Caroline/ mei 16, 2017/ Astrologie/ 0 comments

Het elfde huis toont ons hoe wij omgaan met situaties die te maken hebben met groepen en de gemeenschap. Het toont ons hoe wij ons deel voelen van een groep en hoe wij onze vrienden kiezen. Ook het verenigingsleven vinden we terug in het 11de huis. Het teken op de cusp van ons 11de huis toont ons dan ook hoe wij ons voelen en gedragen in een groep. We leren in dit huis om te gaan met anderen als gelijken. We zijn deel van de gemeenschap en van de groep die in het 11de huis wordt getoond. Ook ons sociaal geweten en onze inzet naar de gemeenschap kunnen we hier terugvinden. Kortom een boeiend maatschappelijk getint huis.

Het is handig om voor dit artikel je eigen geboortehoroscoop bij de hand te nemen. Als je deze nog niet in je bezit hebt, kun je die hier gratis aanvragen.

Ram neemt graag initiatief

Rammen zijn de echte initiatiefnemers in een groep. Ze houden er van om samen activiteiten te doen met anderen, liefst met een competitief element. Ze houden van krachtmetingen met hun vrienden. Mensen met Ram op cusp 11 kunnen enorm stimulerend zijn voor anderen in de groep. Soms zijn mensen met Ram op cusp 11 ook geneigd om vooral oog te hebben voor hun eigen behoeftes in een groep. Ze zijn zeker niet bang van groepen en houden vooral van groepen die een activiteit delen zoals sportclubs, motorclubs, autoclubs, … Ze gaan op zoek naar groepen die hun zin voor avontuur delen.

 
kreeft elfde huis, voedzaam, emotionele voeding, koken,

Kreeft houdt van samen koken en voedt zijn vrienden zowel fysiek als emotioneel.

Stier met zijn vertrouwde groep vrienden

Stieren zijn zeer standvastig in hun vriendengroepen. Ze houden ervan om een vaste groep te hebben en te houden. Het liefst bevinden ze zich in een groep met stabiele vriendschapsbanden. Ze houden niet van grote onsamenhangende groepen. Naar hun vrienden zijn ze zeer loyaal, geduldig en behulpzaam. Zij maken van de groep gemakkelijk een gezellige boel met wijn, etentjes en kampvuurtjes. Soms hebben mensen met Stier op cusp 11 de neiging om te bezitterig te zijn naar hun vrienden. Als je dan aan hun vrienden komt, heb je zware problemen. Stieren houden het meest van praktische hobbygroepjes. Zo voelen ze zich goed in kookgroepen, tuinverenigingen of groepen waarbij er zaken worden gemaakt met de handen. Ook houden ze erg van activiteiten die in de natuur doorgaan waardoor ze ook fan zouden kunnen zijn van natuurwandelclubjes. Stieren verkiezen soms eerder een liefdevol gesprek met een goede vriend dan een groepsactiviteit.

Tweelingen met een enorme kennissenkring

Tweelingen hebben een enorme kennissenkring rondom zich. Ze zijn natuurlijke netwerkers die zeer praatgraag en gezellig zijn. Als je graag in contact komt met veel mensen dan moet je bij deze mensen aankloppen. Zij zijn een ware toegangspoort tot een zeer gevarieerd netwerk. In een groep gaan Tweelingen gemakkelijk de gangmaker zijn in het gezelschap. Stiltes zijn onbestaande als zij aanwezig zijn. Ze houden ervan om in groep ideeën uit te wisselen en te discusiëren. Mensen met tweelingen op cusp 11 zoeken naar manieren om hun geest te verscherpen in een groep. Hierdoor zien we ze gemakkelijk in literaire groepjes of andere werkgroepen. We zouden deze mensen ook kunnen ontdekken in groepen waarbij gemeenschappelijk vervoer centraal staat zoals fietsgroepen.

tweelingen, kennis, netwerken, grote vriendengroep

Tweelingen houden van grotere groepen waarin ze samen kennis kunnen vergaren.

Kreeft ziet vrienden als familie

Bij Kreeften behoort de vriendengroep tot hun familie. Ze vinden het belangrijk om zich echt thuis te voelen in een groep. Zorg dragen voor hun vrienden en bescherming bieden aan vrienden in nood zijn zaken die deze mensen als vanzelfsprekend beschouwen. Ze hebben een oog voor de emotionele toestand van hun vrienden en weten instinctief als de ander in nood zit. Kreeften zijn erg zorgzaam, loyaal en betrouwbaar eens ze een emotionele band met je zijn aangegaan. Deze band kan soms wat tijd in beslag nemen aangezien de Kreeft bang is om afgewezen te worden. Mensen met Kreeft op cusp 11 kunnen ook gemakkelijk op hun tenen getrapt worden als een vriend zich verkeerd uitdrukt tegenover hen. De emotionele beleving staat dus centraal in de vriendengroep.

Leeuw wil de centrale positie

Leeuwen houden ervan om centraal te staan in een groep. Ze zijn graag de groepsleider in een gezelschap. Door hun speelsheid zorgen ze ervoor dat anderen zich goed kunnen vermaken in hun gezelschap. Soms kunnen deze personen zich wat belangrijker voordoen in een groep dan ze effectief zijn. Ook kan het zijn dat ze je met goede raad overstelpen zonder echt te luisteren naar wat je probleem is. Mensen met Leeuw op cusp 11 vinden het groepsleven zeer belangrijk. Leeuwen zijn erg aangetrokken tot groepen die een spelelement bevatten of groepen waarin ze omringd worden door kinderen. Ze hebben een natuurlijke autoriteit in een groep en zijn van nature zeer populaire leden van eender welke groep.

leeuw centraal, leider, wil publiek hebben

De Leeuw wil graag de leider zijn van de groep. Zijn vrienden zijn zijn volgers.

Maagd is zeer kieskeurig voor hun Inner Circle aan vrienden

Maagden zijn zeer kieskeurig in het bepalen van hun vrienden. Ze stellen hoge eisen aan hun vrienden en zijn liever op zichzelf, dan moeite te doen voor iemand waar ze geen klik mee voelen. Vaak zien we bij deze mensen een zeer duidelijk en geordend sociaal netwerk. Ze hebben een natuurlijk geheugen voor de praktische vaardigheden van hun vrienden zodat ze goed weten wie ze moeten aanspreken voor welke zaken. Maagden willen zich graag nuttig maken in een groep en vinden samenwerking zeer belangrijk. Ze geven wijze raad aan hun vrienden, maar ze hebben tevens een scherpe tong, wat niet iedereen ze in dank afneemt. Vrienden van deze mensen weten dat ze steeds op de maagd kunnen rekenen als ze in nood zijn.

Weegschaal zoekt zijn gelijken

Weegschalen houden ervan om omringd te worden door mensen die op dezelfde golflengte zitten. Ze zijn eerder harmonisch en gemakkelijk in de omgang en zullen niet snel een conflict aangaan. Het zijn de echte vredesstichters en diplomaten uit een groep. Deze mensen hebben vaak een zeer grote vriendengroep die voor hen zeer belangrijk is. Hun sociaal leven is voor hen van levensbelang. Mensen met Weegschaal op cusp 11 houden van intellectuele en culturele bezigheden in groep. Je zou ze dus gemakkelijk kunnen vinden in kunstzinnige groepen of in toneelgezelschappen en concertbezoekers. Het zijn zeer gemakkelijke vrienden die niet snel op hun tenen getrapt zijn met een charmant en hoffelijk gedrag in groepen.

 
vissen, groepsgevoel, eenheid, individu vervaagt

Vissen houden ervan om spirituele ervaringen in een groep te beleven. Ze willen zich een voelen met al wat leeft.

Schorpioen zoekt de diepgang op

Schorpioenen hebben zeer diepe vriendschappen, maar hebben ook zeer zware vijanden. Ze kunnen plotsklaps van kant veranderen zonder waarschuwing. Hierdoor is het belangrijk om op een goede voet te blijven met deze mensen aangezien ze dan erg veel moeite in de vriendschap steken. Desalniettemin is het zeer moeilijk om het deze mensen naar de zin te maken in een groep aangezien hun behoeften wat verborgen liggen. Deze mensen hebben een diepgewortelde angst van groepen aangezien ze bang zijn dat de groep over het individu heen gaat walsen. Eens ze deze angst hebben kunnen veranderen, hebben ze de gave om ieder op zijn gemak te stellen in een groep.

Mensen met Schorpioen op cusp 11 hebben een aantrek van machtige vrienden. Doordat ze goed zijn in het bewaren van geheimen komen ze ook vaak zaken te weten in groepen die voor anderen verborgen zijn. Ook gaan deze personen op zoek naar diep emotionele belevingen en transformerende gebeurtenissen door middel van groepen. Vaak hebben deze mensen een immens psychologisch inzicht in groepsdynamieken.

Boogschutters boeien anderen met levensverhalen

Boogschutters praten gemakkelijk met iedereen die ze in groep ontmoeten. Ze zijn eerder een open boek en komen zeer joviaal over op andere leden. De levensverhalen van anderen kunnen hun mateloos boeien. Vaak maken deze mensen deel uit van zeer gediversifieerde groepen waar er een variëteit is van culturen. Doordat deze mensen in een groep geen blad voor de mond nemen worden ze soms als tactloos beschouwd. Soms hebben ze ook de neiging om de leerkracht van de groep te worden, wat voor hen heel natuurlijk is. Deze mensen voelen zich prima in een groepsreis of een filosofische discussiegroep. Daarnaast houden ze er ook van om met hun vrienden op avontuur te trekken en hun horizon te verbreden.

harmonie, vredestichter, weegschaal, schoonheid, evenwicht

Weegschaal wil een schoonheid ervaren in een groep. Ze houdt niet van ruzies en conflicten. Harmonie primeert.

Steenbok kiest duurzame vriendschappen

Steenbokken zullen vaak wat terughoudender zijn in het toelaten van vrienden tot hun groepen. Ze zijn zeer selectief en gaan eerder voor duurzame vriendschappen. Hierdoor kan het wat langer duren vooraleer deze mensen zich in een groep blootgeven. Ze hebben vaak een aantal zeer trouwe vrienden waar ze zich zeer verantwoordelijk voor voelen. Soms kan dit er ook toe leiden dat ze zaken van anderen gaan overnemen en de verantwoordelijkheid dus afnemen van de ander. Hun vriendengroep bestaat meestal uit mensen die zichzelf bewezen hebben in hun acties. Steenbokken zijn zeer trouw en geven uitstekende adviezen aan hun goede vrienden. Ze kunnen gemakkelijk als een autoriteit worden gepercipieerd, desondanks hun inherente angst om niet aardig te worden bevonden door de anderen.

Waterman bevindt zich in een origineel gezelschap

Watermannen bevinden zich gemakkelijk in een extravagant en bont gezelschap. Ze hebben vrienden van velerlei soorten en proberen de ander niet te veranderen. Voor hen is het belangrijk om hun individualiteit in een groep te kunnen behouden. Ze kunnen het erg fijn vinden om samen te komen met een groep mensen die allen zeer originele ideeën hebben. Ook astrologiegroepen kunnen een enorme aantrekking op hen uitoefenen. Soms is het contact met deze mensen zeer grillig. Ze kunnen maandenlang niets van zich laten weten en daarna zie je ze bijna dagelijks. Deze mensen vinden gemakkelijk aansluiting via internet. Mensen met Waterman op cusp 11 hebben een voorliefde voor wetenschappelijke discussies. Ze zijn er ook van overtuigd dat ieder zijn eigen verantwoordelijkheid heeft en accepteren anderen zoals ze zijn.

boogschutter, multiculturele vriendengroep, ontdekken, cultuur, verre oorden

Boogschutter wil verre oorden ontdekken met zijn vrienden. Vaak merken we hier een multiculturele vriendengroep.

Vissen voelen zich één met de groep

Vissen lossen gemakkelijk op in een groep waardoor ze hun identiteit in een groep wat kwijt geraken. Ze volgend de groep onvoorwaardelijk en zijn zeer behulpzaam naar hun vrienden. In een gezelschap worden ze gemakkelijk als een dromer en mysticus ervaren. Ze zijn soms de muze van de groep. Deze mensen hebben moeite om het onderscheid te maken tussen zichzelf en hun vrienden. Vaak is geen moeite hen te veel voor de ander en hebben ze grote idealen omtrent hun vrienden. Deze mensen blijven steeds iets ongrijpbaars hebben in een groep. Vissen op cusp 11 zou je gemakkelijk kunnen tegenkomen in een meditatiegroepje of een ander spiritueel getinte groep. Ook in poëtische of muzikale groepen kun je ze ontdekken.

Heeft dit jou allemaal benieuwd gemaakt naar wat jouw horoscoop over jou te vertellen heeft en wat jou de komende periode zowat te wachten staat? Dan is de astrologische gidsing sessie vast iets voor jou. Ontdek hem hier!

Soms is alles wat we nodig hebben een zachte hand met een vleugje magie die jou de juiste weg aanwijst. 

Wil jij terug connectie maken met jouw zielenpad en die dromen eindelijk tot vervulling laten komen?

Dan is een astrologische gidsing jouw eerste stap. 

 • Een éénmalige individuele sessie
 • Via Zoom
 • Concrete stappen en beeldige vertalingen van de kosmische energie van jouw eigen energetische blauwdruk
 • Bespreken geboortehoroscoop thema’s
 • Belangrijke transits en progressies met betrekking tot jouw vragen
 • Huidige en volgende solaar
 • Indien nodig zoom ik in op een aantal extra technieken zoals de prenatale eclipsen of de centauren
 • Mogelijke thema’s die aan bod kunnen komen: carrière en werk, gezondheid, interacties met anderen, oorzaken van vermoeidheid, talenten
 • Je ontvangt de opname, de gebruikte tekeningen en de transitlijsten
 • Opvolging: na het even te laten inzinken, kun je mij nog extra verdiepende/verhelderende vragen toesturen.
 • Prijs: 97 euro

Wie ben ik?

Hallo, mijn naam is Caroline Risack. Ik ben een doorwinterde astrologe, masseuse en kruidenliefhebber. Gedurende de jaren waarin ik voornamelijk met vrouwelijke klanten werkte, was ik getuige van de grote toegevoegde waarde van een holistische aanpak om tot een gezond hormonaal evenwicht te komen.

Mijn deskundige begeleiding helpt vrouwen om zich aan te passen aan hun natuurlijke ritmes en de flow in hun leven te vinden. Ik leer elke vrouw haar lichaam te eren en voeden als een heilige tempel.

Mijn missie is om vrouwen opnieuw te verbinden met hun ziel, oerkracht en fysiek lichaam, zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen geven.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.