Caroline/ augustus 15, 2017/ Astrologie/ 0 comments

Wil je graag weten wat de cusp is van jouw vierde huis, dan kun je dit terugvinden via mijn stappenplan om je horoscoop uit te tekenen of door mij te contacteren via het contactformulier. Schrijf in op de inspiratiebrief voor exclusieve content en de laatste blogposts.

Het vierde huis is de thuis van onze ziel. Hierin vinden we onze letterlijke en figuurlijke wortels terug. Dit huis weerspiegelt onze huiselijke omstandigheden en familieomstandigheden waarin we het best gedijen. In sommige gevallen geeft zelfs letterlijk. We vinden hier ons milieu van afkomst en onze onderbewuste conditioneringen in terug. Het geeft onze manier aan waarop wij zelf een veilig nest bouwen, maar ook hoe wij onszelf en anderen emotionele veiligheid verschaffen. In dit huis vinden we wie we diep vanbinnen zijn met onze psychische erfenissen. Hier staan onze instinctieve reacties op externe gebeurtenissen, maar ook hoe wij zaken afsluiten.

Ram voelt zich goed met competitie

Ram in het vierde huis zorgt ervoor dat wij ons het best in ons vel voelen als we bezig kunnen zijn met nieuwe projecten en zaken. We gedijen goed in een sfeer van competitie en zoeken dit dan ook graag op. Misschien was er vroeger wel een strijd binnen in je gezin van herkomst, wat jouw familieomstandigheden erg typeerde. Als je geconfronteerd wordt met externe gebeurtenissen, kun je hier heel impulsief en soms zelf wat agressief op reageren in eerste instantie. Je gaat zaken liever snel en bruusk afsluiten. Je voelt je het best in een situatie waarin jij nieuwe zaken mag ontdekken en experimenteren. Je huis is jouw uitvalsbasis van waaruit jij de wereld ontdekt en verkent.

Stier wil materiële zekerheid

Stier in het vierde huis zorgt ervoor dat wij ons het best voelen als wij ons kunnen bezighouden met tastbare voorwerpen. De stier heeft graag het gevoel om een stevige financiële basis te hebben om zich emotioneel zeker te kunnen voelen. Het huis wordt graag gebruikt als een plaats om tot rust te komen en de zaken te herkauwen. Liefst vind je in de buurt van je woning natuur en is de woning zelf ingericht met natuurlijke materialen. Jouw emotionele wortels zijn stevig in de grond geankerd. Het liefst ga je de wereld met veel smaak en goesting tegemoet. Als stier op de cusp van je vierde huis staat, kun je het moeilijk hebben om zaken af te sluiten. Soms doe je hier dan ook langer over dan men zou verwachten.

emotionele zekerheid, wortels, vierde huis, astrologie, veiligheid, geborgenheid, afsluiten, woning, thuis

Stier in het vierde huis houdt van natuur om zich heen.

Tweelingen heeft nood aan communicatie

Tweelingen in het vierde huis zorgt ervoor dat we ons goed voelen in een sterk communicatieve omgeving. De telefoon en de computer hebben in dit huis een zeer belangrijke plaats. Deze personen voelen zich het best in een huis waar het nooit stil is. In het gezin van herkomst werd er gemakkelijk veel gepraat over verschillende onderwerpen. Bij externe gebeurtenissen zullen deze mensen geneigd zijn deze te benaderen door te praten. Ze gaan de zaken tevens afsluiten door middel van een goed gesprek. De emotionele wortels kunnen erg afhankelijk zijn van het netwerk dat men heeft opgebouwd. Liefst wonen deze mensen op een kruispunt waar veel sociaal verkeer passeert.

Kreeft staat voor geborgenheid

Kreeft in het vierde huis zorgt ervoor dat we ons het best voelen in een zeer huiselijke en gezellige omgeving waarin we ons geborgen en beschermd voelen. De emotionele wortels worden bij deze personen gevormd door deel te zijn van een familie. Zij voelen zich goed in een hechte kring. Instinctief reageren ze vaak vanuit hun gevoel op externe omstandigheden. Met kreeft in het vierde huis, kun je moeite hebben om zaken los te laten waar je emotioneel aan gehecht bent. Naar anderen toe kun je een echte moeder kloek zijn en vrienden die verzorging nodig hebben weten je op de een of andere wijze steeds te vinden. Soms kan je huis een ware reis door de tijd zijn waarin geschiedenis nog echt een ereplaatsje heeft.

emotionele zekerheid, wortels, vierde huis, astrologie, veiligheid, geborgenheid, afsluiten, woning, thuis

Kreeft kan soms een moederkloek zijn naar anderen toe.

Leeuw voelt zich best in het centrum

Leeuw in het vierde huis zorgt ervoor dat we ons goed voelen als we in het centrum van de aandacht vertoeven. Onze trots is heel erg gelinkt met onze emotionele wortels. We kunnen met deze stand heel gul zijn naar anderen en veel vrolijkheid binnen brengen in het leven van anderen. In het huis van deze personen is er zeker nood aan plaats voor vertier en hobby’s. Deze mensen kunnen zaken op een zeer waardige manier achter zich laten als ze hen niet meer dienen. Instinctief kunnen ze geneigd zijn om steeds in de spotlight te gaan staan als ze de kans zien.

Maagd let op de kleine details

Maagd in het vierde huis zorgt ervoor dat we gedijen in een geordende en nette omgeving. We halen onze emotionele zekerheid uit onze vaardigheden en uit onze dienstbaarheid. Soms kan dit voor anderen zakelijk en rationeel overkomen. Als je met externe omstandigheden geconfronteerd wordt, ben je met deze stand geneigd om de zaken te gaan ontleden en analyseren. Ook jouw verleden ga je in de details gaan uitspitten om het zo te begrijpen. Als je zaken afsluit dan heb je veel oog dat alle komma’s en punten correct zijn nageleefd. Wat jij afsluit, zal geen losse eindjes meer hebben.

Weegschaal: harmonie en schoonheid troef

Weegschaal in het vierde huis maakt dat we aandacht hebben voor harmonie en schoonheid in onze huiselijke omgeving. Onze sociale contacten zijn de basis voor onze emotionele wortels. Er wordt veel aandacht geschonken aan het vinden van een emotioneel evenwicht. Bij externe omstandigheden gaan deze mensen steeds trachten tot een diplomatische oplossing te komen die voor ieder veilig voelt. Bij het afsluiten van zaken wordt erover gewaakt dat alle partijen zich goed voelen bij de situatie. Soms worden zaken toegedekt met de mantel der liefde en worden conflicten niet aangegaan doordat dit de emotionele veiligheid bedreigt.

Schorpioen: privacy is een absolute vereiste

Schorpioen in het vierde huis zorgt ervoor dat we houden van privacy in onze thuisomgeving. Deze mensen kunnen zeer geheimzinnig doen over hun afkomst. De emotionele wortels van de schorpioen liggen heel diep verborgen. Er kan sprake zijn van verborgen machtsverhoudingen of psychologische spelletjes in deze huishoudens. Veiligheid wordt bekomen door inzicht in de diepere dynamieken. Externe omstandigheden worden gemakkelijk achter de schermen opgelost en zaken worden zonder veel commentaar afgesloten.

4de huis, schorpioen, weegschaal, boogschutter, waterman, steenbok, vissen, wortels, emotionele zekerheid, geborgenheid, afsluiten, huis, woonomgeving, familie, geschiedenis

De schorpioen zou zich prima voelen in een huisje in het bos.

Boogschutter: de wereld is hun huis

Boogschutter in het vierde huis kan wijzen op immigranten of mensen die qua cultuur verschillen met hun omgeving. De emotionele wortels liggen verspreid over de hele wereld en hun huis is een bont allegaartje van stijlen en culturen. Er heerst een openheid naar andere levenswijzen, maar er kunnen ook dogma’s aanwezig zijn. De deur blijft steeds op een kier staan in de plaats van zaken volledig af te sluiten. Er wordt vaak gedebatteerd in deze huizen over heel uiteenlopende onderwerpen. Kennis vergaren wordt hier als het hoogste goed gezien.

Steenbok: sober en efficiënt

Steenbok in het vierde huis zorgt voor een sobere en efficiënte woonomgeving. Ambitie en het behalen van doelen is hetgeen deze mensen emotionele zekerheid geeft. Soms kan de huiselijke omgeving koel aanvoelen. Het huis is weinig gedecoreerd en spaarzaam ingericht met een basis comfort. Vaak is het bureau of de werkplek in huis de belangrijkste kamer. Zaken worden afgesloten als duidelijk wordt dat ze de toekomstige plannen niet meer dienen. Er wordt steeds gekeken naar de lange termijn gevolgen van acties bij een onverwachte externe omstandigheid.

4de huis, schorpioen, weegschaal, boogschutter, waterman, steenbok, vissen, wortels, emotionele zekerheid, geborgenheid, afsluiten, huis, woonomgeving, familie, geschiedenis

Boogschutters zien de hele wereld als hun thuis.

Waterman: technologie en wetenschap voor het groter geheel

Waterman in het vierde huis toont ons een huis waarin technologie en innovatie hoogtij vieren. De wetenschap heeft hier een belangrijk plaatsje verovert in het hart van de waterman, maar er is zeker ook aandacht voor de gemeenschap en het gemeen goed. Liefst wonen deze mensen in een buurt waar ze de anderen ook kennen en waarin er een sterke buurtwerking is. Watermannen halen hun emotionele veiligheid voornamelijk uit hun ideeën en plannen. Er is vaak weinig ruimte voor emoties. Zaken worden dan ook afgesloten op basis van de ratio. Het intellect wordt ingezet bij onverwachte externe omstandigheden.

Vissen: de sfeer is alles bepalend

Vissen in het vierde huis heeft vaak een aangename chaos in zijn of haar huis. Er is veel aandacht voor de sfeer die het huis uitstraalt en er kan ook ruimte zijn voor spiritualiteit of godsdienst. Het huis bevat ook wat romantische elementen. Deze mensen voelen zich emotioneel geborgen als ze zich ten dienste kunnen stellen van het groter geheel door middel van vrijwilligerswerk bijvoorbeeld. Ze passen zich gemakkelijk aan aan de externe omstandigheden en veranderen naargelang de wind waait. Soms kan dit zelfs een soort grenzeloosheid met zich meebrengen waardoor de woning niet echt afgegrensd is van de buurt.

Wil jij graag meer weten over jouw eigen geboortehoroscoop? Boek nu een astrologisch consult en ontdek jouw antwoorden.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.