Caroline/ februari 1, 2023/ Astrologie/ 0 reacties

Elk seizoen heeft zijn eigenheden. Wist je dat je doorheen de verschillende jaargetijden ook preventief aan je gezondheid kan werken volgens de astrologie? Tussen 20 januari en 18 februari bevinden we ons astrologisch in het seizoen van de zon in waterman. Een uitgelezen periode om aan de slag te gaan met het kalibreren van jouw zenuwstelsel.

1.    Voed dat zenuwstelsel met de zon in Waterman

Tijd om jezelf fysiek eens goed te verwennen. Laat dat warme badje maar vollopen en reserveer even een paar uur me-time. Zet die telefoon maar gewoon op stil en verstuif je favoriete geurtje in de badkamer. Doe een goede eetlepel Epsomzout in je water om extra magnesium toe te voegen. Het ontspant je spieren en geest. Durf deze pauzeknop minstens 1 keer per week te gebruiken, als het kan zelfs vaker. Het zal je opladen na de zware weken van december/januari.

Ook in je voeding is het tijd om je zenuwstelsel dat extra zetje te geven. Zet veel magnesiumrijke voeding op het menu en strooi kwistig met B-vitamines. Het gebruik van edelgistvlokken is hier een handig extraatje bijvoorbeeld. Als jij jaarlijks een kuur doet met koninginnegelei, dan is het nu de perfecte timing hiervoor. Het is een tonicum voor je weerstand en voor je zenuwstelsel. Tijd om even terug op te laden dus!

waar ga jij van aan met zon in waterman

2.    Ontdek de meditatievorm die bij jou past

Mediteren! De een houdt ervan, de ander vindt het afschuwelijk. Maar wist je al dat er heel veel verschillende vormen van meditatie bestaan? Misschien ben jij eerder het type die ’s avonds voor het slapengaan een lekkere Yoga Nidra opzet om zo zachtjes de dag af te sluiten. Of houd je van het betere zangwerk door het zingen van mantra’s om zo tot rust te kunnen komen.

Ofwel ben jij een type waarvoor dat stilliggen echt een opgave is. Dan kun je idealiter kijken naar actievere meditatievormen. Je kan denken aan een mindfull wandeling of aan een sessie extatic dance. Wat ook je voorkeur draagt, het belangrijkste is dat je even dat hoofdje van jou rustig kunt krijgen.

3.    Balanceer actief met passief

Vaak hebben we de neiging als de zon in waterman staat om extra in ons hoofd te zitten. Het is buiten namelijk koud en dan is die drempel om de frisse lucht in te gaan extra groot. Binnen worden we al snel aangetrokken tot schermtijd en zittende bezigheden. Het kan dan ook belangrijk zijn om hier meer balans in te krijgen.

Een goede manier om even uit dat hoofd te komen, is tijd maken voor zintuigelijke bezighouding. Door je zintuigen kan je beter in contact komen met jouw fysieke lichaam. Verstuif een leuk geurtje uit de aromatherapie en decoreer je leefruimte met zinnenstrelende kunstwerken. Durf vaker die radio aanzetten om fijne deuntjes doorheen je ruimte te horen spelen. Ga experimenteren met nieuwe smaken in je voeding. En sluit de dag af met een aangename zelfmassage. Door bewust in je lichaam te komen, komt jouw zenuwstelsel automatisch tot rust.

Ga op zoek naar de vorm van ontspanning die jou past in het waterman seizoen

4.    Tijd om jouw tekorten aan te pakken in het seizoen van waterman

Als jij op de hoogte bent van ijzertekorten, kan dit de periode bij uitstek zijn om hier iets aan te gaan doen. Door naast eventuele suppletie je menukaart vol te zetten met rode, zwarte en paarse voedingsmiddelen ondersteun je ook je bloedvorming. Bieten, zeewier en sesamzaad zijn hier trouwens toppertjes voor. 

In de donkerste periode van het jaar staat onze bloedspiegel van vitamine D het laagst. Probeer dagelijks even in het natuurlijk licht te baden en neem eventueel supplementen als jij weet dat je gevoelig bent voor tekorten aan vitamine D. Chronische tekorten aan deze vitamine kunnen op termijn trouwens leiden tot chronische gezondheidsklachten. Laat deze status dus regelmatig eens nakijken bij je arts voor een optimaal gezondheidseffect.

Wil jij graag meer gezondheidstips ontvangen op basis van jouw persoonlijke astrologische geboortehoroscoop? Bestel dan nu hier jouw gratis mini gezondheidsprofiel hier!

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Ik heb mijn inspiratie gehaald uit Judith Hill’s Medical Astrology for Health Practitioners. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden in haar boeken.

Wil jij meer gezondheid ervaren volgens jouw blauwdruk?

Wat zou het voor jou betekenen als jij de echte oorzaak van jouw gezondheidskwaaltjes zou weten? Je zou in staat zijn om de klachten voor te zijn en de patronen te doorbreken. Stelsels die van nature zwakker zijn, zou je extra kunnen ondersteunen in periodes waarin dit nodig is. Zou dit geen gigantische sprong betekenen voor jouw gezondheid?

Jouw geboortehoroscoop herbergt deze informatie. In jouw gezondheidsprofiel neem ik je mee op reis in je eigen lichaam door middel van jouw geboortehoroscoop. Je ontdekt er handvaten om preventief jouw gezondheid te versterken zodat je geen nood hebt om ziek te worden. Wil jij ook graag meer gezondheid in je leven?

  • Detecteer de organen en stelsels die extra ondersteuning nodig hebben in jouw lichaam.
  • Krijg inzicht in de periodes waarin bepaalde klachten zich meer manifesteren en wat je hieraan kunt doen.
  • Ontdek of er bepaalde voedingsmiddelen niet goed matchen met jouw blauwdruk.
  • Achterhaal welke psychologische- en omgevingsfactoren een rol spelen in chronische klachten.
  • Kom te weten welke levensstijl echt bij je past.
  • Ontdek hoe jij de gezonde versie van jezelf kan worden en blijven.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.