Caroline/ augustus 15, 2017/ Astrologie/ 0 comments

Het vierde huis is de thuis van onze ziel. Hierin vinden we onze letterlijke en figuurlijke wortels terug. Dit huis weerspiegelt onze huiselijke omstandigheden en familieomstandigheden waarin we het best gedijen. Het toont ons waar we vandaan komen en zelfs onderbewuste conditioneringen die we meekregen van het thuisfront. Bovenal vind ik dit een belangrijk huis omdat het aangeeft hoe wij in staat zijn een veilig nest te bouwen. Het toont je de wortels van jouw emotionele veiligheid. Maar in de krochten van dit vierde huis, vind je ook jouw psychische erfenissen. Je instinctieve reacties op externe gebeurtenissen worden grotendeels door het vierde huis bepaald, maar ook hoe je zaken afsluit.

Het is handig om voor dit artikel jouw eigen geboortehoroscoop bij de hand te houden. Heb jij deze nog niet in je bezit? Vraag deze dan hier gratis aan.

Ram in het vierde huis voelt zich goed met competitie

Ram in het vierde huis zorgt ervoor dat wij ons het best in ons vel voelen als we bezig kunnen zijn met nieuwe projecten en zaken. We gedijen goed in een sfeer van competitie en zoeken dit dan ook graag op. Misschien was er vroeger wel een strijd binnen jouw gezin van herkomst, wat jouw familieomstandigheden erg typeerde. Als je geconfronteerd wordt met externe gebeurtenissen, kun je hier heel impulsief en soms zelf wat agressief op reageren in eerste instantie. Je gaat zaken bijgevolg liever snel en bruusk afsluiten. Je voelt je het best in een situatie waarin jij nieuwe zaken mag ontdekken en experimenteren. Je huis is jouw uitvalsbasis van waaruit jij de wereld ontdekt en verkent.

Stier wil materiële zekerheid

Stier in het vierde huis zorgt ervoor dat wij ons het best voelen als wij ons kunnen bezighouden met tastbare voorwerpen. De stier heeft graag het gevoel om een stevige financiële basis te hebben om zich emotioneel zeker te kunnen voelen. Het huis wordt graag gebruikt als een plaats om tot rust te komen en de zaken te herkauwen. Liefst vind je in de buurt van je woning natuur en is de woning zelf ingericht met natuurlijke materialen. Jouw emotionele wortels zijn stevig in de grond geankerd. Het liefst ga je de wereld met veel smaak en goesting tegemoet. Als stier op de cusp van je vierde huis staat, kun je het moeilijk hebben om zaken af te sluiten. Soms doe je hier dan ook langer over dan men zou verwachten.

emotionele zekerheid, wortels, vierde huis, astrologie, veiligheid, geborgenheid, afsluiten, woning, thuis

Stier in het vierde huis houdt van natuur om zich heen.

Tweelingen heeft nood aan communicatie

Tweelingen in het vierde huis zorgt ervoor dat we ons goed voelen in een sterk communicatieve omgeving. De telefoon en de computer hebben in dit huis een zeer belangrijke plaats. Deze personen voelen zich het best in een huis waar het nooit stil is. In het gezin van herkomst werd er gemakkelijk veel gepraat over verschillende onderwerpen. Bij externe gebeurtenissen zullen deze mensen geneigd zijn deze te benaderen door te praten. Ze gaan de zaken tevens afsluiten door middel van een goed gesprek. De emotionele wortels kunnen erg afhankelijk zijn van het netwerk dat men heeft opgebouwd. Liefst wonen deze mensen op een kruispunt waar veel sociaal verkeer passeert.

Kreeft staat voor geborgenheid

Kreeft in het vierde huis zorgt ervoor dat we ons het best voelen in een zeer huiselijke en gezellige omgeving waarin we ons geborgen en beschermd voelen. De emotionele wortels worden bij deze personen dus gevormd door deel te zijn van een familie. Zij voelen zich goed in een hechte kring. Instinctief reageren ze vaak vanuit hun gevoel op externe omstandigheden. Met kreeft in het vierde huis, kun je ook erg veel moeite hebben om zaken los te laten waar je emotioneel aan gehecht bent. Naar anderen toe kun je een echte moeder kloek zijn en vrienden die verzorging nodig hebben weten je op de een of andere wijze steeds te vinden. Soms kan je huis een ware reis door de tijd zijn waarin geschiedenis nog echt een ereplaatsje heeft.

emotionele zekerheid, wortels, vierde huis, astrologie, veiligheid, geborgenheid, afsluiten, woning, thuis

Kreeft kan soms een moederkloek zijn naar anderen toe.

Leeuw in het vierde huis voelt zich best in het centrum

Leeuw in het vierde huis zorgt ervoor dat we ons goed voelen als we in het centrum van de aandacht vertoeven. Onze trots is heel erg gelinkt met onze emotionele wortels. We kunnen met deze stand heel gul zijn naar anderen en veel vrolijkheid binnen brengen in het leven van anderen. In het huis van deze personen is er zeker nood aan plaats voor vertier en hobby’s. Deze mensen kunnen zaken op een zeer waardige manier achter zich laten als ze hen niet meer dienen. Instinctief kunnen ze geneigd zijn om steeds in de spotlight te gaan staan als ze de kans zien.

Kleine details ontgaan de maagd op het vierde huis niet

Een geordende en nette omgeving? Maagd op het vierde huis kan niet zonder gedijen. Ze voelen zich vereerd als ze anderen ten dienste kunnen zijn met hun vaardigheden. Het geeft hen een gevoel van emotionele zekerheid. Soms komt de maagd zakelijk en rationeel over hierdoor. Bij onverwachte gebeurtenissen ga je meestal de zaken gaan ontleden en analyseren. Ook jouw verleden ga je in de detail gaan uitspitten om het ten volle te begrijpen. Als je zaken afsluit dan heb je veel oog dat alle komma’s en punten correct zijn nageleefd. Wat jij afsluit, zal dus zeker geen losse eindjes meer hebben.

Bij weegschaal op het vierde huis zijn harmonie en schoonheid troef

Weegschaal in het vierde huis maakt dat we aandacht hebben voor harmonie en schoonheid in onze huiselijke omgeving. Onze sociale contacten zijn de basis voor onze emotionele wortels. Er wordt veel aandacht geschonken aan het vinden van een emotioneel evenwicht. Bij externe omstandigheden gaan deze mensen steeds trachten tot een diplomatische oplossing te komen die voor ieder veilig voelt. Bij het afsluiten van zaken wordt erover gewaakt dat alle partijen zich goed voelen bij de situatie. Soms worden zaken toegedekt met de mantel der liefde en worden conflicten niet aangegaan doordat dit de emotionele veiligheid bedreigt.

Schorpioen: privacy is een absolute vereiste

Privacy in de thuisomgeving is bij schorpioen op het vierde huis een non-negotiable. Hun afkomst houden ze soms erg verborgen voor anderen. De emotionele wortels liggen heel diep verborgen. Soms zelfs zo diep dat ze er zelf niet aan kunnen. Verborgen machtsverhoudingen en psychologische spelletjes komen in deze huishoudens frequenter voor. Door inzicht in diepere mechanieken voelen ze zich veilig. Externe omstandigheden worden gemakkelijk achter de schermen opgelost en zaken worden zonder veel commentaar afgesloten.

4de huis, schorpioen, weegschaal, boogschutter, waterman, steenbok, vissen, wortels, emotionele zekerheid, geborgenheid, afsluiten, huis, woonomgeving, familie, geschiedenis

De schorpioen zou zich prima voelen in een huisje in het bos.

Boogschutter op het vierde huis beschouwt de wereld als hun (t)huis

Boogschutter in het vierde huis kan wijzen op immigranten of mensen die qua cultuur verschillen met hun omgeving. De emotionele wortels liggen verspreid over de hele wereld en hun huis is een bont allegaartje van stijlen en culturen. Er heerst een openheid naar andere levenswijzen, maar er kunnen ook dogma’s aanwezig zijn. De deur blijft steeds op een kier staan in de plaats van zaken volledig af te sluiten. Er wordt vaak gedebatteerd in deze huizen over heel uiteenlopende onderwerpen. Kennis vergaren wordt hier als het hoogste goed gezien.

Steenbok: sober en efficiënt

Een sobere en efficiënte woonomgeving is eigen aan de steenbok op het vierde huis. Soms is dit tot op het steriele en koele af. Decoratie is er weinig en je hoeft vooral niet te veel luxe te verwachten. De bureau of werkplek zien zij als de belangrijkste kamer. Emotionele zekerheid halen deze mensen uit hun ambities en het behalen van hun doelen. Zaken worden afgesloten als duidelijk wordt dat ze de toekomstige plannen niet meer dienen. Duikt er een onverwachte externe omstandigheid op? Dan zijn de lange termijn gevolgen van hun acties de leidraad om ermee om te gaan.

4de huis, schorpioen, weegschaal, boogschutter, waterman, steenbok, vissen, wortels, emotionele zekerheid, geborgenheid, afsluiten, huis, woonomgeving, familie, geschiedenis

Boogschutters zien de hele wereld als hun thuis.

Waterman: technologie en wetenschap voor het groter geheel

Waterman in het vierde huis toont ons een huis waarin technologie en innovatie hoogtij vieren. De wetenschap heeft hier een belangrijk plaatsje veroverd in het hart van de waterman, maar er is zeker ook aandacht voor de gemeenschap en het gemeen goed. Liefst wonen deze mensen in een buurt waar ze de anderen ook kennen en waarin er een sterke buurtwerking is. Watermannen halen dus hun emotionele veiligheid voornamelijk uit hun ideeën en plannen. Emoties krijgen eerder weinig ruimte. Zaken afsluiten gebeurt dus bijgevolg op basis van ratio. Bij onverwachte externe omstandigheden zetten zij hun intellect in om met de situatie om te gaan.

Voor Vissen op het vierde huis is de sfeer alles bepalend

Vissen in het vierde huis heeft vaak een aangename chaos in zijn of haar huis. De sfeer die het huis uitstraalt is belangrijk. Spiritualiteit of godsdienst kan een belangrijke plaats innemen in huis. Het huis bevat ook wat romantische elementen. Deze mensen voelen zich emotioneel geborgen als ze zich ten dienste kunnen stellen van het groter geheel door middel van vrijwilligerswerk bijvoorbeeld. Ze passen zich gemakkelijk aan aan de externe omstandigheden en veranderen naargelang de wind waait. Dit veroorzaakt af en toe een soort grenzeloosheid. De woning is dan niet echt afgegrensd van de buurt.

Wil jij graag deze en andere thema’s in je horoscoop in de diepte exploreren? Dan is mijn astrologie embodied traject vast iets voor jou. Ontdek het traject hier.

Om je volle potentieel te ontluiken, is het belangrijk om te weten welke stappen je kunt nemen. 

Merk jij ook dat er meer aan het leven is, maar dat je er geen grip op lijkt te krijgen? Ben jij op zoek naar jouw echte ík?

Dan is embodied astrologie jouw partner in crime.

  • Volledig individuele begeleiding
  • 4 sessies via Zoom waarbij we op 1 thema(cluster) inzoomen
  • Potentiële thema’s: Psychologische make-up, zielslessen en spirituele blauwdruk, fysieke gezondheid, carrièrepad
  • Extra persoonlijke mails aangepast aan jouw persoonlijke maancyclus om je horoscoop ten volle te beleven en ervaren
  • Je ontvangt de opnames na de sessie in je inbox met extra relevante informatie/werkboeken
  • Opvolging: Tijdens het traject ben ik bereikbaar voor extra vragen via mail. Je kunt me daar ook sparren over opdrachten in de werkboeken
  • Prijs: 397 euro

Wie ben ik?

Hallo, mijn naam is Caroline Risack. Ik ben een doorwinterde astrologe, masseuse en kruidenliefhebber. Gedurende de jaren waarin ik voornamelijk met vrouwelijke klanten werkte, was ik getuige van de grote toegevoegde waarde van een holistische aanpak om tot een gezond hormonaal evenwicht te komen.

Mijn deskundige begeleiding helpt vrouwen om zich aan te passen aan hun natuurlijke ritmes en de flow in hun leven te vinden. Ik leer elke vrouw haar lichaam te eren en voeden als een heilige tempel.

Mijn missie is om vrouwen opnieuw te verbinden met hun ziel, oerkracht en fysiek lichaam, zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen geven.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.