

 

Door het lichaam fysiek tot rust te brengen doorbreek ik die vicieuze cirkel. Je krijgt een boost met oxytocine waardoor de stresshormonen verminderen. Het is vaak een eerste stap naar heling.

 

Maar ik focus me niet enkel op de punten waar je nu al klachten hebt, we nemen ook de andere gebieden mee waar je op termijn klachten kunt ontwikkelen. Ik leer je terug luisteren naar jouw lichaam. Zo kunnen we voorkomen dat jouw klachten escaleren.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.