Caroline/ maart 14, 2017/ Astrologie/ 0 comments

Lente equinox of Ostara

Elk jaar gaat de Aarde zijn baan af rond de zon. Er is een bepaald ogenblik waarop de Zon over de evenaar passeert in de lente en eentje in de herfst. Het punt in de lente wordt de lente equinox genoemd of ook wel Ostara. Dit specifieke moment wordt door astrologen ook gelijk geschakeld met 0 graden Ram. Hierdoor kunnen we dit specifieke moment in een horoscoop bekijken om zo een glimp te proberen opvangen van wat de toekomst brengt.

lente equinox 2017 duiding

Lente equinox van 2017

Een horoscoop met veel water

Het eerste wat mij opvalt aan de horoscoop voor Ostara is de Kreeft Ascendant. De Ascendant toont ons de verschijningsvorm van een periode of het uiterlijk. Er komt dus een eerder voedende en beschermende periode aan aangezien Kreeft de moeder van de Zodiak is. Het MC of het hoogste punt van de hemel op het ogenblik van Ostara valt deze keer in Vissen. Het MC geeft ons weer wat het doel is van de periode. Vissen is een teken dat wijst op een verzoening en naastenliefde. Er is een vraag naar samenhorigheid en steeds meer mensen gaan op zoek naar rechtvaardigheid in hun land en huis.

lente equinox 2017 voor samenhorigheid en naastenliefde

Naastenliefde en samenhorigheid is ons doel.

Geheimen verplichten tot het nemen van je verantwoordelijkheid

Jupiter staat anderhalfvierkant met het MC in Weegschaal in het vierde huis. Jupiter in weegschaal vraagt om gerechtigheid in relaties, maar geeft ook de kans op uitbreiding van onze relaties op een evenwichtige manier. Deze relaties betreffen vooral de familiale banden, maar ik zou voor de huidige generatie eerder kijken naar de framily (friends and family)

Pluto bevindt zich op dat ogenblik in het zevende huis wat kan duiden op het bovendrijven van geheimen in relaties. Het zou goed kunnen dat dit een moment is waarin veel mensen gevraagd worden of hun huidige commitment echt wel wordt nagekomen. Pluto brengt geheimen naar boven en toont ons de diepere onbewuste patronen in onszelf. Voor een aantal relaties kan dit onaangenaam zijn, maar ik vind het vaak wel een positieve energie achteraf gezien. Vaak maakt Pluto ruimte in ons om te zorgen dat we klaar zijn voor nieuwe zaken. Hij is de heelmeester van de diepe wondes.

Gebruik ostara om je dromen tot leven te wekken

Maak je dromen werkelijk

In het zesde huis zien we Saturnus conjunct de Maan in Boogschutter. Saturnus vraagt ons om verantwoordelijkheid op te nemen. Deze stand zou ik duiden als een roep om de verantwoordelijkheid te nemen om je dromen te verwezenlijken. Boogschutter is immers een teken dat zich richt op het hogere doel. Soms kunnen onze emoties ons belemmeren, maar soms kunnen ze ons ook vooruit duwen. De remmende kracht van Saturnus zou hier kunnen duiden dat we vooruitsturende emoties kunnen vertrouwen. Saturnus brengt immers de idealen van de Boogschutter op de grond.

DISCLAIMER: Deze post zijn mijn interpretaties van de energieën aan de hemel op de lente equinox. Het is geenszins de bedoeling om dit als enige mogelijke interpretatie te zien. Moesten jullie zelf nog aanvullingen hebben of vragen, dan mag je mij dat gerust laten weten in de comments.


 

Wil jij graag toetreden tot de wonderlijke wereld van astrologie en naturopathie?

* indicates required
Share this Post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.