Caroline/ februari 5, 2018/ Astrologie/ 0 comments

Het achtste huis in de horoscoop heeft vaak veel met ziekte te maken. Ziekte ontstaat vanuit een onevenwicht. In het achtste huis vinden we de kwaliteiten in onszelf waarmee we ons niet willen verbinden. Hierdoor komen we deze vaak tegen in de buitenwereld, maar deze kunnen ook chronische kwalen veroorzaken. Het achtste huis is het huis van heelwording en bezorgt ons doodsangsten. We willen ons vaak niet verbinden met de kwaliteiten die op de hoek van dit huis staan. Vaak is ons beeld van de tekens op de cusp van het achtste huis zeer negatief. We hebben deze nog niet in onszelf geïntegreerd en getransformeerd waardoor we deze steeds in de buitenwereld blijven tegenkomen tot we dit met inzicht en begrip als een stuk van onszelf gaan ervaren. Als je graag wilt weten welk teken op de cusp van jouw achtste huis staat, kun je dit te weten komen via mijn handleiding rond je eigen geboortehoroscoop of door mij te contacteren met je geboortegegevens (datum, uur, plaats).

De eigenschappen waar we ons niet mee willen verbinden

Ram op het 8ste huis betekent dat we een gezonde manier dienen te vinden om voor onszelf op te komen en assertief te zijn. We moeten leren lef hebben om onszelf eens op de eerste plaats te zetten. Vaak gaan mensen met Ram op het 8ste huis een hekel hebben aan haantje de voorste gedrag en agressie. Dit gaan ze ook vaak tegenkomen bij anderen in hun omgeving.

Stier op het 8ste huis betekent dat we een gezonde houding dienen te vinden naar rust en ontspanning. Ook kan het wijzen op een nood om op een gezondere manier naar het materiële te kijken en niet zo’n probleem te maken van geld. Deze mensen dienen te leren genieten van het goede leven en hebben vaak een probleem met decadent gedrag en lanterfanten. Als ze zich erg ergeren aan hun omgeving op deze punten, is het tijd om deze kant van zichzelf te omarmen.

Tweelingen op het 8ste huis is een vraag om ook aandacht te hebben voor smalltalk. Deze mensen houden er vaak niet van om oppervlakkige gesprekken te voeren en willen direct de diepte in. Deze mensen doen er goed aan om regelmatig nieuwe onderwerpen op te zoeken en hun kennis te verbreden. Voor hen kan dit soms enorm oncomfortabel voelen. Het kan ook een enorme uitdaging zijn om je bezig te houden met feitenkennis als je tweelingen op de cusp van het achtste huis hebt staan.

Kreeft op 8 heeft moeite met kwetsbaarheid

Kreeft op 8 heeft moeite om de kwetsbare kant toe te laten

Kreeft op het 8ste huis betekent dat het voor jou moeilijk is om je emotionele kant toe te laten. Je bent als de dood om kwetsbaar te zijn en als zwak te worden aanzien. Liefst heb je alle gevoelens mooi onder controle en je kunt er een gloeiende hekel aan hebben om mensen emotioneel door het lint te zien gaan. Je identificeert je gemakkelijk met je harde pantser. Mensen met kreeft op het 8ste huis dienen vrede te sluiten met hun eigen emotionele kant en hebben de opdracht om hun emoties als deel van hun wezen te beschouwen. Dit is voor hen een heel moeilijke, maar noodzakelijke opdracht.

Leeuw op het 8ste huis toont mensen die een gezond egoïsme dienen te leren. Vaak hebben zij in het verleden vooral voorbeelden gekregen van ongezond egoïsme en hebben ze een hekel om zichzelf in het middelpunt te zetten. Het is voor hen een zoektocht om zichzelf te leren op de voorgrond plaatsen en in de schijnwerpers te staan. Deze mensen kunnen doodsangsten uitstaan op een podium.

Maagd op het 8ste huis geeft mensen die als de dood zijn voor kritiek. Ze zien zichzelf niet als kritisch en lopen in een boog om feedbackmomenten heen. Het is voor deze mensen belangrijk om hun eigen kritische houding te leren appreciëren en het nut van constructieve feedback te leren zien. Kritiek kan gezond worden ingezet als het dient om een onderscheid te maken in het geheel zodat je op een concrete manier dienstbaar kunt zijn aan je hogere principes.

Weegschaal op het 8ste huis geeft mensen die lak hebben aan goede manieren en etiquette. Voor hen komt dit vaak overdreven en fake over. Ze houden er ook niet van om te moeten samenwerken met anderen en doen liever zaken op hun eentje. Het is bij deze mensen belangrijk om zich te leren verbinden met de ander en echt samen te werken. Dit is voor hen zeer beangstigend. Het is belangrijk om je eigen noden af en toe onder de noden van een ander te kunnen zetten. Er dient een evenwicht te worden gecreëerd.

Idyllisch landschap is moeilijk voor de stier op 8 om te appreciëren

Stier op 8 heeft moeite met het toelaten van rust

Schorpioen op het 8ste huis geeft mensen die heel vaak in vernietigende relaties terechtkomen met hele heftige machtspatronen. Vaak zijn deze mensen als de dood voor de diepere lagen in hun eigen psyche en hun eigen duistere kantjes. Het is heel moeilijk voor hen om te zien dat ook zij macht inzetten. Deze mensen krijgen een les in het transformeren en loslaten van de fysieke realiteit. Occulte zaken kunnen voor deze mensen extreem beangstigend zijn.

Boogschutter op het 8ste huis geeft mensen die moeite hebben met ongelijke verhoudingen in gesprekken. Ze willen liefst op gelijke hoogte met anderen praten en zeker niet in een leraar/leerling verhouding terechtkomen. Deze mensen hebben een hekel aan mensen die zich als leraar naar hen opstellen. Het is voor hen heel beangstigend om ongelijke verhoudingen toe te laten in gesprekken en zelf in een leraarpositie te gaan staan.

Steenbok op het 8ste huis toont mensen die moeite hebben met autoriteit en verantwoordelijkheid. Vaak gaan ze ofwel steeds de vuile was van anderen uitvoeren ofwel alles op anderen afschuiven. Deze mensen hebben te leren om op een gezonde manier verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leven.

Waterman op het 8ste huis toont ons mensen die bang zijn om geen deel uit te maken van de groep. Vaak zijn ze bang om voor hun excentriciteit te worden afgemaakt. Het is voor hen belangrijk om te durven hun eigen ruimte in te nemen los van wat anderen hiervan denken. Dit is voor hen zeer beangstigend.

Vissen op het 8ste huis zijn mensen die moeten leren om los te laten en zich volledig over te geven. Vaak zijn dit ook mensen die moeite kunnen ervaren om te durven slapen of onder narcose te gaan. Het is voor hen een hele opgave om te leren vertrouwen op iets wat onzichtbaar is en buiten hun controle valt.

Astrologie kan soms een handige tool zijn om meer inzicht te krijgen in het waarom van chronische klachten. Wil jij meer zicht op wat jou nu blokkeert? Boek nu een astrologisch consult en krijg de antwoorden die je zoekt.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.