Caroline/ juni 27, 2017/ Astrologie/ 0 comments

Heb jij soms ook het gevoel dat je met je rug tegen de muur staat en dat dan plots een deur verschijnt die er daarvoor niet was? Gebeurt het je wel eens dat je denkt dat er geen oplossingen meer zijn en er plots iets verandert waardoor de oplossingen naar je toe komen? Mij is dit al vaak gebeurd en er zit een patroon achter: Saturnus. Op ons levenspad krijgen we de hulp van al onze planeten in de geboortehoroscoop. Toch is het zo dat de ene ons meer opvalt dan de andere. Saturnus is daar zo eentje van. Laat Saturnus als gids optreden in je leven en neem jouw leven verantwoordelijk in handen. Het zal je geen windeieren leggen.

Saturnus als gids op ons levenspad

Als wij ons leven leiden zoals onze ziel wil, dan krijgen we open deuren op ons pad geworpen. Kiezen wij er echter voor om ons leven te leiden volgens ons ego, dan krijgen wij eerder veel drama op ons pad. Ons ego heeft immers drama nodig om te overleven. Ego wordt door velen als een verschrikkelijk woord gepercipieerd. We linken de term met egotripper en egoïst. Het ego heeft gelukkig een functie waar Saturnus als gids fungeert.

De eerste 29,5 jaar van ons leven worden we gevraagd ons ego op te bouwen gedurende de eerste Saturnuscyclus. In de tweede Saturnuscyclus zullen we worden uitgenodigd om onze verantwoordelijkheden in de buitenwereld op te nemen vanuit een interne motivatie. Na de derde Saturnuscyclus worden we uitgedaagd om de uiterlijkheden los te laten en ons te richten op het immateriële en fijnstoffelijke.

Saturnus als gids door de zwarte nacht

Zelfs de donkerste nacht heeft nog sterren, zo ook heeft jouw donkerste dag, nog mogelijkheden.

Hoe spot je jouw ego?

Het ego kunnen we op veel manieren in ons leven spotten. Word jij wel eens kwaad als jou wordt verweten dat je een taak niet in orde hebt gebracht? Dan is dat jouw ego die kwaad wordt. Ons ego probeert steeds de verantwoordelijkheid bij een ander te leggen zodat het zelf verzorgd wordt. Als ons ego een tekort voelt, zal het de aandacht van een ander zoeken om dit op te lossen.

In de psychoanalyse ontstaat het tekort bij het aanleren van de taal. Namelijk als we niet voldoende woorden hebben om onze behoeften uit te drukken. Dit tekort is eigen aan alle mensen. Het is hetgeen ervoor zorgt dat wij steeds op zoek zijn naar een opvulling. Doordat Saturnus heer is van tijd en ruimte, wordt hij ook vaak gelinkt aan beperkingen en frustratie. Het tekort wordt in leven gehouden door Saturnus.

Saturnus wordt vaak nog steeds als een last beschreven. Hij kan dan ook behoorlijk lastig doen zolang je de verantwoordelijkheid buiten jezelf blijft leggen. Het is de bedoeling om een probleem in je bezit te nemen zodat je er de verantwoordelijkheid voor kunt nemen, niet dat je de schuld op jou neemt. Het is niet jouw schuld dat iets gebeurt, het is wel je verantwoordelijkheid om hetgeen gebeurt te accepteren zoals het is en er verder mee te gaan. Elke keer ik mij niet kwaad maak op het waarom, maar ik mij afvraag welke les er achter deze gebeurtenis zit, komen de antwoorden vanzelf naar me toe. Soms lijkt het alsof rustig gewacht wordt tot het ego is uitgeraasd alvorens de deur open te zetten. Saturnus als gids neemt zijn tijd, maar de beloningen zijn zeer waardevol.

verantwoordelijkheden, pijn, veranderen, timing, verlossing van het lijden, schuldinductie, mishandeling, zware ziekten

Alleen als we onze ogen open doen en vertrouwen, vinden we de deur die ons verder gidst.

Van last naar kracht

Het vraagt een mentaliteitswijziging. Je dient vertrouwen te bouwen dat de deuren die er nu niet lijken te zijn, open springen op het ogenblik dat jij het nodig hebt. De timing is juist goed en afgestemd op wie jij bent. Misschien kan je meer aan dan je denkt of misschien duurt alles net dat tikkeltje langer om het gedoseerd aan te kunnen. Uiteindelijk komt elk van ons dingen tegen die in de lijn liggen met het pad dat we willen wandelen. Geen van onze levens is superieur aan de ander, geen van onze paden is beter of slechter en al zeker geen van onze bewustzijnstoestanden is het ideaal. Ieder van ons evolueert op een tempo die voor die persoon goed is. Misschien moeten we met zijn allen wat verdraagzamer proberen zijn en wat minder onszelf als superieur of inferieur zien. Jij bent goed zoals jij bent met al je tekorten of successen.

Kun jij je inbeelden wat je leven zou geweest zijn zonder jouw tegenslagen? Welke vrienden zou je niet zijn tegengekomen? Welke karaktertrekken en levenswijsheden zou je nu moeten missen? Soms is het gewoon goed om de positieve dingen van ongeluk ook onder ogen te kunnen zien. Misschien heb jij door kanker geleerd om je dagen op een andere manier te vullen. Of misschien leerde je door de dood van een geliefde vaker anderen te vertellen dat je hen graag ziet. Geen enkele gebeurtenis is 100% zwart of wit. Overal bestaat een grijswaarde. In de donkerste verhalen vinden we tekenen van hoop en sterkte als we er lang genoeg naar willen zoeken.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.