Caroline/ maart 12, 2018/ Astrologie/ 0 comments

We vinden veel aanwijzingen in een horoscoop terug. De horoscoop kan ons tonen waar wij naar op zoek gaan in een partner. Dit vinden we in het 7de huis terug. Raadpleeg mijn handleiding  om je eigen horoscoop te maken of contacteer me om meer te weten over jouw 7de huis.

Het huis van onze levenspartners

Het zevende huis leert ons omgaan met de ander. We vinden hier dan ook de onmiddellijke interactie met de ander terug. Het zijn wederzijdse relaties die wettelijk kunnen worden vastgelegd door bijvoorbeeld een huwelijk. De omstandigheden van onze relaties en onze ervaringen hierin vinden we hier terug. We zoeken in onze partners naar de eigenschappen van dit huis. Onze levenspartners tonen ons een andere kant van onszelf door ons te spiegelen. De stukken in het zevende huis zijn degene waar we niet altijd onze verantwoordelijkheid voor nemen. We projecteren ze dan ok op de ander.

Hier leren we samenwerken. We ontdekken onze eigen relativiteit en komen de werkelijkheid van de ander tegen. Om te kunnen samenwerken moeten we onze eisen afstemmen op die van de ander en onze belangen tegenover die van de ander plaatsen. We vinden er onze houding en verwachtingspatronen naar partners.

Ram leert voor zichzelf opkomen

Met Ram op het zevende huis word je gedwongen om je eigen behoeftes in beeld te brengen. Je wordt uitgedaagd initiatief te nemen en voor je eigen ruimte op te komen. Mensen met Ram op 7 houden ervan om actieve en spontane zaken te ondernemen met hun partner. Relaties worden snel aangegaan en er is gemakkelijk vertrouwen in de ander.

Stier leert standvastigheid en rust

Stier op cusp 7 heeft niet snel vertrouwen. Relaties worden hierdoor zeer langzaam aangegaan. Eens er een partner is die aan de hoge eisen voldoet, wordt deze niet snel gelost. De Stier verzet bergen voor zijn partner omdat deze waardevol is. De relatie wordt dan ook niet snel ten dode opgeschreven. Enkel een grote breuk van vertrouwen kan niet door de beugel. Door hun relaties leren ze stabiliteit om om te gaan met hun heftigere emoties en psychologische processen.

relaties partnerschap huwelijk zevende huis astrologie horoscoop de ander ram stier tweelingen kreeft leeuw maagd weegschaal schorpioen boogschutter steenbok waterman vissen

Het zevende huis toont onze houding naar relaties

Tweelingen leert plannen neerzetten in de werkelijkheid

Tweelingen op cusp 7 gaat gemakkelijk oppervlakkige relaties aan met veel verschillende mensen. Zij stellen het erg op prijs dat ze met de partner veel kunnen praten over intellectuele onderwerpen en nieuwtjes. De relatie daagt hen uit om hun ideeën meer vorm te geven en uit te werken. Hun partner helpt hen ideeën op een praktische wijze neer te zetten in de werkelijkheid.

Kreeft komt in contact met haar gevoel

Mensen met Kreeft op cusp 7 zoeken een partner die hen kan ondersteunen in het ontdekken van hun emoties. Ze willen een partner die hun geborgenheid kan schenken. Kreeften zijn erg betrokken op hun partner en beschermen deze ook. Een relatie laat hen ontdekken dat er meer bestaat dan het werkleven. Ze komen thuis in hun eigen gevoelens en behoeften alsook in die van hun naaste omgeving.

Leeuw ontdekken het individu in het geheel

Mensen met Leeuw op cusp 7 zoeken een partner met een sterke eigen identiteit. De partner moet opvallen en een centrale positie innemen. Hun relaties laten hen ontdekken dat het individu ook belangrijk is. Soms moet de groepsgeest of het geheel zich hieraan aanpassen. Ze leren via hun relaties om rekening te houden met hun eigen noden. Het kan zelfs zorgen dat ze zichzelf eens leren op de voorgrond plaatsen met hun originele uitstraling.

Maagd leert omgaan met grenzen

Maagd op het zevende huis trekt partners aan die hen met beide voeten in contact brengen met de grond. Hun relaties leren hen een onderscheid te maken in de wirwar van indrukken die ze ervaren. Er ontstaat hierdoor een gezond evenwicht tussen de ratio en de intuïtie. Met veel vallen en opstaan leren ze hun grenzen kennen in persoonlijke relaties.

relaties partnerschap huwelijk zevende huis astrologie horoscoop de ander ram stier tweelingen kreeft leeuw maagd weegschaal schorpioen boogschutter steenbok waterman vissen

Schorpioen komt het thema macht in zijn relaties voortdurend tegen

Weegschaal leert rekening houden met de ander

Weegschaal op het zevende huis is aangetrokken tot partners die hun leren inzien dat niet alles om hun eigen persoon draait. Hun relaties leren hen de kracht van kameraadschap ervaren. Ze ontdekken er hoe ze met anderen rekening kunnen houden. Het is voor hen dan ook een les om water bij de wijn te leren doen. Een evenwichtige samenwerking ontstaat pas als het op een diplomatische en tactvolle manier gebeurt. Zo creëren ze een hele fijne relationele sfeer. Hun relaties geven hun lessen in relativeren en overleggen.

Schorpioen krijgt lessen over drijfveren en motieven

Mensen met Schorpioen op cusp 7 zoeken onbewust een partner die hen kan confronteren. Zo worden zij in contact gebracht met hun eigen diepte. Vaak ontdekken zij het concept macht in hun eigen relaties. Er kan een focus liggen op seksualiteit en occultisme in hun relaties, maar eigenlijk ontmoeten ze de existentiële betekenis van het leven in hun relaties. Hierdoor ontmoeten ze de diepte van hun eigen innerlijke kern. Door de krachtige en intense emoties die ze via hun relaties gespiegeld krijgen ontdekken ze hun eigen verborgen motivaties en drijfveren.

Boogschutter komt in contact met ruimere filosofische kaders

Boogschutter in het zevende huis trekt een partner aan die hen intellectueel uitdaagt. Ze houden ervan om hun kennis en interesse te verbreden. Soms kan dit zijn omdat de partner uit een andere cultuur afstamt. Ook kan de partner een hele andere ingesteldheid hebben. Hun relaties brengen hun een breder referentiekader waardoor ze hun feitenkennis leren samenvatten tot een holistisch geheel.

Steenbok ontdekt veiligheid en stabiliteit

Mensen met Steenbok op cusp 7 trekken een partner aan die hen leert hun emoties te kanaliseren. Door hun relaties ontdekken zij veiligheid, zekerheid en stabiliteit. Het aangaan van een relatie leert ze een manier aan om met meer nuchterheid naar hun gevoelens te denken. Ze denken meer na over lange termijn doelen en structuren waardoor hun leven met hun partner gesmeerd kan lopen.

relaties partnerschap huwelijk zevende huis astrologie horoscoop de ander ram stier tweelingen kreeft leeuw maagd weegschaal schorpioen boogschutter steenbok waterman vissen

Kreeft op 7 leert omgaan met haar emoties door de partner

Waterman overstijgt het persoonlijke

Waterman op het zevende huis trekt relaties waarin de uitdaging zit om een gemeenschappelijke factor te zoeken. Ze leren om niet steeds alles vanuit het individu te benaderen. Het persoonlijke kan worden overstegen doordat ze worden uitgedaagd om aandacht te hebben voor politieke en maatschappelijke processen. Hun relaties hebben vaak een originele dynamiek. Ze hebben ook voldoende ruimte voor het individu nodig en dienen elkaar voldoende vrij te laten.

Vissen krijgt lessen in ontspannen en loslaten

Vissen op cusp 7 leert ontspannen en loslaten in relaties. Ze komen dan ook in contact met de subtielere sferen van deze aardbol. Er is een uitnodiging om te ontspannen door middel van kunst en mystiek. Relaties brengen een evenwicht tussen het hoofd en het hart. Ze leren leven vanuit hun hart.

 

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.