Caroline/ augustus 15, 2021/ Lichaam in balans/ 0 comments

Soms heb je zo van die mensen die echt constant de ene ontsteking op de andere doen. Ontstekingen zijn een teken van een vuurelement welke niet in evenwicht is. De woede en frustraties slaan als het ware naar binnen en beginnen je eigen lichaam en organen te belasten. Levend verteerd worden en zo, anyone? Leuk klinkt het alvast niet. Gelukkig kun je ook iets doen tegen die ontstekingen op een natuurlijke manier. Maar laten we eerst bij het begin beginnen: “Waar komen ontstekingen vandaan?”

Ontstekingen holistisch bekeken

Als jij denkt aan Mars, dan denk je waarschijnlijk aan een rode planeet. Mars was voor de Romeinen hun god van de oorlog. Je ziet al dat dit een erg naar buiten gerichte energie is. Mars gaat voor wat hij wil, geeft energie aan je projecten. Soms gebeurt het echter dat we om de een of andere reden onze Marsenergie niet kunnen uiten. Als deze toestand te lang aanhoudt, begint de Marsenergie naar binnen te slaan met alle gevolgen van dien.

Een ontsteking kun je herkennen aan de warmte, roodheid, pijn en zwelling. Deze eigenschappen vinden we bijgevolg terug onder het vuurelement. Positief vuur is verwarmend en inspirerend. Het zijn die mensen die een lichtje zijn voor anderen. Negatief vuur daarentegen is erg destructief. Je kunt je de verwoestende kracht van een bosbrand waarschijnlijk wel voor de geest halen. Iemand met te veel negatief vuur zal op haar omgeving vaak een erg negatieve impact maken. Tenzij ook hier het vuur naar binnen slaat.

Een erg belangrijk orgaan in heel dit verhaal is de lever. Onze lever is ons belangrijkste ontgiftingsorgaan van zowel fysieke als emotionele toxische stoffen. Kwaadheid en woede verhindert onze lever om correct zijn werk te doen. Deze emoties creëren erg veel gifstoffen in ons lichaam en ook ontstekingen. Natuurlijk kun je niet altijd deze emoties voorkomen. Wat je wel kunt doen is in moeilijke periodes jouw lever extra ondersteunen zodat deze de ballast beter kan wegwerken. Denk bijvoorbeeld aan voldoende slaap zodat de lever zijn ontgiftende taak kan uitvoeren ’s nachts.

ontstekingen ontstaan doorheen de tijd.

 

Negatieve emoties kunnen grote schade aanrichten op langere termijn.

Hoe creëer je meer balans in jouw systeem?

Zoals hierboven vermeld kun je ontstekingen zien als een Marsenergie of negatief vuur die naar binnen slaat en onze eigen organen belast. De lever speelt een cruciale schakel in dit verhaal. De kunst om jouw Marsenergie ten volle in te zetten bestaat erin om Mars in jouw horoscoop echt te gaan leven. Merk je dat dit jouw probleem is? Dan kan een astrologische gidsingsessie jou vast al op weg helpen.

Komt jouw probleem voort vanuit een negatieve vuurkwaliteit? Dan kan je deze balanceren door positieve kwaliteiten te versterken. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan volgende zaken voor de andere elementen.

Positief waterelement:

 • Letterlijk meer water drinken
 • Een douche nemen om even wat stoom af te laten
 • Een rustpauze inlassen met een theetje

Positief luchtelement:

 • Eens goed relativeren door er een komische sketch van te maken
 • Een intensieve sportsessie inplannen
 • Praten met je beste vriendin of een therapeut

Positief aarde-element:

 • Jezelf gronden alvorens met anderen in moeilijke gesprekken te gaan
 • Structuur aanbrengen en meer begrenzen
 • Met je handen in de aarde gaan werken zoals bij het tuinieren

Sporten om te voorkomen dat ontstekingen opbouwen in je lichaam.

 

Een stevige portie sport kan dienen om stoom af te laten.

Hoe kun je de lever ondersteunen om minder ontstekingen te ervaren?

De lever is erg gevoelig aan toxische stoffen. Zeker alcohol kan de lever instant blokkeren. Het is bijgevolg verstandig om de hoeveelheid alcohol te beperken om je lever te kunnen ondersteunen. Ook chemische additieven, verhitte oliën en gebraden voedsel kunnen zorgen voor meer ontstekingen in je lichaam. Iets wat veel mensen niet weten is dat constipatie ook een grote belasting vormt voor de lever. Gelukkig kun je hier op natuurlijke wijze al veel mee doen zoals in deze blog te lezen valt!

Een heel simpel trucje om vanaf het begin van de dag jouw lever te ondersteunen is om op je nuchtere maag een glas lauw water te drinken waarin er een halve citroen is uitgeperst. Dit zet je spijsverteringsstelsel direct op aan en ondersteunt je lever in zijn belangrijke taak. 

Ben jij een koffiedrinker? Een heel fijn alternatief om eens 1 kopje door te vervangen is een zelfgemaakte paardenbloemwortelkoffie. Dit maak je door paardenbloemwortel in de pan te roosteren en vervolgens door een koffiemolen te halen. Je zet dit poeder net zoals koffie. Het is iets anders van smaak, maar wel fijn om eens mee te variëren. En vooral: het ondersteunt jouw lever!

Voor sommige mensen is het interessant om de lever diepgaander te ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld met een psylliumvezelkuur, chlorella of mariadistelzaad. Gezien deze blog vooral dient om jou te inspireren, ga ik hier nu niet dieper op in. 

Ben jij op zoek naar een handleiding om jouw gezondheid te verbeteren en te behouden op jouw maat? Dan is mijn astrologisch gezondheidsprofiel vast iets voor jou! Je boekt hem hier.

Wil jij weten hoe jij jouw eigen systeem in balans kan houden?

Wat zou het voor jou betekenen als jij de echte oorzaak van jouw gezondheidskwaaltjes zou weten? Je zou in staat zijn om de klachten voor te zijn en de patronen te doorbreken. Stelsels die van nature zwakker zijn, zou je extra kunnen ondersteunen in periodes waarin dit nodig is. Zou dit geen gigantische sprong betekenen voor jouw gezondheid?

Jouw geboortehoroscoop herbergt deze informatie. In jouw gezondheidsprofiel neem ik je mee op reis in je eigen lichaam door middel van jouw geboortehoroscoop. Je ontdekt er handvaten om preventief jouw gezondheid te versterken zodat je geen nood hebt om ziek te worden. Wil jij ook graag meer gezondheid in je leven?

 • Detecteer de organen en stelsels die extra ondersteuning nodig hebben in jouw lichaam.
 • Krijg inzicht in de periodes waarin bepaalde klachten zich meer manifesteren en wat je hieraan kunt doen.
 • Ontdek of er bepaalde voedingsmiddelen niet goed matchen met jouw blauwdruk.
 • Achterhaal welke psychologische- en omgevingsfactoren een rol spelen in chronische klachten.
 • Kom te weten welke levensstijl echt bij je past.
 • Ontdek hoe jij de gezonde versie van jezelf kan worden en blijven.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Share this Post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.