Caroline/ augustus 30, 2020/ Astrologie/ 0 comments

September 2020 ziet eruit als een echte jojo-maand. We lijken steeds weer tussen 2 uitersten te slingeren. Dan weer gaat het een paar dagen zeer positief en vervolgens staan er weer een aantal ontvlambare dagen op het programma. De kernboodschap is om goed dicht bij jezelf te blijven. Ga niet voor die shiny objects, maar kies bewust. Hoe jij jouw leven opbouwt, zit soms in de kleine details.

Nieuw kansen, nieuwe mensen, een nieuw begin in september 2020

September 2020 begint letterlijk met een nieuw begin. Op dinsdag 1 september is er een verbinding tussen Mercurius en Pluto die je de kans geeft om zorgen en spanningen de deur te wijzen. Het kan nu best wel druk zijn, maar je hebt de kans om snel iedere situatie te overzien.

Woensdag 2 september hebben we een volle maan op de 11de graad van Vissen om 7:22. Het is een volle maan die je de kans geeft om te reinigen. Wat past nu niet meer bij jouw nieuwe ik? Dat mag je nu los laten. Wat je wel nog wilt behouden, komt met een zekere mate van verantwoordelijkheid. Zeker gezien de verbinding tussen Venus en Saturnus later vandaag. De mensen die jij nu bij jou verwelkomt hebben het potentieel om voor langere tijd in jouw omgeving te vertoeven. Met de verbinding tussen Zon en Uranus kan het zijn dat je vandaag jouw leven een aantal plotse onverwachte wendingen ziet nemen. Alleszins gaan die onverwachte wendingen positieve gevolgen hebben voor je.

Alle groeien gaat gepaard met groeipijnen

We zien donderdag 3 september een verbinding tussen Zon en Saturnus die je wat moeite kan bezorgen om jezelf uit te drukken. Gecombineerd met de verbinding tussen Mercurius en Uranus kan dit leiden tot een aantal woordelijke uitbarstingen. Het kan ook een nacht zijn waarbij je moeilijk de slaap kunt vatten en ligt te piekeren. Als dit het geval is, voel dan wat jij nu nodig hebt en ga dat gaan doen. Want uren naar het plafond staren gaat je niet gelukkig maken. In de ochtend is er een verbinding tussen Mercurius en Saturnus die je de mogelijkheid geeft om op een praktische en methodische manier zaken aan te pakken. Een ideale ochtend om wat moeilijkere problemen op je planning te zetten.

September 2020: een periode om te bloeien.
Groeien en bloeien kost soms wat pijn en tranen

Vrijdag 4 september is er een verbinding tussen Venus en Mars die ons een aantal ruzies kan brengen met significante anderen. Houd in je achterhoofd dat een ruzie vaak voortkomt uit een gefrustreerde behoefte die jouw aandacht vraagt. De verbinding tussen Mercurius en Venus ’s avonds laat kan je de mogelijkheid brengen om alles bij te leggen in een gevoelig en liefdevol gesprek. Laat een mogelijke ruzie niet sluimeren, maar spreek het uit voor je gaat slapen. Je lichaam zal zich fijner voelen.

Zaterdag 5 september is er een risico op overspannenheid. Je nam misschien iets te veel hooi op jouw vork de voorbije dagen en voelt je daardoor moe. Doordat Mercurius verschuift van Maagd naar Weegschaal kun je merken dat jij de komende weken meer kansen krijgt om verbindend te communiceren met anderen. Neem jij chronisch te veel hooi op je vork? Bekijk dan zeker mijn S.O.S. stress cursus.

Terug meer focus op jezelf

Vanaf zondag 6 september verandert Venus ook van teken. Zij verlaat het teken Kreeft van ons huis en onze emoties en gaat de komende weken in Leeuw vertoeven. Het kan zijn dat jij de komende periode iets meer ruimte krijgt om je met (creatieve) hobby’s bezig te houden. Je verbindt je nu met de zaken die jou plezier bezorgen.

We zien woensdag 9 september een mooie verbinding tussen Zon en Jupiter die jou een optimistische stemming kan bezorgen. Je voelt je goed met de keuzes die je (recent) maakte en ziet veel leuke kansen in het leven. Het kan zelfs een dagje zijn waarop er een aantal gelukjes te wachten liggen.

Klopt alles nu nog?

Donderdag 10 september 2020 keert Mars om op de 29ste graad van Ram. Mars vraagt ons om de komende periode terug te keren op een aantal van de stappen die we maakten. We dienen onze positie in het hier en nu opnieuw te definiëren. Er ligt energie te rapen om veranderingen aan te brengen. Het is wel belangrijk om de energie aan te nemen om jouw individueel stukje op te nemen. Verandering begint nu even echt bij jezelf. Geef jezelf de kans om even stil te staan en wacht geduldig op het juiste moment om jouw bijdrage te kunnen leveren. Zeker met de verbinding tussen Venus en Neptunus die ook vandaag plaatsvindt, kun je best op je hoede zijn voor zaken die te mooi klinken om waar te zijn. Laat je zeker geen rad voor de ogen draaien en neem de tijd om ideeën en pistes goed te onderzoeken

Op vrijdag 11 september is er een verbinding tussen Zon en Neptunus die je een aantal mislukte projecten kan opleveren. Plan deze avond niet te veel concrete zaken in. Een film kijken op de bank is prima of een leuk en inspirerend boek lezen. Verwacht alvast niet te veel uitvoer en wees voorzichtig met alle bewustzijnsveranderende middelen zoals alcohol en drugs.

Positieve cadeautjes gezocht en gevonden in het midden van september 2020

Zondag 13 september is een echte Jupiterdag. Jupiter keert om op de 18de graad van Steenbok. Het brengt je de energie om zaken te veranderen en je wereldse ambities neer te zetten. Jouw idealen kun je in de stof neerzetten. De tegenstellingen tussen willen, voelen en doen kunnen vandaag overwonnen worden. Het is een prima dag om aan de slag te gaan met het bestuderen van chakra’s als dit iets is wat jouw interesse wekt.

Er is een mooie mogelijkheid om jezelf te bevrijden van banden en ketens op dinsdag 15 september met de verbinding tussen Zon en Pluto. Het kan een goed idee zijn om maandagavond met een bewuste intentie te gaan slapen zodat je het gevraagde in je dromen mag loslaten of oplossen. Later op de dag zien we nog een verbinding tussen Venus en Uranus die ons nood geeft aan veel vrijheid. Ga eventueel op zoek naar vrijheid binnenin jezelf als het buiten jezelf niet te vinden is. Ontspanning kan vandaag wat moeizamer lopen.

Blijf heel dicht bij jezelf

Donderdag 17 september is een drukke dag aan de hemel. Eerst is er een verbinding tussen Mercurius en Jupiter waardoor je moeite kunt hebben om je te concentreren. Je gedachten gaan nu alle kanten uit. Vlak na deze verbinding is er een nieuwe maan op de 26ste graad van Maagd. Het is een nieuwe maan die ons uitnodigt om te groeien met conflicten. We worden uitgenodigd om naar onze grenzen te bekijken zowel binnenin als buiten ons lichaam. De manier waarop we ons verbinden met anderen wordt hier in beeld gebracht.

Als jij nog steeds de nood voelt om jezelf te bewijzen, kun je het knap lastig hebben. Je dient dan de kracht en macht terug in jezelf te leggen en die niet vanuit een externe figuur of organisatie te verwachten. Later volgt nog een verbinding tussen de Zon en Uranus die plotse disrupties met zich mee kan brengen en plotse revelaties. We sluiten de donderdag af met een verbinding tussen Zon en Saturnus die ons uitnodigt om de beperkingen die we ervaren te accepteren en met geduld aan onze verdere weg te timmeren.

Maandag 21 september zien we een verbinding tussen Mercurius en Pluto die wel eens een aantal lastige momenten met zich mee kan brengen. Misschien vallen er wel harde woorden die jou persoonlijk raken. Het kan je erg beroeren vandaag, zeker als het kritiek is van iemand die je na aan het hart ligt. Voel jij dat je overprikkeld bent vandaag? Zorg dan goed voor jezelf zodat je het niet op anderen hoeft uit te werken. Schrijf je nu in op de inspiratiebrief als jij vanaf nu liever voorzien bent op deze situaties.

Navigeren in mist is niet gemakkelijk.
Wees voorzichtig met beslissen als je niet helder ziet.

Evenwicht en balans vanuit je kern

De herfst start dit jaar op dinsdag 22 september als de Zon zich naar het teken Weegschaal beweegt. Het licht kan de komende periode schijnen op je relaties. Is er voldoende evenwicht in jouw leven tussen geven en ontvangen? Het mannelijke en het vrouwelijke? Je kunt de komende periode prima aan de slag met de domeinen waarin je meer evenwicht wilt verwerven.

De verbinding tussen Mercurius en Saturnus brengt je op woensdag 23 september de mogelijkheid om een robuuste planning op te zetten en je daaraan te houden. Heb jij een klus die je al veel te lang uitstelt? Het lijkt interessant om die woensdag op jouw planning te zetten zodat jij er geconcentreerd aan kunt werken. Neem vooral projecten waar je alleen aan bezig bent, want samenwerken gaat niet zo gemakkelijk met deze verbinding.

Gevaar voor overdoen

Op donderdag 24 september is er een verbinding tussen Mercurius en Mars die een reëel risico inhoudt om een breakdown te krijgen. Wees voorzichtig met wat je onderneemt en bouw voldoende rustpauzes in. Wissel eventueel voldoende af, zoals bij een start to run cursus om overspanning te vermijden. Discussies vermijd je best als kiespijn als je er de keuze in hebt.

Vanaf zondag 27 september komt Mercurius in Schorpioen. De communicatie gaat wat meer ondergronds vanaf nu. Je merkt dat het nodig is om iets meer tussen de lijnen te lezen. Er komen veel emoties naar boven, maar ze zijn niet altijd zichtbaar en grijpbaar. Intuïtief schrijven kan hier wel een goede methode zijn om ermee om te gaan.

Terug in je kracht eind september 2020

De laatste drukke dag van september valt op dinsdag 29 september 2020. Eerst is er een verbinding tussen Venus en Mars die een zekere warmte in je relaties kan brengen. Een mooie combinatie met het omkeren van Saturnus vandaag op de 26ste graad van Steenbok. Dit gebeurt op een graad waarop we de durf vinden om de materiële veiligheid los te laten. Geven en nemen zijn nu echt in balans. Er ligt zelfs een mogelijkheid om tot diepere niveaus van zelfacceptatie te komen. Als je ontdekt dat jouw inzichten anderen inspireren, bekrachtigen of veranderen kan je dag niet meer stuk. 

De verbinding die Mars met Saturnus ook nog maakt, vraagt je om geduldig verder te werken aan hetgeen je begonnen bent. Moeilijkheden zijn niet ondenkbaar, maar met verantwoordelijke toewijding kun je nu bergen verzetten. Zolang het in lijn ligt met hetgeen jij belangrijk vindt.

Wil jij graag altijd op de hoogte zijn van wat er astrologisch op je af komt? Schrijf je dan nu in op de inspiratiebrief!

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.