Caroline/ juni 13, 2021/ Astrologie/ 0 comments

Vorige week liet ik jou de betekenis ontdekken van een prenatale zoneclips. Waar een zoneclips is, vind je natuurlijk ook een maaneclips. Dit betekent dat we ook een prenatale maaneclips kunnen terugvinden in de horoscoop. Toch staat dit niet standaard ingetekend in de horoscooptekening. Wil je graag weten waar jouw prenatale maaneclips stond? Stuur mij dan zeker hier een email met jouw geboortegegevens. Dan zoek ik het even op.

Wat betekent zo’n prenatale maaneclips?

Een prenatale maaneclips heeft een persoonlijkere ondertoon dan een prenatale zoneclips. Je prenatale maaneclips geeft weer welke kwaliteiten je graag zou meesteren in dit leven. Het geeft een persoonlijke keuze weer van de lessen waarmee jij wilt bezig zijn. Het geeft dus eigenlijk een deel weer van je levenslessen die je als ziel hebt opgenomen.

Wat betekent het teken van jouw prenatale maaneclips?

Hieronder geef ik even een korte neerslag van de mogelijke uitwerking van jouw prenatale maaneclips. Dit zijn algemene teksten zonder nuance van een professioneel oog. Sommige stukken kunnen herkenbaar zijn, andere minder. Dit komt omdat we meer zijn dan enkel dit ene stukje uit onze horoscoop en dat alle stukjes in interactie gaan met elkaar. Wil je dus graag diepere kennis rond dit thema? Dan is het astrologie embodied traject vast iets voor jou! Je kunt hier meer ontdekken.

De prenatale maaneclips heeft typisch een eerder onbewuste uitdrukking in het begin. Hoe meer we met deze lessen aan de slag gaan, hoe meer de uitdrukking van deze energie bewust zal worden. De bedoeling is dan ook om doorheen ons leven tot de bewuste uitdrukking te komen. Dit is de eigenlijke weg die we met deze prenatale maaneclips wensen af te leggen.

Prenatale maaneclips in Ram

In het begin kun je knap last hebben van veel onderdrukte woede. Je hebt de neiging om vooral die woede in te slikken en het proberen weg te denken. Alleen slaat dit als een bal in je gezicht die je onder water probeert te houden. De woede die je zo hard probeert weg te duwen, mag echt wel aanwezig zijn in relaties die jou onderdrukken. Het is niet de bedoeling dat jij jezelf wegcijfert. Leugentjes kunnen op den duur een eigen leven gaan leiden en je in een droomwereld storten. 

Toch is het ook van belang om goed op te letten als jij de neiging hebt om mensen van je af te duwen. Soms kunnen dit immers mensen zijn waarvan je bang bent dat ze je gaan kwetsen. Daarom duw jij ze dus eerst af voor dit zou kunnen gebeuren. Net deze mensen kunnen jou helpen om te groeien als persoon.

De kunst bestaat erin om je nood aan onafhankelijkheid op een gezonde manier te leren neerzetten. Dus geen agressieve aanvallen, maar een portie gezonde assertiviteit waarbij je voor jouw rechtmatige plaats opkomt.

Stier: de weg naar overvloed

Iedereen heeft wel een mening over geld, ook jij. In het begin van je leven ben je geneigd om foute aannames over geld in je op te nemen. Je kunt het gevoel hebben dat geld je tot een slecht persoon maakt bijvoorbeeld. Of het is eerder de aanname dat jij het niet waard bent om geld te ontvangen. Zolang je aan deze aannames vast blijft hangen, heb je het perfecte excuus om overvloed af te remmen. Wat je aandacht geeft groeit. Als jij te veel focust op het geld dat je niet hebt, dan bekom je enkel nog minder geld. Je remt hiermee je eigen proces af. 

Soms ga je in het begin van je leven regelmatig financiële problemen ervaren. Deze “problemen” geven je de kans om de basisvoorwaarden in je leven goed te kalibreren. Je ontdekt dat je enkel kunt klimmen en je dromen waarmaken als je een goede stevige basis hebt om uit te vertrekken. Deze stevige basis dien je ook in je eigen lichaam te verwezenlijken. Het is belangrijk om jouw lichaam goed te doorvoelen met al je zintuigen. Doorheen je leven is het goed om steeds meer in je lichaam te aarden. 

Prenatale maaneclips in tweelingen

Communiceren en je verbinden met anderen is voor jou van levensbelang. Toch kan het hier wel eens mislopen. Doordat je zo hard verlangt om je te verbinden met anderen, kun je soms gemakkelijk een leugentje vertellen om niet afgewezen te worden. 

Nee zeggen kan voor jou een helse klus zijn. Maar doordat je niet waarachtig communiceert kan de ander de juiste nuances niet oppikken. Het resultaat is dat jij jou vaak bedrogen voelt door die ander. En eigenlijk heb je zelf zo’n hekel aan oneerlijkheid. Toch lok je het soms uit met jouw eigen communicatiepatronen. Het is erg belangrijk dat je regelmatig afwisselt tussen alleentijd en tijd onder de mensen.

Met een prenatale maaneclips in tweelingen is het cruciaal om jouw houding naar je eigen vader onder de loep te durven nemen. Vaak speelt hier immers een patroon waarbij je onbewust jouw eigen vader niet wilt voorbijsteken uit angst voor represailles. Hierdoor saboteer je jouw eigen kansen op succes. Het kan nuttig zijn om deze patronen te bekijken met een specialist in familieopstellingen of iemand die werkt op karmische patronen.

Prenatale maaneclips kan mist opheffen.
Prenatale eclipsen kunnen een deel van je levenskaart onthullen

Kreeft: jezelf leren voeden

Het kan soms lastig zijn om te weten wat van jou is en wat van de ander. Pijn loslaten kan namelijk echt een dingetje zijn. Zeker als je wat vast loopt in een slachtofferhouding waarbij je zaken op anderen gaat projecteren. Dit alles kan je vastzetten in een gevoel van zelfmedelijden. Het is hier van levensbelang om uit de dramadriehoek te stappen.

Om te compenseren wil je soms te lang blijven hangen in een slechte situatie. Je gaat veel te lang vasthouden aan een partner die niet goed is voor je of aan een slechte thuissituatie. In sommige gevallen kun je zelfs letterlijk overeten om te compenseren of water gaan vasthouden. De bedoeling is om jezelf te leren voeden met liefde, zelfliefde meer bepaald. Het is voor jou een oefening om je emoties te leren delen in een veilige omgeving zodat je die veilige haven binnen in jezelf kunt bouwen waar je zo naar verlangt.

Prenatale maaneclips in leeuw

Een relatie is voor jou een ware confrontatie die jou het angstzweet laat uitbreken. Je moet je erg bloot geven aan de ander. Voor jou geldt echt dat je een ander pas graag kan zien als jij jezelf graag ziet. Zolang jij niet in liefde met jezelf kunt zijn, zal je moeite hebben met je eigenwaarde en weinig blijk geven van zelfvertrouwen. Je kunt zelfs een ware koning worden van vluchtgedrag.

Het is voor jou belangrijk om technieken te vinden waarmee je tot een onthechte staat kunt komen om alles te overschouwen. Zo kun jij erg veel baat hebben bij yoga of meditatie. Deze onthechte staat zal je in staat stellen om objectief naar de werkelijkheid te kijken. Iets wat jou helpt om doorheen het leven te navigeren.

Maagd: een vrije geest die de mensheid dient

Jij wil zo graag anderen kunnen dienen. Toch lijkt het soms alsof iedereen zich van je afkeert. Jouw adviezen worden in de wind geslagen en je voelt je leeg en teleurgesteld in die anderen. Vaak draait het in deze gevallen niet om wat je zegt, maar hoe je het zegt. Je eigen fouten erkennen is nu eenmaal geen sine cure. Fouten van een ander breng je dus best met voldoende tact aan. 

Als je iets te veel op automatische piloot leeft, kun je in een ware existentiële crisis terechtkomen. Waarom besta ik? Jij bent gemaakt om anderen te kunnen helpen en ondersteunen. Met je hele hart de mensheid dienen is hetgeen jouw gelukkig maakt. Als dit dan nog eens kan ondersteund door je rationele kant, wordt het helemaal top. De kunst is om volledig in het hier en nu te staan en je intellectuele capaciteiten volledig te gebruiken.

Prenatale maaneclips in weegschaal

Het evenwicht in relaties is in het begin vaak wel erg zoek. Verbinding maken met de ander is een grote leerschool. Vaak te weinig, dan weer eens te veel betrokken. Een weg van balans vinden tussen geven en nemen. Tussen tijd samen doorbrengen en tijd alleen. 

Relaties lijken in eerste instantie steeds met problemen en uitdagingen te komen. Door deze zaken met twee handen aan te pakken en open te staan voor de feedback van anderen, kun jij de fijne kneepjes leren van succesvolle relaties.

Schorpioen: wat je geeft, komt terug

Op de een of andere manier kom je vaak in situaties van onmacht terecht. De grond kan meermaals van onder je voeten worden weggemaaid. Jij leert in dit leven de betekenis van gezonde grenzen. De negatieve levenservaringen geven je een hint van de enorme hoeveelheid levenskracht die in jou aanwezig is. 

Het is pas op het ogenblik dat jij hebt leren doseren, dat jij toegang gaat krijgen tot jouw krachtbron. Niet voor jezelf, maar om anderen te kunnen ondersteunen en helpen. Je zal dan ontdekken dat wat je geeft, ook naar je terugkomt. Hierdoor kun je in echt partnerschap gaan staan. Je leert dat 1 + 1 meer is dan 2 en ervaart de mooie magie van het bundelen van krachten.

Prenatale maaneclips in Steenbok leert een rots in de branding te zijn.
De eclipsen zijn vaak een evenwichtsoefening.

Prenatale maaneclips in boogschutter

Jij wilt leren om je oordelen over anderen achterwege te laten en respect te hebben voor alle meningen. Toch is dit in het begin zeker geen gemakkelijke opdracht. Je trekt zelfs mensen aan die erg kortzichtig zijn om je te spiegelen. Hoe meer jij jouw oordelen kunt loslaten, hoe losser de mensen die je omringen worden. Waardoor je je minder geïsoleerd zal voelen.

Door de verbinding terug te vinden met anderen, wordt jouw intellectuele nieuwsgierigheid aangewakkerd. Je hebt een ware menu om uit te kiezen van verschillende bronnen en stromingen omdat jij je oordelen hebt kunnen achterwege laten. Hierdoor krijg je de vrijheid waar je zo naar verlangt. 

Steenbok: een rots in de branding

Jij kunt je soms iets te veel terugtrekken in je eigen huiselijke omgeving. Daar voelt het comfortabel, maar het doet je geen deugd. Het is belangrijk dat je leert om je in te zetten voor je omgeving op een onafhankelijke manier. Autoriteitsfiguren kunnen het je wel eens knap lastig maken, maar je wilt zelf leren om die rol op te nemen. Dit doe je door te leren standvastig jouw punt te verdedigen op een rustige manier.

Op den duur zal jij een ware rots in de branding zijn voor anderen. Ze weten wat ze aan je hebben. Je zegt namelijk wat je doet en je doet wat je zegt. Dit geeft je een grote vorm van betrouwbaarheid waardoor je vooruit geraakt in het leven. Het volgende level is dan om de mentorrol van anderen op te nemen zodat zij het ook kunnen maken in hun leven. 

Prenatale maaneclips in waterman

Jij wilt in dit leven leren om jouw eigen noden meer aan de kant te schuiven in het belang van anderen. Jouw mindset aanpassen zal hierin key zijn. Het komt erop neer om meer ruimte te maken voor nieuwe innovatieve denkwijzen. Als jij last hebt van erg veel onrust, dan geeft dit vooral aan dat er verandering nodig is. 

Maar let op: het is belangrijk om ook niet te veel gefocust te zijn op het helpen van anderen. Evenwicht is hier de sleutel. Me-time nemen kan zelfs een ware verschrikking zijn omdat je je zo schuldig voelt naar anderen. Een evenwicht zoeken tussen geven en nemen is deel van jouw levensles.

Er komt vaak erg veel informatie op je af. Je leert in dit leven om de vele informatie te filteren. Het draait erom om de informatie te beluisteren, maar enkel de zaken te behouden die van waarde zijn. Een externe structuur zoals astrologie, psychologie, tarot of andere systemen om de mens te doorgronden, kunnen je helpen om objectiever naar de werkelijkheid te leren kijken. 

Vissen: een natuurlijke spirituele gids

Leren omgaan met die spirituele wereld is een belangrijk deel van jouw levenspad. Je wilt leren luisteren naar jouw intuïtie en dit vooral integreren in je dagelijks leven. Het kan in het begin weliswaar een ware nachtmerrie zijn. Door je gevoeligheid krijg je erg veel indrukken binnen. Hiermee leren omgaan is een grote levensles.

Contact met die andere wereld moet echt gedoseerd gebeuren. Als je te veel contact maakt, ga je overweldigd worden. Het kan een erg intense ervaring zijn waarbij je jouw gronding verliest. Je stelt je bijgevolg best pas open als jij je er klaar voor voelt. Dit contact maken is een belangrijk stuk dat jij in dit leven wenst te leren. 

Wil jij graag deze en andere thema’s in je horoscoop in de diepte exploreren? Dan is mijn astrologie embodied traject vast iets voor jou. Ontdek het traject hier.

De weg naar meer jezelf worden.

Om je volle potentieel te ontluiken, is het belangrijk om te weten welke stappen je kunt nemen. 

Merk jij ook dat er meer aan het leven is, maar dat je er geen grip op lijkt te krijgen? Ben jij op zoek naar jouw echte ík?

Dan is embodied astrologie jouw partner in crime.

Transits die je helpen aligneren met je dromen
  • Start met jouw horoscoop te gaan leven en ontdek meer levensenergie.
  • Op basis van het afstemmingsgesprek maken we een curriculum op met 4 thema’s die jou nu vooruit gaan helpen. Je kan denken aan: psychologische patronen, gezondheidsprofiel, relatiepatronen, spirituele pad, talentenanalyse…
  • Elke sessie wordt aangevuld met extra materialen zoals een werkboek, meditatie, clearings, schrijfoefening… waar je op eigen tempo mee aan de slag kan.
  • Hoe meer jij jezelf kan worden zonder al die laagjes van conditionering, hoe meer energie jij tot jouw beschikking hebt om jouw mooie potentieel in de wereld te zetten.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Share this Post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.