Caroline/ maart 18, 2019/ Voeding/ 0 comments

Biotine (soms ook wel vitamine B8 genoemd) wordt aangemaakt door een gezonde darmflora. Hierdoor nemen we slechts een beperkt deel van deze vitamine op via onze voeding. Bij een slechte darmflora en antibioticagebruik kan deze vitamine soms gebrekkig zijn. Alcohol, cafeïne en nicotine zijn geen ideale zaken om een voldoende hoeveelheid biotine ter beschikking te hebben. Biotine is daarnaast gevoelig aan vocht en licht. Deze vitamine zorgt vooral voor een gezonde haardos en geeft je een vitaal gevoel. 

Onze darmflora moet dagelijks bergen giftige stoffen verwerken die haar bacterieel evenwicht in gevaar brengen.

Biotine terugvinden in de voeding

Als jij tekorten ervaart aan biotine is jouw darmflora niet optimaal. Soms kun je hier niet veel aan veranderen op korte termijn. In deze gevallen is het dan verstandig om onderstaande voedingsmiddelen wat vaker op de menu te plaatsen. Zo kun je de kans op tekorten verminderen.

 • Eieren
 • Pinda
 • Zonnebloempitten
 • Eiwit
 • Amandelen
 • Kaas
 • Walnoten
 • Paddenstoelen
 • Pecannoten
 • Aardbeien
 • Zoete aardappel
Met biotine straal jij van binnenuit.

Biotine zorgt dat jij jou vitaal voelt

Biotine speelt immers een belangrijke rol in het omzetten van voeding in energie waardoor ze een rol speelt in hoe vitaal jij jou voelt. Ze is dan ook nauw betrokken bij de vet- en eiwitstofwisseling. Verder zorgt ze voor een gezonde huid, stralend haar en sterke nagels. Zelfs grijs worden van haar en kaalheid kan in een aantal gevallen het gevolg zijn van een gebrek aan biotine. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je dagelijks biotine kan gaan slikken als jouw haardos dreigt grijs te worden. Vadertje tijd kun je niet tegenwerken.

Daarnaast heeft ze nog een belangrijke rol in het opnemen van vitamine C in ons lichaam. Ze verlicht tevens sommige spierpijnen en stimuleert de spierwerking. 

Door de werking van biotine in de energieproductie, voel jij jou vitaal met voldoende biotine.

Disbalans van biotine

Biotine wordt geregeerd door Jupiter waardoor een Zon in Tweelingen meer van deze vitamine nodig kan hebben. De vitamine bezorgt je vitaliteit en helderheid. Hij doet je van binnenuit stralen. 

Normaal treedt er geen tekort op bij een gezonde darmflora. Als je wel tekorten hebt kan dit aanleiding geven tot een ontstoken en schilferige huid. De huid droogt uit door een gebrek aan talgproductie. Er is haaruitval en de uitstraling is mat. Soms is er zelfs sprake van vermoeidheid en depressie. Bij tekorten voel jij jou allesbehalve vitaal. 

Vermoed jij dat je een slechte darmflora hebt? Zoals Hippocrates reeds zei: “De dood huist in de darmen”. Hoog tijd dus om jouw darmen weer gelukkig en blij te maken. Gezonde darmen vereisen gezonde darmcellen. De eerste stap is dus het kijken naar jouw celgezondheid. Dit kan via mijn celgezondheid test. Ontdek hem hier.

De weg naar echte gezondheid

Loop jij al lang met vage klachten waar je maar niet de vinger op kunt krijgen? Vaak is er nog niet echt sprake van een ziekte. Toch voel jij je niet gezond. Je bent moe, hebt een kort lontje. Je bent zeker niet meer diegene die je een aantal jaar geleden was. Zou het dan toch de leeftijd zijn?

 

Welnee! Ook op je 80ste kun jij jou vitaal voelen. Je moet alleen een handje geholpen worden hoe. Bij ruim 90% van de mensen staan hun celgezondheid testwaarden niet optimaal. Afhankelijk van de afwijkingen en de periode dat jij hier al mee rondloopt, ervaar je meer of minder klachten. Je voelt je niet gezond, maar ook niet echt ziek.

 

Deze celgezondheid test valt onder wat we noemen functional medicine. Het is bedoeld om je gezondheid en vitaliteit te ondersteunen met de juiste adviezen gesteund op wetenschappelijke grond. Geen natte vingerwerk dus. 

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Share this Post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.