Caroline/ september 22, 2022/ Astrologie/ 0 reacties

Elk seizoen heeft zijn eigenheden. Wist je dat je doorheen de verschillende jaargetijden ook preventief aan je gezondheid kan werken volgens de astrologie? Tussen 23 september en 22 oktober bevinden we ons astrologisch in het seizoen van de zon in weegschaal. Een uitgelezen periode om aan de slag te gaan met jouw vochthuishouding.

1.    Herstel je vochtbalans met de zon in weegschaal

Tijd om jouw vochtbalans op punt te zetten. Door elke ochtend een groot glas water te drinken met een snufje zeezout, begin je de dag goed gehydrateerd. Tijdens de nacht ben je immers heel veel vocht kwijtgeraakt die je best vanaf het begin van de dag terug aanvult.  Als je hier deugd van hebt kun je ervoor kiezen om wat suiker in dit water te voegen. Zo creëer je een zeer natuurlijke sportdrank om je reserves wat bij te vullen. Dit is ook ideaal trouwens in tijden van ziekte in de plaats van gewoon water drinken.

Het is een ideale periode om te kijken hoe jij doorheen de dag meer water kan gaan drinken. Je kan hier trouwens altijd eens kijken naar geïnfuseerd water. Wist je trouwens dat je thee vaak ook koud kan laten trekken in water om er zo een smaakje aan te geven? Je dient het geheel dan wel een nachtje te laten staan bijvoorbeeld om de volgende dag een water te verkrijgen met smaak. Wees creatief in manieren waarop jij jouw waterinname op peil kan krijgen.

Tijd om evenwicht te zoeken met de zon in weegschaal

2.    Balans in je dieet

Een heel grote vochtvreter in onze huidige levensstijl zijn bewerkte voedingsmiddelen. Junkfood en frisdrank vragen heel veel van ons lichaam. Zeker de hoge hoeveelheid koolhydraten die hierin verwerkt zitten, drogen ons gedeeltelijk uit. Tijd dus om jouw dieet eens goed onder de loep te nemen. Zoek deze maand 3 manieren waarop jij meer voor onbewerkte voeding kan kiezen. Daarnaast is het pompoenseizoen wanneer de zon in weegschaal staat. Deze groente regelmatig op het menu zetten kan je helpen om te ontzuren via de voeding.

Daarnaast is ook jouw bloedsuikerspiegel een mooi aandachtspunt voor deze maand. Hier kan je met een aantal simpele ingrepen al ver geraken. Door een appel te eten in plaats van appelsap te drinken verander je onmiddellijk de impact op je bloedsuikerspiegel. Als je kiest voor een volkoren bruine boterham zal dit minder suikerpieken veroorzaken dan een witte boterham. Soms kan jij met dit soort kleine ingrepen al een wereld van verschil maken voor jouw gezondheid. 

3.    Weegschaal geeft tijd voor hormonale balans aan

Tijd om aan de slag te gaan met je bijnieren. Deze kleine orgaantjes die op jouw nieren liggen kunnen best wat extra zorg en tederheid verdragen. Ze zijn erg gevoelig voor jouw stressniveau. En laten we nu ook even eerlijk zijn, wie had er de voorbije periode niet te veel stress? Je kan jouw bijnieren het best in de watten leggen door deze maand aan te grijpen als een kans om jouw stressoren eens te bestuderen en hier een plan van aanpak voor op te stellen. Door nu met aandacht hiermee bezig te zijn, kom je misschien tot oplossingen die je niet voor ogen had. Zoek eventueel een professional op als je er zelf niet helemaal uitkomt. De stappen die je hierin zet, zullen op termijn echt de moeite blijken.

Is jouw omgeving voldoende in evenwicht met de zon in weegschaal

4.    De balans zoeken in het leven

Tijd om eens met aandacht te kijken naar je agenda en je schema. Is deze in evenwicht? Merk je dat er plaats is voor al die stukjes van jezelf? Soms kun je opmerken dat je te veel sociale activiteiten in je agenda gepropt hebt en veel te weinig aan sporten toekomt. Laat dit besef een uitnodiging zijn om hier het voor jou perfecte evenwicht weer in te gaan zoeken. 

Naast je agenda, kan je best eens kijken naar de balans en harmonie in je leefomgeving. Zijn er meubels die dringend aan vervanging toe zijn? Tijd om hier werk van te maken! Zelfs een nieuw likje verf op de muur kan wonderen doen voor jouw humeur. Kijk eens kritisch naar je omgeving en bestudeer welke kleine zaken voor jou een wereld van verschil gaan maken.

Wil jij graag meer gezondheidstips ontvangen op basis van jouw persoonlijke astrologische geboortehoroscoop? Bestel dan nu hier jouw gratis mini gezondheidsprofiel hier!

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Ik heb mijn inspiratie gehaald uit Judith Hill’s Medical Astrology for Health Practitioners. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden in haar boeken.

Wil jij meer gezondheid ervaren volgens jouw blauwdruk?

Wat zou het voor jou betekenen als jij de echte oorzaak van jouw gezondheidskwaaltjes zou weten? Je zou in staat zijn om de klachten voor te zijn en de patronen te doorbreken. Stelsels die van nature zwakker zijn, zou je extra kunnen ondersteunen in periodes waarin dit nodig is. Zou dit geen gigantische sprong betekenen voor jouw gezondheid?

Jouw geboortehoroscoop herbergt deze informatie. In jouw gezondheidsprofiel neem ik je mee op reis in je eigen lichaam door middel van jouw geboortehoroscoop. Je ontdekt er handvaten om preventief jouw gezondheid te versterken zodat je geen nood hebt om ziek te worden. Wil jij ook graag meer gezondheid in je leven?

  • Detecteer de organen en stelsels die extra ondersteuning nodig hebben in jouw lichaam.
  • Krijg inzicht in de periodes waarin bepaalde klachten zich meer manifesteren en wat je hieraan kunt doen.
  • Ontdek of er bepaalde voedingsmiddelen niet goed matchen met jouw blauwdruk.
  • Achterhaal welke psychologische- en omgevingsfactoren een rol spelen in chronische klachten.
  • Kom te weten welke levensstijl echt bij je past.
  • Ontdek hoe jij de gezonde versie van jezelf kan worden en blijven.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.