Caroline/ oktober 8, 2018/ Naturopathie/ 0 reacties

De werking van kruiden lijkt heel mysterieus, maar er zit een mooie logica achter. Het ene kruid zal goed werken bij jou en het andere zal niet aanslaan. Een mooi voorbeeld hiervan is kurkuma. Vaak wordt dit kruid aangeraden aan mensen met ontstekingsklachten. Het kan zeer behulpzaam zijn bij deze klachten, maar er zijn toch mensen waarbij dit kruid de klachten net erger maakt. Wat is hier aan de hand?

De werking van kruiden en de typologie

Kurkuma behoort tot het vuurtype. Het is warm en droog waardoor het ideaal is om ontstekingsklachten te behandelen van een watertype. Bij een vuurtype kan kurkuma de klachten net erger maken. Voor een vuurtype kan zoethout een betere keuze zijn doordat dit tot het watertype behoort. De werking van kruiden kan per persoon verschillen.

Zoethout wordt vaak gegeven als ondersteuning bij burn-out. Het kan het herstel helpen aangezien het de bijnieren ondersteunt. Toch is voorzichtigheid geboden met zoethout aangezien het de mineraalhuishouding kan beïnvloeden. Lees hier ook zeker mijn disclaimer.

De werking van kruiden is afhankelijk van de groeiplaats

De groeiplaats kan het element bepalen

Net zoals iedereen anders reageert op medicatie, reageert ook iedereen anders op kruiden. Het voordeel van kruiden is het feit dat ze minder snel bijwerkingen geven en hierdoor vaak comfortabeler zijn dan hun chemische tegenhangers. De werking van kruiden gedijt wel trager dan medicijnen. Hiermee dien je dus ook rekening te houden.

Keuze van de remedie

In de naturopathie delen wij mensen in volgens 4 verschillende types gebaseerd op de vier elementen: water, vuur, lucht en water. Het is zo dat we deze 4 elementen kunnen vaststellen op basis van jouw lichaamsbouw en gezichtslijnen. Door middel van een persoonlijkheidstest die we naast deze vaststellingen leggen ontdekken we welke elementen uit balans zijn geraakt. Ikzelf gebruik hier ook astrologie bij om nog extra zaken te vergelijken zodat we een zo volledig mogelijk beeld kunnen krijgen.

Eens we deze zaken hebben vastgesteld, lopen we ook de klachten na. Door de klachten naast jouw temperament te leggen kunnen we verbanden zien die verder gaan dan jouw symptomen. Het toont ons waar het in jouw leven momenteel niet botert. Al deze zaken helpen de naturopaat om zijn remedies uit te kiezen zodat jij geholpen bent.

Ook de verschillende remedies bevinden zich onder een element. We gaan steeds proberen om bij vuur water in te zetten of omgekeerd. Bij lucht zetten we aarde in en bij aarde lucht. Soms is dit echter niet mogelijk. Dit kan voorkomen omdat het tegengestelde element heel beperkt aanwezig is in je temperament waardoor het moeilijk te introduceren is. Op dat ogenblik kunnen we de keuze maken om een tertiair element in te zetten zodat de schok minder groot is.

Waterelement kruiden verzachten vuurklachten

Kruiden van het waterelement verzachten vuurklachten

Indeling van planten volgens de elementen

Om planten in te delen volgens de elementen worden verschillende kwaliteiten in acht genomen. Zo gaan we nagaan wat de smaak van de betreffende plant is. Daarna gaan we na voor welke weefsels, systemen en organen de plant een voorkeur heeft. Verder kijken we naar de fysiologische werking van de plant zowel voor de vertering als na de vertering. Uiteindelijk gaan we ook de energetische kwaliteiten van de plant na. We bepalen op basis van deze eigenschappen het element en de planetaire heerser van de plant.

Indien we ontdekken dat jij last hebt van te veel vuur en hierdoor ontstekingen hebt, dan kunnen we beslissen om zoethout te gebruiken in de plaats van kurkuma. Hierdoor wordt de remedie aangepast aan jouw persoonlijkheid. Wil je graag een persoonlijk gezondheidsprofiel op basis van jouw astrologische blauwdruk? Dan kun je die hier bekomen.

Jouw eigen gezondheidsprofiel kennen en weten welke kruiden bij je passen?

voeding, brandstof, ziektes, darmflora, zorgen voor je lichaam

Wat zou het voor jou betekenen als jij de echte oorzaak van jouw gezondheidskwaaltjes zou weten? Je zou in staat zijn om de klachten voor te zijn en de patronen te doorbreken. Stelsels die van nature zwakker zijn, zou je extra kunnen ondersteunen in periodes waarin dit nodig is. Zou dit geen gigantische sprong betekenen voor jouw gezondheid?

Jouw geboortehoroscoop herbergt deze informatie. In jouw gezondheidsprofiel neem ik je mee op reis in je eigen lichaam door middel van jouw geboortehoroscoop. Je ontdekt er handvaten om preventief jouw gezondheid te versterken zodat je geen nood hebt om ziek te worden. Wil jij ook graag meer gezondheid in je leven?

  • Detecteer de organen en stelsels die extra ondersteuning nodig hebben in jouw lichaam.
  • Krijg inzicht in de periodes waarin bepaalde klachten zich meer manifesteren en wat je hieraan kunt doen.
  • Ontdek of er bepaalde voedingsmiddelen niet goed matchen met jouw blauwdruk.
  • Achterhaal welke psychologische- en omgevingsfactoren een rol spelen in chronische klachten.
  • Kom te weten welke levensstijl echt bij je past.
  • Ontdek hoe jij de gezonde versie van jezelf kan worden en blijven.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.