Caroline/ december 3, 2018/ Spiritualiteit/ 0 comments

Wat is het jaar weer snel gevorderd. Over minder dan een maand doet 2019 zijn intrede. Een leuke manier om te weten wat het volgende jaar voor jou kan brengen is het persoonlijk jaargetal uit de numerologie. Deze is steeds geldig voor het volledige jaar, vanaf januari dus. Elk jaar ga je een jaartje verder in de 9-jarige cyclus van de numerologie. Ons hele leven bestaat immers uit cycli.

Je berekent jouw persoonlijk jaargetal op een simpele wijze. Je neemt jouw geboortedag en -maand. Deze tel je gewoon bij elkaar op. Ben je dus geboren op 25 april dan wordt dit 11, bij 13 februari is dit 6. Hierbij tel je het jaartal waarvoor je het persoonlijk jaargetal wenst te berekenen. Zo is dit in 2019 het cijfer 12. Iemand die geboren is op 25 april zal dus 11+12 dienen te rekenen wat 23 geeft. Uiteindelijk tel je het bekomen getal bij elkaar op tot je slechts 1 getal overhoudt. Zo wordt 23 herleid tot 5. Dit laatste getal is jouw persoonlijk jaargetal in 2019 als je geboren bent op 25 april.

Het is natuurlijk een iets om dit getal te berekenen, het is nog een ander om te weten wat dit getal juist inhoudt. Hieronder vind je een samenvatting van de 9 persoonlijke jaargetallen terug. Zoek snel wat 2019 voor jou brengt volgens de numerologie.

1. De start van iets nieuws

Als 2019 voor jou een 1 jaar wordt, dan ga jij een nieuwe cyclus in je leven in. Er waait een frisse wind doorheen je leven waarmee je de kans krijgt om dromen om te zetten in projecten. Je bent dit jaar extra gemotiveerd om er iets van te maken. Het is nu het moment om actie te ondernemen.

Toch is het belangrijk om in een 1-jaar goed bij jezelf te blijven. Persoonlijke ontwikkeling wordt er bijna standaard bijgeleverd. Stel vooral doelen en prioriteiten zodat je een keuze kunt maken uit de vele mogelijkheden. Kiezen vereist een zekere portie moed en zelfvertrouwen. Door bewuste keuzes te maken die trouw zijn aan jezelf, maak je van 2019 een echt topjaar.

2. Samen bereik je meer

Vorig jaar lag je focus heel sterk op jouw persoonlijke leven en noden. Dit jaar ga je die focus uitbreiden naar andere mensen. Het wordt een jaar om samenwerkingen op te zetten en vooral veel bij te leren door de mensen die je ontmoet. En daar draait 2019 om voor jou: ont-moeten. Wanneer jij jouw ziel meer toelaat in het leven, vervallen de moetens. Volg jouw intuïtie en laat je vooral niet afschrikken door angst en twijfel.

2019 brengt je ook veel mogelijkheden om aan jouw communicatie te spijkeren. Wees er maar zeker van dat jouw vermogen om je uit te drukken getest zal worden. Je leert betere communicatieve vaardigheden waardoor je diplomatieke kunde wordt versterkt. Dit jaar is voor jou gericht op het verbeteren van jouw manier van relateren.

3. De nood om je uit te drukken

In een 3-jaar kun je soms overkomen als een ongeleid projectiel. Alles is interessant en leuk. Het kan financieel dan ook een aderlating worden indien je geen verstandige keuzes maakt. Jouw blik op de toekomst is (te) rooskleurig. Je wilt liefst alles uit het leven halen en hebt nood om jouw omgeving uit te breiden. In sommige gevallen kan dit zeer letterlijk zijn door middel van verre reizen of gezinsuitbreiding.

Vaak neemt de expansie een vorm aan in de geestelijke wereld. Je gaat op zoek naar antwoorden om de samenhang van het leven te begrijpen. Je wil jouw talenten en gaven ontdekken. Indien er een verborgen Picasso in jou schuilt, kun je dit jaar de behoefte voelen om vaker te tekenen en schilderen. Jouw artistieke expressie is dit jaar op een hoogtepunt.

Het persoonlijk jaargetal 3 geeft nood aan creatieve expressie.

Een 3 jaar brengt jouw artistieke behoeften naar boven

4. Harde labeur

Een 4-jaar is qua energie redelijk tegengesteld aan het optimistische karakter van het voorbije 3-jaar. Het is allesbehalve de bedoeling om een lui 2019 tegemoet te gaan. De werklast neemt toe en er is hierdoor meer structuur en organisatie vereist. De gekke ideeën die het voorbije jaar in je hoofd zijn blijven hangen, kunnen nu vertaald worden naar een realistisch actieplan. Door hard te werken en geduld te tonen, kun jij dit jaar bergen verzetten.

Als je op lange termijn plannen wenst te maken rond jouw leven, dan is dit het ideale jaar. Je hebt namelijk een realistische kijk op de cijfers en kunt je goed concentreren op de droge stof. Het belangrijkste aandachtspunt is de praktische zijde van je beslissing. Is jouw beslissing onpraktisch? Dan zal je hier later de gevolgen van mogen ontdekken. Je krijgt nu de ruimte om de fundamenten te leggen voor jouw toekomst

5. Nood aan vernieuwing

Een 5-jaar brengt een sterke nood mee aan verandering. Je bent uitgekeken op het oude en gaat op zoek naar het nieuwe. Gek genoeg zullen de veranderingen vanzelf om je heen plaatsvinden. Nog het meest op de plaatsen waar jij ze het minst verwacht. Gewoon jouw dagelijkse routine aanpassen kan in sommige gevallen voldoende zijn om een groter gevoel aan vrijheid te ervaren van waaruit nieuwe zaken kunnen ontstaan.

Dit jaar staan aanpassing en verandering centraal. Je zit in een overgangsfase waarin je geoefend wordt in het loslaten. Tolerantie en geduld zijn hier 2 codewoorden. Wees ook lief voor jouw lichaam door voldoende ruimte te maken voor plezierige beweging. Of neem je voor om in 2019 eindelijk eens jouzelf vaker van een massage te voorzien.

Een massage is het perfecte geschenk  voor je lichaam.

Een 5-jaar is ideaal voor een deugddoende massage

6. Grotere verantwoordelijkheid

In een 6-jaar ligt jouw focus voornamelijk op de ander. Jij hebt extra aandacht voor jouw ruimere omgeving. Door je dienstbaar op te stellen voor jouw omgeving, haal je het meeste uit dit 6-jaar. De vruchten van jouw arbeid zal je later plukken, want onbewust ben jij kansen aan het creëren voor later door je onbaatzuchtig in te zetten.

Daarnaast is het dit jaar een moment om je te omringen met harmonie en schoonheid. Misschien is het wel het ideale jaar om een professional organiser in huis te halen zodat jouw huis er volgend jaar opgeruimd uitziet. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan je gevoel en duidelijke keuzes te maken. Waar investeer jij jouw energie in op een verantwoordelijke manier?

7. De weg naar innerlijke wijsheid

Dit is een jaar om met je neus in de boeken te duiken op zoek naar meer wijsheid. Bijleren kan dit jaar hoog in jouw wensenlijstje staan. Misschien ga je wel een andere richting uit met jouw werk of volg jij een interessante cursus. Het is nu het moment om vertrouwen te scheppen in het leven zodat jouw creativiteit en vitaliteit kunnen groeien. Neem de ruimte om terug te kijken op de afgelopen jaren en om zaken op hun plek te laten vallen.

Probeer dit jaar vooral in jouw eigen ritme te komen.  Verbind jezelf met jouw intuïtie en leer deze te volgen en te vertrouwen. Schenk daarnaast de nodige aandacht aan jouw lichaam. Vermoeidheid is een teken om meer rust in te plannen. Nu is de tijd om te herstellen en te ontspannen. Maak ruimte in jouw leven om de puzzel in elkaar te laten vallen.

8. Oogsten wat je gezaaid hebt

In een 8-jaar pluk je de vruchten van oude investeringen en plannen. Er gaat een positieve wind doorheen je financiën. Het geluk lijkt echt aan je zijde. Natuurlijk wordt dit jou niet gewoon in de schoot geworpen. Voor niets komt de zon op, nietwaar? Het is dus zo dat je ook de nodige aanpassingen zult moeten doorvoeren om jouw financiën op orde te krijgen. Problemen kun je best benaderen als uitdagingen die je net dat niveau hoger zullen tillen.

Let er toch ook op in een 8-jaar om niet te veel hooi op je vork te nemen. Het is goed voldoende aandacht te besteden aan evenwicht in je leven. Je hebt nood om jouw wortels in de grond te steken en zo voor duurzame (financiële) veiligheid te zorgen. Het is een ideaal jaar om met goede zakelijke kansen jouw spaarpotje voor de toekomst veilig te stellen.

Rust is evengoed een onderdeel van de 9-jaarcyclus

Een 7-jaar is ideaal om te herstellen

9. Afronden

Nu komt het ogenblik om al die losse eindjes in kaart te brengen en af te handelen. Je krijgt de tijd om de voorbije 9 jaar te evalueren en de nodige aanpassingen te plannen. De zaken die niet meer bij jouw passen kun je dit jaar achter jou laten. Je hoeft het verleden niet meer mee te torsen. Ontdoe je van alle ballast.

Best neem je tot september nog niet te veel beslissingen om nieuwe dingen op te starten. Die periode dient voornamelijk om oude zaken af te ronden zodat je alle ruimte hebt om vanaf oktober je klaar te maken om nieuwe zaken te ontvangen. Maak ruimte om afscheid te nemen van de delen van jezelf die niet meer bij je horen. Laat de schuldgevoelens los en vergeef jezelf voor de gemaakte fouten. Hierdoor maak je van een 9-jaar een waar van ware Plutonische transformatie.

Ik wens jou alvast een heel fijn 2019 toe. Voor mij is december steeds een maand om losse eindjes af te werken en nieuwe plannen te smeden net zoals het persoonlijk jaargetal 9.

Als je graag op de hoogte blijft van het kosmische weerbericht kun je je inschrijven voor mijn wekelijkse inspiratiebrief. Zo pas jij jouw agenda aan aan de planeetstanden!

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.