Caroline/ juli 5, 2022/ Astrologie/ 0 reacties

Astrologie is een heel krachtige tool waarmee je gemakkelijker door het leven kan navigeren. Toch als je hem goed gebruikt. Ik zie veel mensen panikeren als ze voor een belangrijke transit staan. Heel veel astrologen leggen graag nog eens de nadruk op deze transits, waardoor jij verweesd achter kunt blijven. Een echt zwaard van Damocles hangt boven je hoofd te bengelen als het ware terwijl dit helemaal niet hoeft.

Transsaturnale planeten

Die belangrijke transits hebben meestal te maken met de zogezegde transsaturnale planeten. Dit zijn dus Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. Op jongere leeftijd kunnen we vaak nog niet zo veel met deze planeten aanvangen. Pas na onze eerste Saturnus return op 29 jaar, zijn we meestal klaar om deze transsaturnale energieën te gaan integreren. 

Je moet namelijk stevig in je schoenen staan en een sterk fundament hebben om de vruchten te plukken van deze transsaturnale planeten. Twee zaken die gelinkt zijn aan Saturnus. Wil je dus meer spiritualiteit in je leven? Dan is het belangrijk om eerst Saturnus te omarmen en daarna met Neptunus aan de slag te gaan. Keer je de volgorde om? Dan zal je eerder te veel gaan zweven en kun je zelfs de voeling met de realiteit kwijt geraken.

Sommige mensen hebben van nature een erg sterke Saturnus in hun horoscoop staan. Als jij een heel stevige steenbokcomponent in je horoscoop hebt staan, dan zou het best wel eens kunnen dat jij iets vroeger jouw Saturnus gaat omarmen.

Transits die je helpen aligneren met je dromen

Transits van Uranus

Voor echte controlefreaks, is een transit van Uranus best wel enerverend. Uranus daagt ons immers uit om de controle los te laten. We worden uitgenodigd om wat vaker spontaan te zijn en minder rigide. Best wel lastig voor mensen die houden van structuur en stabiliteit. De stieren onder ons zullen dat vast al gemerkt hebben met Uranus in hun teken!

In een te vaste bodem kan geen leven ontstaan. Planten hebben een luchtige bodem nodig om te kunnen kiemen. Dit is wat een Uranustransit doet met ons leven. Het brengt wat meer luchtigheid in ons leven om zo nieuwe ideeën tot rijping te laten komen. Vaak is dit een erg dynamische periode in ons leven met heel veel plotse wendingen.

Waar een jonge boom meebuigt met de wind, zal een oude verroeste boom barsten bij een storm. Laat dat net de uitnodiging zijn van Uranus: bewegen! Het domein gelinkt met het huis waardoorheen Uranus loopt, is waar jij flexibel moet trachten te zijn. Alle aannames, ideeën, banden… die jou tegenhouden, verdwijnen in deze periode. Door mentaal en fysiek in beweging te blijven, heb je minder moeite om deze zaken los te laten en ruimte te maken voor die nieuwe zaadjes die willen gaan groeien. 

Transits van Neptunus

Een transit van Neptunus creëert vaak heel veel mist. Het domein gelinkt aan het huis waardoorheen Neptunus transiteert, wordt in een waas gehuld en je lijkt je richting daar wat kwijt te zijn. Je langere termijn zicht wordt als het ware weggenomen.

Heel veel mensen zijn erg afhankelijk van hun zicht. Wat je ziet en waarneemt, kun je echt geloven. Alles wat “onzichtbaar” is, wordt snel afgedaan als kwakzalverij. Ons zicht is dus ook gelinkt aan onze ratio.

Wat gebeurt er als jouw zicht wordt afgenomen? In eerste instantie ga je gedesoriënteerd zijn, maar vervolgens kom je op een punt waar jouw andere zintuigen scherper worden. Je gaat meer gaan voelen. De uitnodiging van deze transit is om af te stappen van je ratio en te navigeren op je buikgevoel. Voor veel mensen is dit een erg moeilijke opgave, maar een heel mooie vaardigheid eens je het onder de knie krijgt.

Om de cadeaus van een Neptunustransit te kunnen ontvangen is het belangrijk om goed in je lichaam te komen. Daar komt Saturnus terug om de hoek kijken. Saturnus helpt ons om goed geaard te blijven. Hierdoor kun je de inzichten die vanuit Neptunus komen echt gaan integreren en gebruiken. Als je geen stevige Saturnus hebt, is deze periode gevaarlijk om te vluchten in fantasie en verslavingen. 

Transits van Pluto

De meest gevreesde transits zijn die van Pluto. Als je de oude astrologieboeken erop naleest, dan lijkt het alsof dit steeds dood en verderf brengt. Toch hoeft dit zeker niet zo te zijn. Plutotransits zijn een ingrijpen van de ziel om je terug op de rails te zetten. Vaak zien we dit pas maanden na de transit. Pluto werkt erg diep door en verwijdert alle ballast die in onze weg zit. De geschenken van deze transit komen pas bovendrijven als het stof wat is gaan liggen.

Als jij ooit een rozenstruik in je tuin hebt gehad, dan weet je vast dat je deze heel fel moet snoeien om het jaar erop een bloemenpracht te hebben. Alle dode takken moeten verwijderd worden zodat de levensenergie zich kan focussen op die takken waar wel potentieel in zit. Zo werkt ook een Plutotransit in ons leven. De dingen die hun houdbaarheidsdatum overschreden hebben belanden in de vuilnisbak zodat we enkel de essentie overhouden.

Je kan een Plutotransit dus zien als een grote schoonmaakactie van je ziel zodat jij alle ballast van je af kunt gooien. Zo kun jij jouw energie gaan focussen op die zaken die jouw essentie uitmaken. 

Omdenken

Natuurlijk brengt elk van die transsaturnale transits je wat ongemak. Deze groeilessen van de ziel gaan vaak gepaard met groeipijnen. Door je focus te verleggen naar de zaken waar jij wel invloed op hebt, kun je met meer gemak deze levensveranderende periodes doorstaan. Nadien zal je merken dat elk van deze gebeurtenissen je hielp om dichter bij jouw ware zelf te komen. Het zijn uitnodigingen om jouw rechtmatige plek hier op aarde te durven innemen. Kan jij hier best wel wat hulp bij gebruiken? Dan is het astrologie embodied traject jouw beste maatje. Ontdek hem hier!

Wil jij ook jouw rechtmatige plek hier innemen?

Om je volle potentieel te ontluiken, is het belangrijk om te weten welke stappen je kunt nemen. 

Merk jij ook dat er meer aan het leven is, maar dat je er geen grip op lijkt te krijgen? Ben jij op zoek naar jouw echte ík?

Dan is embodied astrologie jouw partner in crime.

word jezelf in mei 2022
  • Start met jouw horoscoop te gaan leven en ontdek meer levensenergie.
  • Op basis van het afstemmingsgesprek maken we een curriculum op met 4 thema’s die jou nu vooruit gaan helpen. Je kan denken aan: psychologische patronen, gezondheidsprofiel, relatiepatronen, spirituele pad, talentenanalyse…
  • Elke sessie wordt aangevuld met extra materialen zoals een werkboek, meditatie, clearings, schrijfoefening… waar je op eigen tempo mee aan de slag kan.
  • Hoe meer jij jezelf kan worden zonder al die laagjes van conditionering, hoe meer energie jij tot jouw beschikking hebt om jouw mooie potentieel in de wereld te zetten.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.