Caroline/ augustus 20, 2018/ Naturopathie/ 0 comments

Onlangs probeerde ik de kuur van Alka om te ontzuren uit gedurende 21 dagen. Tot mijn verbazing ben ik er een paar kilo’s mee kwijt geraakt. De eerste week voelde ik mij slecht. Het leek alsof ik in een emotionele rollercoaster was beland. Geleidelijk aan werd het beter om op het einde van die 21 dagen meer energie te hebben dan ik mee begonnen was. Ik hoor je al denken: “Waarom is ontzuren belangrijk Caroline?” Wel… ik kan zo wel een aantal redenen bedenken.

Ontzuren kan je energie terug brengen.

Door te ontzuren krijg je terug de energie die je al lang kwijt was

Onze zuur-base balans

De pH (maat van zuurheid) wordt in ons bloed constant gehouden door onze nieren, longen en huid. Als deze organen de zure afvalstoffen niet tijdig kunnen verwijderen uit ons lichaam, worden deze in onze weefsels opgeslagen. Elk element heeft hier een andere tactiek voor. Zo gaat een vuurtype gifstoffen opslaan in vetweefsel en een watertype gaat water ophouden om de gifstoffen te verdunnen. Door de zure ophopingen gaan een aantal van onze enzymactiviteiten suboptimaal gaan verlopen met alle gevolgen van dien.

Deze zure afvalstoffen worden geproduceerd door ons eigen lichaam als reactie op zuurvormende voeding. Deze voeding bevat vooral niet-metalen die bijvoorbeeld urinezuur, melkzuur of koolzuur vormen. Een voeding rijk aan zuurvormende voedingsmiddelen kan ervoor zorgen dat we meer afvalstoffen moeten opslaan in onze weefsels. Hierdoor ontstaan een heleboel klachten die je hieronder terugvindt. Heb je meerdere van deze klachten? Dan kan het verstandig zijn om je lichaam eens te ontzuren.

 • Beslagen tong
 • Slecht ruikende adem
 • ’s Morgens niet fit zijn en niet veel eetlust hebben
 • Overvloedig zweten en onaangenaam ruikend nachtzweet
 • Zweetvoeten en -handen
 • Allergieën
 • Sinusitis en ophoesten van slijmen
 • Gewrichtsklachten
 • Huidproblemen
 • Prikkelbaarheid
 • Vermoeidheid
Citroen en sinaasappel om de dag te starten.

Je dag dagelijks starten met citroen of sinaasappel kan je helpen ontzuren

Wat zorgt voor verzuring?

Verzuring is in onze maatschappij niet meer weg te denken. Het ontstaat door stress, roken en medicijnen. Zoals ik eerder al vermeldde ontstaat het ook door een verkeerd eetpatroon waarin te veel verzurende voedingsmiddelen aanwezig zijn zoals dierlijke eiwitten, suikers, koolzuurhoudende drank, alcohol en koffie. Wees eens eerlijk. Hoeveel van bovenstaande zaken maak jij je nooit schuldig aan? We verzuren ons lichaam dus dag in dag uit.

Daarom besloot ik om een kuur te volgen van Alka om in 21 dagen mijn lichaam actief te ontzuren. Er zit een mooi schema in waarop je kunt volgen welke stappen je op welke dag dient te volgen. Echt een aanrader voor mensen die met weinig moeite jaarlijks iets voor hun lichaam willen doen.

Zo kun jij ontzuren

Wens jij liever te ontzuren zonder een kuur, dan kun je ook een aantal andere stappen zetten. Door dagelijks de zaken te vermijden die zuurvormend zijn, kun je de opstapeling van zuren tot een minimum beperken. Daarnaast kun je gebruik maken van zink om je zuur-base mechanisme terug in balans te brengen. Of je kunt je toevlucht nemen tot onderstaande ontzurende voedingsmiddelen. Door op regelmatige basis deze voedingsmiddelen toe te voegen aan jouw eetpatroon, kun je zonder nadenken jouw lichaam ontzuren. Een handige tip om dagelijks te ontzuren. 😉

PompoenAugurkKomkommer
AardappelRode paprikaTomaat
SelderstelenWitte koolKnolselder
WitlofAardpeerMelk
KarnemelkSinaasappelBanaan
AppelCitroenRode bessen
FramboosKaki

En soms lukt het je niet om goed te ontzuren. Dit kan het geval zijn als jouw cellen niet in staat zijn hun afvalstoffen efficiënt af te geven aan de buitenwereld. Hierdoor zal ontgiften steeds minder effect hebben bij je. Wil je dit graag nakijken en er vooral iets aan veranderen? Dan is de celgezondheid test jouw eerste stap! Ontdek hem hier.

De weg naar echte gezondheid

Loop jij al lang met vage klachten waar je maar niet de vinger op kunt krijgen? Vaak is er nog niet echt sprake van een ziekte. Toch voel jij je niet gezond. Je bent moe, hebt een kort lontje. Je bent zeker niet meer diegene die je een aantal jaar geleden was. Zou het dan toch de leeftijd zijn?

 

Welnee! Ook op je 80ste kun jij jou vitaal voelen. Je moet alleen een handje geholpen worden hoe. Bij ruim 90% van de mensen staan hun celgezondheid testwaarden niet optimaal. Afhankelijk van de afwijkingen en de periode dat jij hier al mee rondloopt, ervaar je meer of minder klachten. Je voelt je niet gezond, maar ook niet echt ziek.

 

Deze celgezondheid test valt onder wat we noemen functional medicine. Het is bedoeld om je gezondheid en vitaliteit te ondersteunen met de juiste adviezen gesteund op wetenschappelijke grond. Geen natte vingerwerk dus. 

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Share this Post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.