Caroline/ april 20, 2017/ Astrologie/ 0 comments

Het tweede huis staat is een interessant huis om te ontdekken hoe jij omgaat met geld en andere bronnen. En laten we eerlijk zijn geldproblemen is het laatste waar je zin in hebt. Om het meeste uit deze blog te halen is het handig om je eigen horoscoop bij de hand te houden. Deze kan je hier gratis aanvragen. 

Het tweede huis: onze materiële en psychische bronnen

Het tweede huis staat dus symbool voor al onze bezittingen, zowel psychologisch als letterlijk. Hier vinden we onze ingeboren mogelijkheden om te overleven, maar ook ons geld en andere materiële bezittingen. Het tweede huis geeft onze waarden en normen weer. Dit huis verklapt ons hoe we met geld omgaan en waar we een gevoel van zekerheid van krijgen. Het onthult onze attitudes naar materiële inkomsten en bezittingen.

We vinden de aard van onze innerlijke krachtbronnen, talenten en krachten in dit huis. Het toont ons wat we graag doen en waarderen, maar ook waar we zelf op gewaardeerd willen worden door anderen. Onze eigenwaarde bevindt zich dus in het tweede huis, het is immers een innerlijk gevoel van waarde in overeenstemming met je persoonlijkheid. Hoe we ons zelfvertrouwen en onze zelfwaarde het best verbeteren vinden we hier terug.

tweede huis omgaan met geld eigenwaarde sterktes

Het tweede huis: symbool voor onze bronnen

Ram op het tweede huis is bereid om risico’s te nemen

Geld wordt snel verdiend en ook direct weer uitgegeven, zonder na te kijken of hier wel de ruimte voor bestaat. Heel spontaan met andere woorden. Ook hebben ze een neiging tot impulsaankopen. Je eigenwaarde ligt in je vermogen snel en spontaan te handelen. Rammen zijn beslist niet bang en hebben sterk wat ondernemingslust. Ze zijn bereid om financiële risico’s te nemen. Door hun nonchalance kunnen ze soms projecten in duigen zien vallen aangezien ze iets niet hadden voorzien in de kleine lettertjes. Soms kunnen ze het slachtoffer worden van anderen door hun naïeve levenshouding. Ze missen vaak het geduld en het administratieve inzicht voor financieel management. Rammen lopen graag met het resultaat van hun inspanningen te koop. Ze hebben een grote behoefte aan geld, invloed en macht.

Stier op cusp 2 houdt van verzamelen van het goede der aarde

Door een diepgeworteld verlangen naar zekerheid wordt aan geld waarde gehecht. De stier heeft de neiging om zijn hele leven jacht te maken op “het goede der aarde” waardoor ze een neiging hebben tot materialisatie. Het zijn uitstekende spaarders en verzamelaars. Soms kan de jacht zelfs een ware obsessie worden als er een gebrek is aan innerlijke stabiliteit. Meestal heeft men wel een stevig gevoel van eigenwaarde met Stier op cusp II. Deze ligt voornamelijk in het praktische vermogen. Stieren zijn bijzonder ambitieuze mensen, die zeer voorzichtig en methodisch door het leven gaan. Ze hebben een gave om geld te verdienen. Als familie of vrienden in nood verkeren zijn ze in staat hun spaargeld aan te spreken.

ram, stier, tweelingen, kreeft, leeuw, maagd tweede huis cusp

Onze eigenwaarde en ons zelfvertrouwen staat in het tweede huis.

Tweelingen op cusp 2 zijn echte kameleons

Tweelingen is zeer veelzijdig; het zijn echte kameleons die zich snel aanpassen aan veranderende omstandigheden. Ze zijn steeds op weg van het ene project naar het andere en hebben gemakkelijk meerdere bronnen voor hun inkomsten. Het zou goed zijn om een appeltje voor de dorst te voorzien. Ze worden meer aangespoord door ideeën dan geld op zich waardoor ze gemakkelijk geld uitgeven aan studie, communicatie en literatuur. Soms hebben mensen met deze cusp ook moeite om verantwoordelijkheid op te nemen. Tweelingen zijn zeer vindingrijk, communicatief en intelligent. Dit is ook waar hun eigenwaarde ligt.

Tweede huis in kreeft combineert ambitie met intuïtie

Kreeften combineren ambitie, intelligentie en intuïtie met een goede neus van zaken. Het zijn eerder geduchte zakenlui die dikwijls anderen aantrekken om hen te helpen bij hun financiële plannen. Daarnaast zijn het goede spaarders, want ze voelen zich erg kwetsbaar zonder geld, waardoor het niet gemakkelijk wordt uitgegeven. Vaak komen ze pas tot geld verdienen als ze gesetteld zijn. Als kreeften geld uitgeven, gebeurt dit vaak aan zaken die een emotionele waarde hebben. Zo kopen ze enkel iets als ze er iets bij kunnen voelen. Investeren in vastgoed kan met kreeft op de cusp van het tweede huis een interessant gegeven zijn. De eigenwaarde van de kreeft is emotioneel gekleurd en kan veel met familieomstandigheden te maken hebben.

astrologische eigenwaarde omgaan met geld

Durf jij je tonen als een mooie zwaan?

Leeuw op cusp 2 houdt van bewondering en waardering

Leeuwen hebben erg veel nood aan bewondering en waardering van anderen. Ze houden van geld omdat ze genieten van de invloed die het geeft. Je zult ze niet snel op een leugen betrappen bij het zaken doen aangezien ze doodeerlijk zijn. Geld komt gemakkelijk naar de leeuw op cusp II toe. Ze zijn dan ook zeer royaal, maar verwachten wel een mate van dankbaarheid van de ander hiervoor. Zelfs als iemand blut is, wordt er schijnbaar nog steeds veel geld uitgegeven. Deze personen zijn trots en vastberaden met een stralend gevoel van eigenwaarde. Ze zien geld verdienen en uitgeven vaak als een spel dat gespeeld wordt om het plezier. Deze personen zijn baas over hun eigen buidel.

Maagd op cusp 2 heeft een perfectie in het financieel systeem

Deze mensen zijn perfect in staat om zich goed te handhaven in de financiële administratie. Ze houden zich erg aan de regeltjes en zijn zeer betrouwbaar met geld. De waarde van hun eigen prestaties worden gemakkelijk onderschat. Maagd op cusp II is zuinig en houdt alles netjes bij. Er is hierdoor een zekere perfectie in het financieel systeem. Deze perfectie kan soms leiden tot verlies aangezien ze hierdoor hun winstmarges verkleinen tot het onmogelijke. Deze personen kunnen erg kritisch zijn naar zichzelf en de eigen eigenwaarde regelmatig analyseren. Ze krijgen enkel geld door te werken en willen graag precies weten wat ze kunnen verwachten voor hun geld.

Weegschaal in het tweede huis is hoffelijk en diplomatiek

Deze mensen wegen de voors en tegens enorm tegen elkaar af. Het zijn financieel zeer goede strategen. Ze zetten hun diplomatieke vaardigheden en hun hoffelijkheid gemakkelijk in voor financiële doelen. Er is bij hen een ideaalbeeld van een evenwichtige en harmonieuze wereld waarin een gelijke verdeling voor iedereen aanwezig is. Dit botst erg met de werkelijkheid van een wereld waar enkel de sterkste overwint. Het delen van geld met anderen is voor hen evident. Tevens geven ze gemakkelijk geld uit om iets te verfraaien. Soms kunnen ze geld over de balk gooien en veel uitgeven aan plezierige zaken. Weegschalen houden van mooie en waardevolle voorwerpen. Hun eigenwaarde hangt nauw samen met partnerschap en sociale waarden & normen. Hun relaties zijn verweven met hun financiën.

waarden en normen astrologie zelfvertrouwen

Capybara: een beest dat steeds vrolijk is.

Scorpioen op cusp 2 ervaart extremen in zijn financiën

Schorpioenen zitten steeds in het ene extreme of het andere. Ze kunnen grote rijkdom hebben, maar ook troosteloze armoede. Ze gunnen het zichzelf vaak niet of zijn bang om failliet te gaan. Investeren in zichzelf is een zeer grote stap voor hen. Ze hebben ook geen behoefte om met hun rijkdom te koop te lopen als ze rijk zijn. Dankzij hun instinct voor de onzichtbare onderstromingen, zien ze soms kansen in voor anderen waardeloos geachte dingen. Ze kunnen van oude dode spullen iets nieuws maken. Als ze producten verkopen dan zijn dit vaak handelaars die hun goederen extreem prijzen. Deze mensen kunnen ook uitstekend manipuleren en schuwen het niet. Vaak moeten deze mensen leren vertrouwen ontwikkelen in hun diepste zelf. In eerste instantie is er hierdoor wantrouwen ten opzichte van de eigen talenten, normen, waarden en geld. De motivatie van deze mensen is niet heel zichtbaar voor anderen.

Boogschutter op cusp 2 hunkert naar rijke avonturen

Boogschutters beleven meer plezier van de weg, dan van het doel. Verveling is hun grootste vijand en ze vinden geld niet aantrekkelijk. Ze voelen zich rijk uit zichzelf. Deze personen houden niet van de routine van geld. Ze hunkeren immers naar avontuur. Hun vermogen om geld te verdienen kent geen grenzen als ze geïnteresseerd zijn in hetgeen ze doen. Ze voelen zich ook niet te beroerd om anderen te gebruiken om hun eigen positie te verbeteren. Deze mensen kunnen goed werken met grote sommen geld. Het verrijken van kennis en contact leggen met andere culturen is voor hen zeer waardevol. Hier wordt dan ook gemakkelijk geld aan uitgegeven. Personen met Boogschutter op cusp II voelen zich voldoende optimistisch. Ze hebben veel zelfvertrouwen en een sterke eigenwaarde.

krachten tegenslag zelfvertrouwen

Wat zijn jouw krachten als het minder gaat?

Tweede huis in steenbok kan de grootste ontberingen met glans doorstaan

Voor mensen met Steenbok op cusp II is het een uitdaging om te leren leven. Ze zijn zeer praktisch en zuinig. Met een enorm doorzettingsvermogen doorstaan ze financiële ontberingen. Vaak hamsteren deze mensen ook meer geld dan nodig omdat ze bang zijn dat het lot ooit zal keren. Geld is voor hen een pure noodzaak om de chaos van de wereld te kunnen buiten sluiten. Ze werken onvermoeibaar aan hun financiële situatie en zijn zeer spaarzaam. Hun verantwoordelijkheid nemen op het financiële gebied is voor hen een evidentie. Indien hun partner in de knoei zit, gaan ze hier ook plichtbewust voor zorgen. Soms blijven ze sober leven alsof ze zichzelf willen herinneren aan toen het anders was. Ontkennen van het belang van geld bij mensen met steenbok op cusp 2 ontstaat uit angst om verantwoordelijkheid aan te gaan.

Waterman op cusp 2 streven naar financiële onafhankelijkheid

Watermannen zijn in wezen echte fantasten en idealisten. Hierdoor is geld voor hen in grote mate ondergeschikt. Als ze rijk worden is dit vaak door hun talenten en niet vanwege hun financieel beleid. Ze hebben een diepe behoefte aan financiële onafhankelijkheid door een hekel aan verplichtingen. We zien soms de neiging tot jobhoppen aangezien ze zich niet graag gebonden voelen. Deze mensen gaan niet gemakkelijk schulden maken. Waterman op cusp II wordt niet graag als egoïstisch gezien en heeft erg veel moeite met ontvangen. Ze hebben een zwak voor mooie dingen, maar ook voor elektronica en andere technologische snufjes. Het is voor hen prima een beetje anders te zijn dan de rest van de wereld. Mensen met Waterman op cusp II kunnen ook geld verdienen met astrologie.

belangrijke zaken wat heb je nodig om gelukkig te zijn

Vind je het belangrijk vrij te zijn of hou je eerder van een zekere gebondenheid?

Vissen op cusp 2 vinden dat geld moet stromen

Vissen hebben vaak moeite met het nut en de waarde van geld. Ze kunnen of willen de beperkingen moeilijk accepteren. Het onderscheid tussen hun eigen bezit en dat van een ander valt hen hierdoor vaak moeilijk. Mensen met Vissen op de cusp van het tweede huis moeten opletten om geen slachtoffer te worden van het systeem. Als hun verbeeldingskracht vrij spel krijgt is alles mogelijk. Ze zijn in feite heel slim als het op geld verdienen aankomt. Geld moet stromen bij deze mensen. Vissen kunnen hun geld verliezen, maar niemand kan hun dromen afpakken. Hun eigenwaarde ligt in het vermogen om een diep vertrouwen te hebben. Ze hebben weinig interesse in hun persoonlijke financiële problemen.

Wil jij graag deze en andere thema’s in je horoscoop in de diepte exploreren? Dan is mijn astrologie embodied traject vast iets voor jou. Ontdek het traject hier.

Om je volle potentieel te ontluiken, is het belangrijk om te weten welke stappen je kunt nemen. 

Merk jij ook dat er meer aan het leven is, maar dat je er geen grip op lijkt te krijgen? Ben jij op zoek naar jouw echte ík?

Dan is embodied astrologie jouw partner in crime.

  • Volledig individuele begeleiding
  • 4 sessies via Zoom waarbij we op 1 thema(cluster) inzoomen
  • Potentiële thema’s: Psychologische make-up, zielslessen en spirituele blauwdruk, fysieke gezondheid, carrièrepad
  • Extra persoonlijke mails aangepast aan jouw persoonlijke maancyclus om je horoscoop ten volle te beleven en ervaren
  • Je ontvangt de opnames na de sessie in je inbox met extra relevante informatie/werkboeken
  • Opvolging: Tijdens het traject ben ik bereikbaar voor extra vragen via mail. Je kunt me daar ook sparren over opdrachten in de werkboeken
  • Prijs: 397 euro

Wie ben ik?

Hallo, mijn naam is Caroline Risack. Ik ben een doorwinterde astrologe, masseuse en kruidenliefhebber. Gedurende de jaren waarin ik voornamelijk met vrouwelijke klanten werkte, was ik getuige van de grote toegevoegde waarde van een holistische aanpak om tot een gezond hormonaal evenwicht te komen.

Mijn deskundige begeleiding helpt vrouwen om zich aan te passen aan hun natuurlijke ritmes en de flow in hun leven te vinden. Ik leer elke vrouw haar lichaam te eren en voeden als een heilige tempel.

Mijn missie is om vrouwen opnieuw te verbinden met hun ziel, oerkracht en fysiek lichaam, zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen geven.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.