Caroline/ april 29, 2019/ Spiritualiteit/ 0 comments

Saturnus is de planeet die ons helpt om hard te werken met discipline en volharding. Hij brengt concentratie en werkt voornamelijk op de lange termijn. Chaos wordt gestructureerd en zaken worden vanuit de fundamenten opgebouwd en vorm gegeven. De beloning laat bij deze zware planeet altijd even op zich wachten. Goede wijn moet ook lang rijpen, niet?

Wie moeite heeft om grenzen te stellen kan best gebruik maken van Saturnus. Hij helpt je om je te focussen op wat echt belangrijk is en de keuzes te maken die nodig zijn. Zo beperk jij jouw energie tot hetgeen strikt noodzakelijk is en zeg je nee tegen hetgeen jou niet verder ondersteunt. Saturnus brengt jou de nodige helderheid in je geest en mindfulness. Met zijn hulp kun jij echt aanwezig zijn en jouw intenties stellen en nakomen.

Work hard, play hard met behulp van Saturnus.

Gebrek aan grenzen

Grenzeloosheid kan best vermoeiend zijn. We hebben moeite om ons te focussen en geraken maar moeilijk vooruit in het leven. Saturnus geeft ons grenzen en beperkingen mee waardoor onze focus versterkt. Wil jij graag meer Saturnus in je leven, dan kun je gebruik maken van alle donkere kleuren zoals zwart, bruin en legergroen. Met een obsidiaan of zwarte onyx haalt hij helemaal zijn hartje op. 

Saturnus houdt ook van een aantal etherische oliën. Zo kun je gebruik maken van patchoeli om hem helemaal gelukkig te maken. Qua kruiden geeft hij de voorkeur aan engelwortel, koffie, komijn, varens en zwarte thee. Drink bewust een kopje zwarte thee of koffie als jij Saturnus meer in je leven wenst uit te nodigen.

Een wekelijks wederkerend agendamoment waarin je de komende week plant, stemt Saturnus ook gelukkig. Net als lijstjes en huishoudelijk werk trouwens.

Saturnus en grenzen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Als te veel Saturnus jou lam legt

Als Saturnus een te grote invloed op jouw leven heeft, kun jij last hebben van isolement of zelfs een regelrechte depressie. Je kunt jezelf verwerpen en bent bang voor wat komen zal. Door nieuwe inzichten en informatie te verzamelen met Mercurius kun je deze impasse doorbreken. Verder kun je ook van Jupiter een deel optimisme lenen.

Heb jij het gevoel dat jij helemaal vast loopt en geen meter meer vooruit geraakt door angst? Ontspan je dan eens door iets leuk te gaan doen met Venus. Of doe yoga in de zonneschijn. Soms kan in beweging komen met Mars jou de nodige drive geven om terug actie te nemen. 

Aangezien Saturnus ook sterke commitments en keuzes maakt, kun je roofbouw op je lichaam plegen. Het is hier belangrijk om voedzame maaltijden tot je te nemen met behulp van de Maan zodat jij jouw reserves kunt aanvullen. 

Wil jij meer ontdekken over jouw intuïtie met behulp van de planeten? Schrijf je nu in voor de mini-cursus zelfheling en ga gedurende een week aan de slag met sjamanistische meditaties om de toegang tot jouw intuïtie te openen.

Share this Post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.