Caroline/ oktober 2, 2017/ Astrologie/ 0 comments

We kunnen in de horoscoop terugvinden hoe we ons verbinden met anderen en hoe we informatie uitwisselen. Dit vinden we onder andere in het derde huis terug. Het is het huis van communicatie. Om alles uit deze blog te halen, kun je best jouw horoscooptekening erbij nemen. Heb je die nog niet? Vraag die hier gratis aan.

Het derde huis is het huis van onze omgeving en buurt. We vinden hier onze broers, zussen, tantes, neven, kennissen en leeftijdsgenoten terug. Het omvat onze linkerhersenhelft en staat bijgevolg voor de opname en uitwisseling van cerebrale kennis. Het toont ons wat we opnemen uit onze omgeving en waar onze aandacht naartoe gaat, alsook hoe we ons bewegen naar materiële en immateriële zaken. Dit huis herbergt dus ook het verkeer zowel het autoverkeer als het verkeer tussen mensen wat we communicatie en taal noemen. Het is een huis van verbinding met het leven.

Ram: Competitie als drijfveer

Met Ram op de cusp van ons derde huis zijn we geneigd om een zeer assertieve en sportieve rijstijl te hanteren. We kunnen verliefd zijn op sportwagens en snelheid. Er is een zeer spontaan contact met leeftijdsgenoten en buren, waarbij het delen van activiteiten centraal kan staan. Mensen met Ram op deze positie zijn vurig in hun communicatie en soms ligt het er eerder uit dan ze hadden gewenst. Qua onderwijs verkiezen deze mensen een actieve studie waarbij ze hun sportieve noden kunnen uitleven. Deze mensen kunnen erg genieten van de lessen lichamelijke opvoeding om hun energie wat kwijt te geraken. Ze houden van richtingen met veel competitie.

Stier: Stabiele en rustige communicatie

Met Stier op de cusp van ons derde huis hebben we een trage en consequente rijstijl. Soms is het voor deze mensen moeilijk om de regels los te laten waar dit nodig blijkt te zijn. Met hun broers, zussen en leeftijdsgenoten is er een zeer stabiele en natuurlijke band. Deze mensen houden ervan om in stilte en rust bij anderen te zijn. Hun taalgebruik en communicatiestijl is eenvoudig en niet mis te verstaan. Deze mensen kunnen traag op gang komen bij hun studies, maar wel lang doorbikkelen. Het zijn de diesels onder de zodiak die eerder de marathon winnen dan de sprint.

Tweelingen: Versnipperde aandacht en veelzijdig

Met Tweelingen op de cusp van ons derde huis is onze aandacht bij het rijden gemakkelijk zeer versnipperd. Ze zijn naar hun opleiding toe ook erg veelzijdig en houden erg van intellectuele uitdagingen. Tussen hun leeftijdsgenoten zijn het echte netwerkers die goed van de tongriem gesneden zijn. Vaak zijn het de grootste babbelaars van de groep. Soms kan er sprake zijn van concentratieproblemen bij gesprekken of lessen aangezien hun aandacht niet gemakkelijk vast te houden is.

astrologie, horoscoop, verkeer, derde huis, huizen, uitwisseling, onderwijs, communicatie, buren, leeftijdsgenoten, broers, zussen, blauwdruk, school

Racen in de sportwagen is weggelegd voor de Ram in III

Kreeft: Zorgzaam en aandachtig voor de gevoelens van de ander bij communicatie

Met Kreeft op de cusp van ons derde huis hebben wij de neiging om in het verkeer steeds aandacht te hebben voor de zwakke weggebruiker. We gaan eerder geneigd zijn naar een defensieve en beschermende rijstijl. Leeftijdsgenoten worden door deze mensen gevoed en beschermd. Kreeften kunnen ervoor zorgen dat je je geborgen voelt, maar zijn ook gemakkelijk beledigd. Voor hen is het belangrijk dat onderwijs ook rekening houdt met de emoties en gevoelens van anderen. Ze hebben een grote interesse in emotionele educatie of studies waar een verzorgende component in aanwezig is zoals jeugd- en gehandicaptenzorg.

Leeuw: Zelfexpressie is van levensbelang

Met Leeuw op de cusp van ons derde huis nemen we gemakkelijk veel plaats in op de baan. Dit kan ook leiden tot het inpalmen van 2 parkeerplaatsen in plaats van 1. Het zijn de speelvogels onder de leeftijdsgenoten die anderen prima vermaken. Ze houden ervan door anderen bewonderd te worden om hun kennis. Het liefst vind je deze mensen in een toneelschool of een andere studie waarbij expressie centraal staat. Ze kunnen zich ook prima vinden bij creatief onderwijs.

Maagd: Strikte en ordelijke uitwisseling

Met Maagd op de cusp van ons derde huis worden de verkeersregels strikt nageleefd. Deze regels zorgen er immers voor dat het verkeer ordelijk en net verloopt. Vaak rijden deze mensen ook in een zuinige en weinig vervuilende wagen. Op school kunnen deze mensen zeer perfectionistisch zijn. Je zult van hen steeds goed verzorgde werkjes en documenten mogen ontvangen als leerkracht. Als deze mensen communiceren, staan alle punten en komma’s steeds correct weergegeven. Je doet ze echt plezier door hen te laten analyseren en ontleden. Deze componenten worden ook best meegenomen bij het kiezen van een onderwijsrichting.

Weegschaal: Diplomatische en innemende communicatie

Met Weegschaal op de cusp van ons derde huis wordt er op een zeer gelijkmatige manier gereden met de wagen. Optrekken en remmen wordt in de mate van het mogelijke vermeden. Ze gaan er ook alles aan doen om conflictsituaties in het verkeer te vermijden. Het kunnen vredestichters zijn tussen hun leeftijdsgenoten. Hun communicatiestijl is erg diplomatisch, innemend en hoffelijk. Ze kunnen erg veel moeite hebben om te kiezen welke studie ze willen aanvatten door hun eeuwige twijfelzucht.

astrologie, horoscoop, verkeer, derde huis, huizen, uitwisseling, onderwijs, communicatie, buren, leeftijdsgenoten, broers, zussen, blauwdruk, school

De Maagd in het derde huis gaat de verkeersregels strikt volgen.

Schorpioen: Confrontaties troef

Met Schorpioen op de cusp van ons derde huis is de rijstijl allesbehalve harmonisch. Er wordt gemakkelijk opgetrokken en vervolgens bruusk geremd. Er kan ook een behoefte zijn om steeds de confrontatie op te zoeken in het verkeer. Ook bij het communiceren schuwen deze mensen geen confrontaties. Ze kunnen voor leeftijdsgenoten als zeer intens en diepgaand overkomen. Qua studies zouden deze mensen een voorkeur kunnen hebben voor psychologie of seksuologie. Ze houden ervan om te kunnen graven in de psyche of in de bodem tijdens hun opleiding. Het leren gebeurt bij deze mensen in golven.

Boogschutter: Altijd klaar voor nieuwe avonturen

Met Boogschutter op de cusp van ons derde huis is de rijstijl sportief en avontuurlijk te noemen. Er heerst een groot enthousiasme en soms kan men iets te optimistische inschattingen maken in het verkeer. Deze mensen houden ervan om zich door toehorende leeftijdsgenoten van alle pluimage te omringen. Het liefst ontdekken ze zaken uit andere culturen tijdens hun schoolcarrière. Ze kunnen ook zeer ruimdenkend zijn en staan gemakkelijk open voor andere zienswijzen. Deze mensen zijn zeer leergierig en altijd bereid om nieuwe zaken te ontdekken.

Steenbok: Duurzaam en verantwoordelijk

Met Steenbok op de cusp van ons derde huis is de rijstijl zeer voorzichtig en berekend. Deze mensen verkiezen langere ritten boven korte tripjes. Liefst hebben ze een sobere goedkope wagen voor de langere termijn. Naar andere weggebruikers en leeftijdsgenoten kan er een (misplaatst) verantwoordelijkheidsgevoel aanwezig zijn. De communicatiestijl die deze mensen gebruiken is eerder zakelijk en sec te noemen. Bij het kiezen van hun studies mikken ze hoog en stellen ze ambitieuze lange termijn doelen. Rome is ook niet op een dag gebouwd.

astrologie, horoscoop, verkeer, derde huis, huizen, uitwisseling, onderwijs, communicatie, buren, leeftijdsgenoten, broers, zussen, blauwdruk, school

Steenbok verkiest een sober, maar duurzame auto om in te rijden

Waterman: Combinatie van ratio met intellect

Met Waterman op de cusp van ons derde huis zijn we geneigd veel afstand te houden van anderen in het verkeer. Aan bumperkleven kunnen we met deze stand een afgrijselijke hekel hebben. Een auto vinden ze prima als het hen helpt om hun onafhankelijkheid en zelfstandigheid te ondersteunen. Deze mensen kunnen de eersten zijn die nieuwe communicatietechnologie uittesten. In het onderwijs vinden ze het belangrijk om het waarom achter de dingen te ontdekken. Het liefst zijn ze bezig met wetenschappen, astrologie, politiek en maatschappij.

Vissen: Mysterieus en zorgzaam

Met Vissen op de cusp van ons derde huis kan autorijden ons verwarren aangezien we moeilijk onderscheid kunnen maken tussen onszelf en de ander. Soms kunnen deze mensen ook dromen achter het stuur. Gelukkig hebben ze een goede engelbewaarder in het verkeer. Hun communicatie kan erg veranderlijk zijn door omgevingsinvloeden en komt soms wat zweverig over. Ze houden ervan om mystiek en esoterie te bestuderen en volgen vaak een opleiding voor de zorgsector. Ze voelen zich een met hun leeftijdsgenoten en zijn geneigd om steeds voor hen klaar te staan.

Heeft dit jou allemaal benieuwd gemaakt naar wat jouw horoscoop over jou te vertellen heeft en wat jou de komende periode zowat te wachten staat? Dan is de astrologische gidsing sessie vast iets voor jou. Ontdek hem hier!

Soms is alles wat we nodig hebben een zachte hand met een vleugje magie die jou de juiste weg aanwijst. 

Wil jij terug connectie maken met jouw zielenpad en die dromen eindelijk tot vervulling laten komen?

Dan is een astrologische gidsing jouw eerste stap. 

 • Een éénmalige individuele sessie
 • Via Zoom
 • Concrete stappen en beeldige vertalingen van de kosmische energie van jouw eigen energetische blauwdruk
 • Bespreken geboortehoroscoop thema’s
 • Belangrijke transits en progressies met betrekking tot jouw vragen
 • Huidige en volgende solaar
 • Indien nodig zoom ik in op een aantal extra technieken zoals de prenatale eclipsen of de centauren
 • Mogelijke thema’s die aan bod kunnen komen: carrière en werk, gezondheid, interacties met anderen, oorzaken van vermoeidheid, talenten
 • Je ontvangt de opname, de gebruikte tekeningen en de transitlijsten
 • Opvolging: na het even te laten inzinken, kun je mij nog extra verdiepende/verhelderende vragen toesturen.
 • Prijs: 97 euro

Wie ben ik?

Hallo, mijn naam is Caroline Risack. Ik ben een doorwinterde astrologe, masseuse en kruidenliefhebber. Gedurende de jaren waarin ik voornamelijk met vrouwelijke klanten werkte, was ik getuige van de grote toegevoegde waarde van een holistische aanpak om tot een gezond hormonaal evenwicht te komen.

Mijn deskundige begeleiding helpt vrouwen om zich aan te passen aan hun natuurlijke ritmes en de flow in hun leven te vinden. Ik leer elke vrouw haar lichaam te eren en voeden als een heilige tempel.

Mijn missie is om vrouwen opnieuw te verbinden met hun ziel, oerkracht en fysiek lichaam, zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen geven.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.