Caroline/ maart 11, 2019/ Voeding/ 0 reacties

Vitamine B5 is een cruciale vitamine voor onze bijnieren. Hierdoor is het in deze hectische en steeds veranderende wereld belangrijk om voldoende vitamine B5 in de voeding op te nemen. Ze is wateroplosbaar, maar kan niet goed tegen zuurstof en licht. 

De wereld is vandaag geen weg zonder obstakels. We moeten zelf onze weg banen en onze bijnieren zijn hier het grootste slachtoffer van.

Bijnierversterkende voeding

We kunnen vitamine B5 in meerdere voedingsmiddelen terugvinden. Hieronder vind je een lijst terug met een aantal toppers. Door deze voedingsmiddelen regelmatig op de menu te zetten, zullen tekorten uitgesloten zijn. Zoals bij alle vitaminen is hier variatie de sleutel.

  • Zonnebloempitten
  • Shiitake
  • Kaas
  • Champignons
  • Linzen
  • Ei
  • Boekweit
  • Avocado
  • Pinda
  • Zoete aardappel
Druk, druk, druk hangt als een zwaard van Damocles boven jouw gezondheid.

Welke rol speelt vitamine B5?

Vitamine B5 speelt een belangrijke rol in een gezonde huid. Tekorten zouden zelfs gelinkt zijn met acne. Ze helpt wonden sneller te genezen en is een essentiële bouwsteen voor co-enzym A wat in alle weefsel te vinden is. Dit co-enzym heeft een belangrijke rol in onze energiehuishouding waardoor ze ook een rol kan spelen in vermoeidheidsklachten. Daarnaast verbetert ze de opname van ijzer, die ook een belangrijke rol speelt voor jouw energie.

Aangezien vitamine B5 zo cruciaal is voor onze bijnieren om cortisol aan te maken, wordt deze vitamine soms de antistressvitamine genoemd. Door de productie van cortisol wordt er energie vrijgemaakt om ons te verdedigen. Bij chronische stress kan dit leiden tot uitputting aangezien er geen normalisering meer plaatsvindt van het mechanisme. Door gebrek aan ontspanning, treedt er geen herstel meer op. 

Verder heeft deze vitamine een invloed op onze cholesterolspiegel en op onze immuniteit door het bevorderen van de productie van antilichamen. Er is dus ook een beschermende werking. Ze versterkt tevens ons centraal zenuwstelsel en zorgt voor de overdracht van zenuwimpulsen. Zoals alle vitamines is ze betrokken bij de afbraakprocessen van verschillende macronutriënten.

Deze vitamine zorgt voor innerlijke kracht en standvastigheid. Jij bent niet langer slachtoffer, maar kan met verantwoordelijkheid handelen.

Wat met disbalans?

Deze vitamine wordt geregeerd door Neptunus waardoor de Zon in Maagd hier meer van nodig kan hebben. Ze zorgt voor innerlijke kracht, standvastigheid en het vermogen om aan jezelf trouw te blijven. Als je voldoende vitamine B5 hebt, heb je een helder innerlijk zelfbeeld. 

Tekorten komen niet vaak voor aangezien we deze vitamine veelvuldig treffen in ons eten, maar kan wel een aantal symptomen met zich meebrengen. We zien dan een verlaagde bloedsuikerspiegel met krachteloosheid, duizeligheid, spierzwakte en vermoeidheid. Deze mensen hebben een kort lontje door de stressgevoeligheid en hebben last van een verzwakte immuniteit. 

De huid is aangedaan door acne of andere ziektes en ontstekingen. Hierbij zien we dat het spijsverteringsstelsel van slag is met misselijkheid, braakneigingen en eventuele zelfs zweren in de twaalfvingerige darm tot gevolg. 

Bij een teveel is niet bekend welke klachten dit veroorzaakt.

Wist je dat jouw celgezondheid een belangrijke basis vormt van jouw hormoonhuishouding? Als deze niet ok zit, kan je lichaam onvoldoende jouw hormonen aanmaken. Het is dan ook een belangrijke eerste stap om jouw gezondheid naar een hoger niveau te tillen. Wil jij graag weten hoe het gesteld is met jouw celgezondheid? Boek nu jouw test.

De weg naar echte gezondheid

Loop jij al lang met vage klachten waar je maar niet de vinger op kunt krijgen? Vaak is er nog niet echt sprake van een ziekte. Toch voel jij je niet gezond. Je bent moe, hebt een kort lontje. Je bent zeker niet meer diegene die je een aantal jaar geleden was. Zou het dan toch de leeftijd zijn?

 

Welnee! Ook op je 80ste kun jij jou vitaal voelen. Je moet alleen een handje geholpen worden hoe. Bij ruim 90% van de mensen staan hun celgezondheid testwaarden niet optimaal. Afhankelijk van de afwijkingen en de periode dat jij hier al mee rondloopt, ervaar je meer of minder klachten. Je voelt je niet gezond, maar ook niet echt ziek.

 

Deze celgezondheid test valt onder wat we noemen functional medicine. Het is bedoeld om je gezondheid en vitaliteit te ondersteunen met de juiste adviezen gesteund op wetenschappelijke grond. Geen natte vingerwerk dus. 

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.