Caroline/ april 8, 2019/ Spiritualiteit/ 0 comments

Venus, wie kent haar niet? De godin van de liefde. Zij leert ons wat verlangen en lust betekent. Het spel der liefde met aantrekken en veroveren zit in haar bloed. Wat zij verlangt, wil ze ingevuld zien. Ze wil het bezitten. Toch is zij geen strijdster. Ze houdt ervan om de harmonie te bewaren. Eventueel wordt er bemiddeld en worden er bruggen gebouwd. Zo worden tegengestelden verenigd. Venus wil plezieren en bevredigen. Ze houdt van dans, muziek en kunst. Schoonheid is haar tweede natuur en ze houdt ervan om die in haar leven te brengen. 

Te weinig verbinding met anderen?

Venus en Mars zijn tegengestelde energieën. Vaak zal een teveel aan strijdbare Mars automatisch een gebrek aan Venus introduceren. We hebben moeite om de verbinding met de ander aan te gaan en zijn te veel op onze eigen noden gefocust. Soms kun je je zelfs erg verlaten en alleen voelen als Venus te weinig in jouw leven aanwezig is. 

Venus maakt alles mooier en harmonieuzer. Eventuele smart wordt verzacht met een mantel van liefde. Wil jij de zachte heling van Venus in je leven halen, dan kun je gebruik maken van veel wit, groen of koper in jouw ruimtes. Indien je liever stenen wilt gebruiken kun je kiezen voor kwarts, beril of alles dat mooi glinstert. 

Venus is de godin van verbinding. Zij helpt ons verbinden met onszelf en anderen.

Natuurlijk kun jij ook geuren gebruiken om meer liefde in jouw leven uit te nodigen. Ga voor een etherische olie van ylang ylang, vanille, jasmijn of roos om haar uit te nodigen. Door een ontbijt te maken met warme appeltjes in de over met rozenblaadjes, kun jij jou hullen in een dekentje van harmonie en verbinding.

Geef jouw juwelen een prominente plaats! Maak gebruik van de nodige bloemen en kunstwerken zodat de liefdesgodin zich goed voelt in jouw ruimte. In de ochtend kun jij een Venusritueel doen door jouzelf van de nodige verzorgende schoonheidsproducten te voorzien met aandacht. Let er wel op dat je voor natuurlijke producten kiest. Doordat Venus een link heeft met Stier, houdt zij ook niet van chemische troep.

Emo-eten kan een gevolg zijn van te veel Venus

Te veel van het goede, brengt je in de problemen. Zo ook bij Venus. Je kunt hierdoor moeite hebben om duidelijke grenzen naar anderen te stellen. Iedereen komt te pas en te onpas jouw routines verstoren. Door uit te spreken wat je nodig hebt met Mars, kun je hier een kentering in brengen. Geloof vooral dat anderen voor zichzelf kunnen zorgen met behulp van Jupiter zodat jij minder druk voelt om over je eigen grenzen te treden. Of voer een tijdelijke time-out in met Saturnus om alles op een rijtje te zetten en jouw behoeftes helder te krijgen.

Te veel zinnelijke ontspanning kan leiden tot luiheid. Het is een van de keerzijdes van Venus.

Soms kan een teveel zich uiten in een overdaad aan zoetigheid en eten. Emo-eten kan hier een uitdrukking van zijn met de nodige extra kilo’s tot gevolg. Ga meer gaan sporten met behulp van Mars of kies voor meer discipline in je dieet met Saturnus. Als je het even niet meer ziet zitten, kun je idealiter kiezen voor een fijne wandeling in het Zonnetje om meer positieve gevoelens te krijgen.

Zo zie je maar dat het een broos evenwicht is. Gelukkig kun je kleine disbalansen goed opvangen met tegengestelde energieën. Wil je hier meer over weten? Schrijf je dan nu in op de gratis mini-cursus zelfheling en krijg toegang tot jouw intuïtief zelfhelend vermogen.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.