Caroline/ november 8, 2020/ Astrologie/ 0 comments

Er zijn periodes in ons leven dat we relatieve rust ervaren. En dan zijn er plots die periodes waar we als een bezige bij van hot naar her lopen en niet weten waar ons hoofd staat. Als jij het momenteel moeilijk hebt om rust te vinden, kan onderstaande blog je inzichten verschaffen. De transit van Saturnus die nu nog eind Steenbok staat, kan soms problemen geven met het evenwicht tussen rust en productiviteit. De boodschap achter dit onevenwicht wil ik vandaag met jullie bekijken. Als jij niet weet waar Saturnus momenteel verblijft in jouw horoscoop, raad ik je aan om deze te bestellen via mijn webshop.

Saturnus kan natuurlijk in elk van de 12 huizen van je horoscoop staan. De betekenis doorheen de verschillende huizen is verschillend. Ik wil vandaag inzoomen op huizen die ervoor gekend staan om problemen op te werpen in je rustgevoel. Dat kan zijn te veel rust als je het eigenlijk niet kunt gebruiken of net te veel activiteit terwijl je hopeloos op de rem probeert te gaan staan.

Rust aan de zee
Af en toe rust nemen is een belangrijke gezondheidsgewoonte.

Hoe Saturnus door het vierde huis de rust kan verstoren

Als Saturnus door het vierde huis loopt kan het knap moeilijk zijn voor je om innerlijke rust te vinden. Het is een periode waarin we worden uitgenodigd om naar onze wortels te kijken. Als jij liever voor anderen zorgt dan voor jezelf, kun je het nu erg lastig hebben. Je wordt uitgenodigd om voor jezelf verantwoordelijkheid te nemen en op eigen benen te gaan staan. Dit proces neemt bijna al je energie in beslag. Je bent erg bezig met het terug thuis komen in jezelf. Jouw anker vinden als het ware. 

Als je dit proces niet aangaat, kun je je verwachten aan heel wat huiselijk tumult. De woning wordt voortdurend aangepast omdat je niet begrijpt dat het niet de omgeving rondom jou is, maar jouw innerlijk waar er zaken in dienen te veranderen. De onrust probeert je te wijzen op het feit dat jij jouw eigen wortels moet gaan maken. Laat je dus niet omver blazen, maar durf ruimte maken om naar jezelf te kijken.

Werken, werken, werken tot je erbij neervalt

Als Saturnus in het zesde huis vertoeft kan het werk plots veel zwaarder worden dan vroeger. De werkdruk neemt toe, waardoor het best pittig kan worden om rust te vinden. Nu is niet het moment om veel te klagen! Er is gewoon werk aan de winkel. Wordt het je toch te zwaar? Dan is het nu tijd om jouw verplichtingen onder de loep te gaan nemen. Is het werk dat je doet, wel hetgeen je wilt doen? 

Grenzen stellen en bewaken is momenteel van levensbelang. Het is een ideaal moment om het woord nee in je woordenboek op te nemen en nieuwe routines te creëren. Als jij niet goed in jouw centrum staat, zal jouw gezondheid je dit nu laten weten. Burn-outklachten kunnen nu echt de kop gaan opsteken als jij het evenwicht te lang bijster bent geweest. Dit is een teken dat je je mag gaan bezinnen op de manier dat jij omgaat met werk en verplichtingen. 

Even plonzen in water kan een goed idee zijn in een emotioneel vermoeiende periode

Emotioneel vermoeiende periode met Saturnus door het achtste huis

Saturnus in het achtste huis kan een hels vermoeiende periode zijn. Er kruipt nu ontzettend vee energie in het verwerken van trauma’s en verdringingen. Er is weinig energie over en al zeker niet voor de leuke dingen van het leven. Onthoud dat het nu een fase is en beweeg mee met de energie van het moment.

We worden enorm getest in deze periode in processen die erg onrechtvaardig aanvoelen. Vooral als we te veel zaken in ons leven aan anderen overlaten of te veel rekenen op de ander zullen we dit nu gaan voelen. Je wordt teruggeworpen op je eigen verantwoordelijkheid. We dienen het evenwicht te vinden tussen trouw blijven aan jezelf en op een creatieve en vrije manier met anderen omgaan. Het is het pad van het ultieme compromis. Je hoeft niet bang te zijn om partnerschappen of samenwerkingen te accepteren. Het is vooral belangrijk om deze op een evenwichtige en gecentreerde manier aan te gaan.

Saturnus door acht kan een moment van echte crisis inhouden. Soms noemen astrologen deze periode zelfs de gevangenisperiode. Er is dus te veel rust en te weinig beweging. Als je echt vast komt te zitten, dan is hier één belangrijke les te leren: “Je dient een werkelijke commitment te maken.”

Weinig rust als Saturnus door je carrièregebied loopt in 10

Tijdens Saturnus door 10 kun je een positieverbetering krijgen waar je blij van wordt, maar ook meer werkdruk door krijgt. Soms hou je zelfs nog nauwelijks tijd over voor jezelf en al zeker niet meer voor je familie, vrienden of relaties. Wat was de reden dat je hogerop wilde? Als het werk je ligt en je er plezier in hebt, dan ben je in staat om op een creatieve wijze met de problemen om te gaan die ontstaan. Zelfs pijnlijke beslissingen kun je nemen. Indien je enkel hogerop wou door ambitie, eerzucht en machtshonger, zal de positieverbetering vooral problemen brengen en geen oplossingen. Het kan een echte vormcrisis zijn. Sommigen worden met Saturnus in 10 ontslagen of vallen ziek. Wat op dit punt gebeurt is het resultaat van de periode toen Saturnus door het zesde huis liep. 

Je wordt tevens gevraagd of je de activiteiten die je onderneemt nog steeds leuk vindt. Indien je ze enkel doet omdat ze goed betalen of je in een machtspositie houden, kan Saturnus het je knap lastig maken. Het kan erop lijken dat je midden in de rat race bent beland waar je wordt geleefd door de maatschappelijke verhoudingen en ongeschreven regels in je beroep. Je kunt met deze transit het besluit maken om een stapje terug te doen en een functie neer te leggen. Op deze manier kun je dichter bij jezelf blijven en ruimte overhouden voor jouw persoonlijkheid. Het fundament voor een toekomstige taak wordt nu gelegd. Het kan zelfs zijn dat je je baan opzegt. 

Saturnus in twaalf de ultieme uitdaging voor rust

Gedurende de Saturnustransit door 12 word je uitgenodigd om op zoek te gaan naar echte innerlijke houvast. Het kan een erg moeilijke en deprimerende tijd zijn waarin eenzaamheid en verlatenheid bot vieren. Je voelt je in de steek gelaten en kunt je draai niet echt vinden. Als je hier probeert uit te vluchten door middel van activiteiten dan worden deze steeds gesaboteerd. De zekerheid rondom jou valt weg. Door de band genomen kun je langer zitten dromen dan je gewoon bent. Ook ’s nachts droom je opvallend meer. 

Je kunt je met deze transit opvallend vermoeider voelen dan anders. Als dit jouw verhaal is tijdens deze transit dan geef je beter wat meer toe aan je vermoeidheid door rust in te bouwen. Trek je eens lekker terug met een boek of ga wandelen in de omhullende stilte van de natuur. Maak hier ook bewust tijd voor vrij.

Een verhaal van te veel en te weinig

Als jij van nature een zeer druk leven leidt, kan het zijn dat je het nu drukker dan ooit krijgt. Je krijgt nauwelijks de kans om rust te nemen. Kun je nog wel gas terugnemen als je het altijd druk hebt? Heb je ruimte voor stilte of ren je jezelf voorbij? Het gaat erom om een rustpunt in jezelf te vinden. Stop met het krampachtig vasthouden aan je planning en laat los! Door de zaken te relativeren verlies je zo min mogelijk energie.

Soms kan Saturnus door het 12de huis een burn-out met zich meebrengen. Indien dit bij jou het geval is, is het belangrijk om het gevoelscontact met jezelf te herstellen. Een retraite zou in deze periode ideaal kunnen zijn. Er wordt ongemerkt innerlijk veel op losse schroeven gezet om ruimte te maken voor veranderingen. Hetgeen jij hier vooral van merkt is een gevoel van desoriëntatie, maar eigenlijk ben je met het verleden aan het afrekenen op een zeer diepgaand niveau. Je kunt zelfs letterlijk de weg kwijt geraken met Saturnus in 12. 

Indien jij van nature weinig om handen hebt in je leven, kan het zijn dat je nu nog minder te doen hebt. De tijd tikt tergend traag voorbij, het lijkt wel of je de grip op tijd kwijt bent. Het lukt zelfs niet om een job te vinden terwijl de economie bloeit. Het kan ook zijn dat je op dit ogenblik zelf de behoefte voelt om je terug te trekken uit de wereld. Anderen hebben het gevoel dat je er minder bij bent. 

Waarom heb jij nu moeite met de balans tussen rust en ontspanning?

Ieder van ons heeft zijn eigen energetische blauwdruk die vastligt in onze horoscoop. Misschien heb jij Saturnus momenteel wel helemaal niet lopen in een van bovenstaande huizen en ervaar jij toch moeite met het vinden van rust. Als dit het geval is, lijkt het me erg interessant om eens dieper naar je actieve patronen te kijken in een astrologisch consult. Boek nu een consult en ontdek de weg naar meer rust.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.