Caroline/ september 4, 2017/ Astrologie/ 0 comments

Aan de hand van de horoscoop kunnen we veel te weten komen over onze inherente impulsen en noden. Het vijfde huis toont ons hoe wij onszelf tot expressie brengen. De huiscuspen zijn afhankelijk van het tijdstip en de dag waarop jij geboren werd. Het is een van de grootste verschillen met anderen die de zelfde geboortedag hebben als jij. Het is handig om voor dit artikel jouw eigen geboortecirkel bij de hand te hebben. Als jij deze nog niet hebt, kun je deze hier gratis aanvragen.

Het vijfde huis is het huis waarin wij vormgeven en ons zelf uitdrukken naar de buitenwereld toe. Het toont ons onze scheppende creatieve krachten en onze producten. We linken het vijfde huis dan ook aan hobby’s, sport en recreatie. Daarnaast vinden we hier onze visie terug op opvoeden en ons eigen innerlijk kind. Onze eigen kinderen vinden we in dit huis terug, alsook casual seks, hartstocht en romantiek.

Ram: Risico’s nemen hoort bij het leven

Met Ram op de cusp van het vijfde huis proberen we onze eigenheid steeds in de verf te zetten als we zaken vervaardigen. We kunnen gemakkelijk risico’s nemen bij het maken van producten en blaken van zelfvertrouwen. Soms kan dit ook een aanleiding geven tot onveilige seks met alle gevolgen van dien. We vinden het belangrijk om veel sport en spel in te voeren in onze opvoeding en kinderen dienen te worden opgevoed tot moedige assertieve personen. Qua hobby’s mag het best wat risicovol zijn of competitief.

Stier: Al zingend genieten van het goede der aarde

Met Stier op de cusp van het vijfde huis voelen we ons aangetrokken tot hobby’s die een link hebben met de natuur. We houden ervan om natuurlijk te ouderen en leren onze kinderen graag de ins en uits van onze wondere aardbol kennen. Er gaat veel aandacht naar het ‘goede der aarde’ en er kan ook een kookles in het programma te vinden zijn. Stieren gaan eerder voorzichtig zijn met hun kroost en gaan ze vooral leren volharden. Het kunnen goede zangers zijn die ervan genieten om zich via zang uit te drukken. Stieren kunnen lichamelijk erg sterk genieten van een flirt.

Tweelingen: Veelzijdige hobby’s met aandacht voor communicatie

Met Tweelingen op de cusp van het vijfde huis houden we van tijdverdrijven die een sterk communicatief element herbergen. Vaak hebben deze mensen ook ontzettend veel verschillende hobby’s, waarvan dictie zeker een kan zijn. In hun opvoeding vinden ze het belangrijk om aandacht te hebben voor het leggen van contacten. Ze stimuleren de aangeboren nieuwsgierigheid van de kinderen. Deze mensen kunnen goede schrijvers zijn met een scherpe pen. Meestal komt casual seks bij deze mensen niet op zichzelf. Er is sprake van meerdere partners.

horoscoop, huizen, vijfde huis, hobby's, zelfexpressie, opvoeding, kinderen, sport, recreatie, vrije tijd

Stieren laten hun kinderen kennis maken met de natuur

Kreeft: Nostalgie en romantiek als ondertoon voor hobby’s

Met Kreeft op de cusp van het vijfde huis wordt er veel aandacht besteed aan het verzorgen en emotioneel voeden van kinderen. Ook het letterlijk voeden oftewel koken kan een belangrijke hobby zijn voor deze mensen. In de opvoeding houden ze rekening met de emoties van hun kinderen. Deze personen hebben ook een voorliefde voor geschiedenis en kunnen gemakkelijk hobby’s hebben uit lang vervlogen tijden. Nostalgie is iets wat in hun zelfexpressie naar boven kan komen. Ze gaan de voorkeur hebben voor romantiek en hartstocht boven casual seks.

Leeuw: Zelfexpressie in de spotlight

Met Leeuw op de cusp van het vijfde huis staan veel hobby’s in verband met zelfexpressie. Deze mensen kunnen goed zijn in toneel of andere podiumkunsten. Ze vinden het belangrijk om kinderen op een speelse manier te benaderen en deze ook op te hemelen. Leeuwen kunnen verrassen met grote creatieve projecten. Ze houden ervan om zich ten volle te uiten zonder grenzen. Soms kunnen hun hobby’s best wat geld kosten.

Maagd: Perfecte kwaliteitsvolle producten

Met Maagd op de cusp van het vijfde huis wordt er veel aandacht besteed aan nuttige hobby’s die ook de nodige handvaardigheden vereisen. Er kan een voorliefde zijn voor  naai – en handwerk wat tot in de details wordt afgewerkt. Als ze een product vervaardigen zal het hoogstwaarschijnlijk van hoge kwaliteit zijn met oog voor perfectie. Ze houden niet van imperfecties en foutjes. Ze kunnen erg kritisch zijn naar hun eigen werk, maar ook naar hun eigen kinderen. De kinderen weten vaak dat de maagdouder hun altijd met raad en daad zal bijstaan als het nodig is.

Weegschaal: Diplomatie en schoonheid gaan hand in hand

Met Weegschaal op de cusp van het vijfde huis wordt veel aandacht besteedt aan diplomatie en harmonie in de opvoedomgeving. Kinderen worden diplomatische vaardigheden met de paplepel ingegoten en krijgen een inherent gevoel van schoonheid mee van thuis uit. De hobby’s van deze mensen kunnen een sociale grondslag hebben of gericht zijn op het creëren van schoonheid. Deze mensen kunnen zaken verfraaien in een handomdraai. Als je mooie producten wil bekomen dien je bij deze mensen te kopen. In de romantiek en de hartstocht worden kosten noch moeite gespaard om harmonie te creëren.

horoscoop, huizen, vijfde huis, hobby's, zelfexpressie, opvoeding, kinderen, sport, recreatie, vrije tijd

Leeuw houdt van een spelelement in zijn of haar hobby’s

Schorpioen: Verscholen hobby’s met een psychologische ondertoon

Met Schorpioen op de cusp van het vijfde huis is er veel aandacht voor machtsdynamieken en psychologie in hobby en recreatie. Kinderen van deze mensen worden op tijd en stond geconfronteerd met verborgen lagen in zichzelf om tot bewuste mensen uit te groeien. Soms kunnen deze mensen er lugubere of verborgen hobby’s op nahouden. Ze kunnen erg genieten van het lezen van een goede detectiveroman in hun zetel zonder andere aanwezigen. Het liefst staan ze niet in de schijnwerpers en doen ze hun hobby’s achter de schermen.

Boogschutter: Op zoek naar nieuwe horizonten om te ontwikkelen

Met Boogschutter op de cusp van het vijfde huis krijgen kinderen veel ruimte en vrijheid van de ouder. De ouder probeert hun honger naar kennis te stimuleren en hun openheid bij te brengen rond culturen en levensvisies. Deze mensen kunnen een voorliefde hebben voor reizen en het aanleren van vreemde talen. Er is een grote kans op filosofisch getinte of religieuze hobby’s. Boogschutters houden van avontuurtjes en kunnen dus ook gemakkelijk fan zijn van casual seks. Ze zijn steeds op zoek naar nieuwe horizonten om zichzelf verder te ontwikkelen.

Steenbok: Ambitie en volharding zijn de kern van hobby’s

Met Steenbok op de cusp van het vijfde huis is men zeer ambitieus in zijn of haar hobby’s. Liefst hebben hun tijdsverdrijven ook nut op de langere termijn en creëren ze vaardigheden die hun later nog van pas kunnen komen. De hobby van de Steenbok is serieus en duurzaam. Kinderen worden bij hen vooral gestimuleerd om ambitieus te zijn en doelen na te streven op een volhardende wijze. Soms kunnen de ouders als koel worden ervaren door het kind. Voor romantiek en hartstocht is in het leven van deze mensen vaak geen plaats.

horoscoop, huizen, vijfde huis, hobby's, zelfexpressie, opvoeding, kinderen, sport, recreatie, vrije tijd

De vissen houden van het creëren van droomwerelden en mystiek.

Waterman: Techniek en technologie is een kinderspel

Met Waterman op de cusp van het vijfde huis houdt men van hobby’s waarin techniek en technologie worden gebruikt. Deze mensen kunnen ook maatschappelijke of politieke hobby’s hebben waar ze hun ei in kwijt kunnen. Hun kinderen proberen ze het goede voorbeeld te geven en aan te leren om de wereld te veranderen door eerst zichzelf te veranderen. Vaak wordt het nageslacht intellectueel sterk uitgedaagd om hun eigen mening en visie te vormen. In hun vrije tijd kunnen Watermannen geneigd zijn om wetenschappelijke, politieke of maatschappijkritische boeken te lezen.

Vissen: Mysterie en droomwerelden om van te smullen

Met Vissen op de cusp van het vijfde huis is men graag bezig met verbeelding in de vrije tijd. Dit kunnen prachtige dichters of creatievelingen zijn waar wonderbaarlijke werelden uit voortvloeien. Ze voeden hun kinderen op tot mystieke wereldburgers die oog hebben voor het geheel der dingen. Het kan hen moeilijk vallen hun kinderen te begrenzen, maar hun nageslacht zal alleszins vele dromen rijk zijn. Romantiek wordt bij deze mensen als essentieel gezien. Hun producten lijken steeds van een andere verre wereld te komen die een inspiratie kunnen zijn voor anderen.

Heeft dit jou allemaal benieuwd gemaakt naar wat jouw horoscoop over jou te vertellen heeft en wat jou de komende periode zowat te wachten staat? Dan is de astrologische gidsing sessie vast iets voor jou. Ontdek hem hier!

Soms is alles wat we nodig hebben een zachte hand met een vleugje magie die jou de juiste weg aanwijst. 

Wil jij terug connectie maken met jouw zielenpad en die dromen eindelijk tot vervulling laten komen?

Dan is een astrologische gidsing jouw eerste stap. 

 • Een éénmalige individuele sessie
 • Via Zoom
 • Concrete stappen en beeldige vertalingen van de kosmische energie van jouw eigen energetische blauwdruk
 • Bespreken geboortehoroscoop thema’s
 • Belangrijke transits en progressies met betrekking tot jouw vragen
 • Huidige en volgende solaar
 • Indien nodig zoom ik in op een aantal extra technieken zoals de prenatale eclipsen of de centauren
 • Mogelijke thema’s die aan bod kunnen komen: carrière en werk, gezondheid, interacties met anderen, oorzaken van vermoeidheid, talenten
 • Je ontvangt de opname, de gebruikte tekeningen en de transitlijsten
 • Opvolging: na het even te laten inzinken, kun je mij nog extra verdiepende/verhelderende vragen toesturen.
 • Prijs: 97 euro

Wie ben ik?

Hallo, mijn naam is Caroline Risack. Ik ben een doorwinterde astrologe, masseuse en kruidenliefhebber. Gedurende de jaren waarin ik voornamelijk met vrouwelijke klanten werkte, was ik getuige van de grote toegevoegde waarde van een holistische aanpak om tot een gezond hormonaal evenwicht te komen.

Mijn deskundige begeleiding helpt vrouwen om zich aan te passen aan hun natuurlijke ritmes en de flow in hun leven te vinden. Ik leer elke vrouw haar lichaam te eren en voeden als een heilige tempel.

Mijn missie is om vrouwen opnieuw te verbinden met hun ziel, oerkracht en fysiek lichaam, zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen geven.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.