Caroline/ oktober 25, 2022/ Astrologie/ 0 comments

Elk seizoen heeft zijn eigenheden. Wist je dat je doorheen de verschillende jaargetijden ook preventief aan je gezondheid kan werken volgens de astrologie? Tussen 23 oktober en 21 november bevinden we ons astrologisch in het seizoen van de zon in schorpioen. Een uitgelezen periode om aan de slag te gaan met jouw uitscheiding.

1.    Zuiveren van je lymfestelsel

Een belangrijk deel van je immuniteit is het lymfesysteem. Dit waterige systeem is een vaak vergeten ontgiftingsfunctie. Alle vreemde bacteriën en virussen passeren hier op weg naar de uitgang. Een goed begin om dit systeem te zuiveren is het drinken van zuiver en vers water, maar je kan ook aan een aantal kruiden denken om de lymfestroom te stimuleren onder toezicht van een bekwaam therapeut.

Het inplannen van een lymfedrainage bij een gespecialiseerde therapeut kan ook heilzaam zijn om de flow in jouw lymfestelsel te herstellen. Eigenlijk is beweging op alle vlakken de sleutel. Vooral cardio-oefeningen zoals trampolinespringen of wandelen zijn goed om jouw lymfe dat extra duwtje te geven. 

Schorpioen: tijd om te onderzoeken

2.    Tijd om jouw darmflora op peil te zetten in het seizoen van schorpioen

De darmen zijn ons meest gekende uitscheidingsorgaan. Vroeger gingen mensen regelmatig een parasietenkuur uitvoeren. Nu ontwormen we enkel nog onze huisdieren, maar onszelf vergeten we. Het is natuurlijk zo dat wij door de toegenomen hygiëne minder last hebben van echte parasieten. Toch kan het interessant zijn om jaarlijks een darmzuiverende kuur te doen met de Zon in Schorpioen. Vraag raad aan jouw therapeut hierover als dit jou interesseert.

Naast reinigen kun je in deze periode denken aan het terug opbouwen van jouw darmflora. Dit kan je doen door zowel prebiotica tot je te nemen zoals veel vezels die je vindt in groenten, fruit, kikkererwten… Zeker pompoen kun je hiervoor regelmatig op de menu zetten. Het is ook een goede ontzuurder trouwens. Vergeet hiernaast ook je probiotica niet. Kies voor gefermenteerd voedsel en/of zorg voor een goed prebioticum. 

3.    Time to detox

Er zijn twee momenten waarop het goed is om jouw lichaam te zuiveren. Eentje valt in de lente. Dan is het interessant om vooral op je bindweefsel zuiverend te gaan werken. In de herfst is het interessanter om eerder je focus te leggen op gastro-intestinale therapieën als de Zon in Schorpioen staat. Er zijn hier veel opties voor en het is belangrijk om je correct te laten adviseren. Ga vooral niet zomaar een sapvasten doen zonder voorbereiding. Gewoon jouw eetpatroon uitzuiveren en minder bewerkte voeding eten, kan voor jou eventueel al een mooie eerste stap zijn. Je hoeft niet altijd direct een vastenkuur te doen.

Trampoline is goed voor de lymfe tijdens zon in Schorpioen

4.    Werken aan jouw psychische gezondheid met de Zon in Schorpioen

Als jij de voorbije periode ontdekt hebt dat het niet altijd alles is met jouw psychische gezondheid, dan zal je merken dat je nu meer effect ervaart van therapie. Het schorpioenseizoen nodigt ons uit om naar binnen te gaan en de diepte in te gaan. Oude trauma’s en zaken die je in de weg zitten kunnen nu met minder moeite worden opgeruimd. 

Technieken die vooral het proberen waard blijken in deze periode zijn zelfsuggestietechnieken, hypnose en allerlei visualisatietechnieken. Ook een cursus aromatherapie om je lichaam en geest te ontspannen kan in deze periode een goede keuze blijken. Welke weg je ook kiest: je zal zien dat inspanningen voor jouw psychische gezondheid nu dubbel en dik beloond worden. 

Wil jij graag meer gezondheidstips ontvangen op basis van jouw persoonlijke astrologische geboortehoroscoop? Bestel dan nu hier jouw gratis mini gezondheidsprofiel hier!

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Ik heb mijn inspiratie gehaald uit Judith Hill’s Medical Astrology for Health Practitioners. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden in haar boeken.

Wil jij meer gezondheid ervaren volgens jouw blauwdruk?

Wat zou het voor jou betekenen als jij de echte oorzaak van jouw gezondheidskwaaltjes zou weten? Je zou in staat zijn om de klachten voor te zijn en de patronen te doorbreken. Stelsels die van nature zwakker zijn, zou je extra kunnen ondersteunen in periodes waarin dit nodig is. Zou dit geen gigantische sprong betekenen voor jouw gezondheid?

Jouw geboortehoroscoop herbergt deze informatie. In jouw gezondheidsprofiel neem ik je mee op reis in je eigen lichaam door middel van jouw geboortehoroscoop. Je ontdekt er handvaten om preventief jouw gezondheid te versterken zodat je geen nood hebt om ziek te worden. Wil jij ook graag meer gezondheid in je leven?

  • Detecteer de organen en stelsels die extra ondersteuning nodig hebben in jouw lichaam.
  • Krijg inzicht in de periodes waarin bepaalde klachten zich meer manifesteren en wat je hieraan kunt doen.
  • Ontdek of er bepaalde voedingsmiddelen niet goed matchen met jouw blauwdruk.
  • Achterhaal welke psychologische- en omgevingsfactoren een rol spelen in chronische klachten.
  • Kom te weten welke levensstijl echt bij je past.
  • Ontdek hoe jij de gezonde versie van jezelf kan worden en blijven.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Share this Post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.