Caroline/ december 31, 2022/ Astrologie/ 0 comments

Elk seizoen heeft zijn eigenheden. Wist je dat je doorheen de verschillende jaargetijden ook preventief aan je gezondheid kan werken volgens de astrologie? Tussen 22 december en 19 januari bevinden we ons astrologisch in het seizoen van de zon in steenbok. Een uitgelezen periode om aan de slag te gaan met jouw fysieke en mentale structuren.

1.    Wees creatief in de drukte van het seizoen van steenbok

De periode waarin de zon in Steenbok staat is op het noordelijk halfrond het donkerste seizoen waar we veel tijd binnenshuis doorbrengen. We vinden hier ook de feestdagen waarop velen onder ons samen komen met familie en vrienden om te vieren. Vaak is dit een erg drukke periode waarin er erg weinig tijd rest om veel extra’s op je to do lijstje te zetten. Een gezonde levensstijl is vaak het laatste wat nu op je prioriteitenlijstje lijkt te staan.

Toch kun je in deze periode ook aandacht geven aan jouw gezondheid. Wist je dat je ook best wel wat calorieën verbrandt als jij huishoudelijke taken uitvoert? Kook jij graag? Dan kan het interessant zijn om eens een ouderwets brood te bakken met veel liefde en vooral beweging. Laat het kneedwerk niet aan je keukenrobot, maar ga zelf aan de slag. Je brood zal zoveel beter smaken en jij hebt weer een extra portie lichaamsbeweging gehad. Zoek het niet te ver en zet kleine stapjes naar die gezondere levensstijl.

Tijd voor muziek in het seizoen van steenbok

2.    Geniet van muzikaliteit

Muziek laaft de wonden. Deze periode is een perfect ogenblik om muziek als therapie in te zetten. Laat je humeur meeslepen op de opwekkende beats van je favoriete liedje of geef je tranen ruimte met die droevige song. Door muziek te gebruiken om je emoties ruimte te geven, kan jij ruimte vrijmaken in je hoofd en in je lijf. Durf ook eens liedjes uit je eigen kindertijd opzoeken waar je even nostalgisch bij kan wegdromen. Het is nu toch een tijd van afronden.

Voel jij helemaal de muzikale vibes? Dan is het een fijn concept om je tafelgenoten in deze feestenperiode te leren kennen via hun muzieksmaken. Ga op zoek naar de liedjes die in waren toen zij de middelbare school verlieten en haal samen herinneringen op. Vraag hen naar hun favoriete bands. Wat was de openingsdans op hun trouw en waarom? Door over muzikale smaken doorheen de jaren te praten, kun je interessante nieuwe feiten te weten komen over de mensen rondom jou. Amusement verzekerd aan de anders saaie feesttafel.

3.    Kijk vooruit, maar ook achteruit. Een tijd van reflectie met zon in Steenbok.

Het is nu tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat is er allemaal gebeurd? Welke lessen heb jij geleerd? Wat kun je gaan loslaten? Het zijn drie belangrijke vragen die je helpen het afgelopen jaar af te gaan ronden. Neem hier even de tijd voor als de zon in steenbok staat. Het zal je helpen om beter te weten waar jij het komende jaar naartoe wilt gaan.

Want ook dat is het Steenbok seizoen! Ga eens kijken waar jij de komende periode naartoe wil gaan. Durf hier groots denken op de langere termijn. Door je eigen horizon voldoende te verbreden, heb je meer kans om grootse dingen neer te gaan zetten. Probeer vooral nog geen specifieke timing te plaatsen. De stappen worden als vanzelf duidelijk eens je aan het wandelen bent. Geniet van de weg naar je doelen toe en laat je gerust meeslepen door interessante omwegen. Tank nu wat van de ambitieuze energie van Steenbok zodat je het komende jaar de ambities kan proberen in de wereld zetten. 

durf jouw fundamenten leggen voor je dromen met de zon in steenbok

4.    Durf de fundamenten leggen voor jouw dromen

Steenbok heeft de kracht van Saturnus in zich. Saturnus is een planeet die je kan helpen om structuren en kaders op te bouwen. Hij helpt je de fundamenten te leggen voor jouw dromen. In het vorige seizoen van Boogschutter, heb je misschien wilde plannen mogen maken. Nu is het tijd om deze plannen te gaan planten. Durf dan ook kijken welke fundamenten jij nodig hebt om die ambities waar te gaan maken. Door nu tijd te maken om de basis in orde te zetten, zal jij het volledige jaar hier de vruchten van plukken. De keuze is aan jou.

Wil jij graag meer gezondheidstips ontvangen op basis van jouw persoonlijke astrologische geboortehoroscoop? Bestel dan nu hier jouw gratis mini gezondheidsprofiel hier!

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Ik heb mijn inspiratie gehaald uit Judith Hill’s Medical Astrology for Health Practitioners. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden in haar boeken.

Wil jij meer gezondheid ervaren volgens jouw blauwdruk?

Wat zou het voor jou betekenen als jij de echte oorzaak van jouw gezondheidskwaaltjes zou weten? Je zou in staat zijn om de klachten voor te zijn en de patronen te doorbreken. Stelsels die van nature zwakker zijn, zou je extra kunnen ondersteunen in periodes waarin dit nodig is. Zou dit geen gigantische sprong betekenen voor jouw gezondheid?

Jouw geboortehoroscoop herbergt deze informatie. In jouw gezondheidsprofiel neem ik je mee op reis in je eigen lichaam door middel van jouw geboortehoroscoop. Je ontdekt er handvaten om preventief jouw gezondheid te versterken zodat je geen nood hebt om ziek te worden. Wil jij ook graag meer gezondheid in je leven?

  • Detecteer de organen en stelsels die extra ondersteuning nodig hebben in jouw lichaam.
  • Krijg inzicht in de periodes waarin bepaalde klachten zich meer manifesteren en wat je hieraan kunt doen.
  • Ontdek of er bepaalde voedingsmiddelen niet goed matchen met jouw blauwdruk.
  • Achterhaal welke psychologische- en omgevingsfactoren een rol spelen in chronische klachten.
  • Kom te weten welke levensstijl echt bij je past.
  • Ontdek hoe jij de gezonde versie van jezelf kan worden en blijven.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Share this Post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.