Caroline/ september 10, 2018/ Astrologie/ 0 comments

De twaalf dierenriemtekens vertegenwoordigen een specifieke energie. Het specifieke karakter van elk van de twaalf tekens is verschillend. In deze blog neem ik jullie mee in de typologie van de dierenriemtekens en hun karaktertrekken. De plaats in de horoscoop waar je zon staat toont jouw krachtbron aan.

Ram als pionier

De Ram pakt dingen aan en zorgt voor vernieuwing. Typisch stoten ze zich overal doorheen met veel durf, energie en initiatief. Ze gaan moedig hun gang en hebben veel ondernemingslust. Subtiliteiten is niet hun ding, eerder houden ze van scherpheid en sarcasme. In een omgeving waar veel lawaai en gestommel toegelaten is voelt de ram zich goed. Ze hebben nood aan het nemen van initiatief en kunnen zeer gepassioneerd zijn. Ram is pionierend en ontdekkend.

Hij heeft een wilde uitstraling doordat hij zeer vurig en enthousiast is qua energie. Hij is extravert en gericht om zijn interne energie naar buiten te dragen.

De voorzichtige zon in stier

De stier is voorzichtig en betrouwbaar. Soms beschouwen ze hun partner iets te veel als hun bezit, maar hij heeft prettige manieren en houdt van het oude vertrouwde. Het goede der aarde ontgaat de stier niet. Ze genieten met volle teugen van het leven. De zon in stier houdt van een verantwoordelijke positie waarbij hij erg productief is. Investeren in vastgoed is echt hun ding. Hun voorkeur gaat vooral uit naar natuurlijke kwaliteit.

Stieren houden ervan om te vertoeven in een rustige natuurlijke omgeving te vertoeven. Ze behoren het meest tot de natuur zelf. Soms zijn het ook prachtige zangers. Zekerheid wordt voor de stier gevonden in het fysiek waarneembare.

zon in de horoscoop

Waar de zon staat in je horoscoop vind je jouw grootste krachtbron terug.

Communicatieve tweelingen

De tweeling heeft nood om de buitenwereld te ontmoeten. Zon in tweelingen is goed van de tongriem gesneden en erg flexibel. Het zijn intelligente mensen met een brede kennis. Soms komen ze nerveus over aangezien ze steeds on-the-go zijn. De tweeling heeft nood aan het leggen van verbindingen en het vormen van netwerken. Hun baan dient een zekere levendigheid in te houden met visie en de nodige vrijheid. Vooral hersenwerk en licht lichamelijk werk zijn hun ding.

Qua emoties kunnen ze soms rationeel en koel ogen. De aandacht is vaak erg verspreid waardoor concentratieproblemen ontstaan. Ideeën en feiten wil de tweeling tot zich nemen en doorvertellen. Hij is geïnteresseerd in alles wat mensen schrijven en vertellen. Tweelingen zijn het meest beweeglijk van allemaal.

Gevoelige kreeft

De kreeft is een natuurlijke verzamelaar die dol is op familiebanden. Zijn geheugen is perfect. We kunnen de zon in kreeft het best vergelijken met een rustig meertje waar je beschermd en gevoed bent, maar waar af en toe een zware storm de kop opsteekt. Het zijn zeer tedere en moederlijke tekens, die niet lang boos kunnen zijn. Ze kunnen zich echter wel snel beledigd voelen. Indien dit het geval is, trekken ze zich terug. De zorgrol ligt hen het beste waarin de kreeft zekerheid en veiligheid waarborgt.

De vrolijke leeuw

De leeuw is een koninklijk teken die zich waardig en trots gedraagt. Ze zijn zeer grootmoedig en hebben een sterke wil. De leeuw heeft een vaste mening en sterke principes. Van nature is hij een leider, maar hij houdt tevens van spel en vermaak. Het is een zeer oprecht teken die zich in opperbeste stemming voelt indien hij grote zaken verwezenlijkt. In de omgeving wil hij zichzelf weerspiegeld zien. Leeuw is een gecentreerd in zichzelf brandend vuur dat vanuit zichzelf en vanzelf straalt.

Boeken zijn het favoriete speelgoed van de tweeling

De tweeling houdt het meest van boeken.

De maagd als analyticus

Zon in maagd is eerder zakelijk en rationeel. Details zijn hun dada en ze streven voortdurend naar perfectie. Hij heeft erg nood aan het gevoel om nuttig te zijn voor de ander. Verrassingen zijn iet aan hen besteed. Geef hen maar eerder een voorspelbare beredeneerde omgeving waarin veel orde heerst. Als ze productief kunnen zijn en schoon werk kunnen doen zijn ze op hun best. Ze bezitten een natuurlijke aanleg voor ordening.

Zon in weegschaal past zich aan

De weegschaal is een teken dat erg gericht is op goede relaties met de mensen rondom zich. Hierdoor is hij gemakkelijk in de omgang en stellen ze gezelschap erg op prijs. Ze houden van een sfeervolle en harmonieuze atmosfeer en ze schuwen confrontaties. We zien de weegschaal dan ook gemakkelijk water bij de wijn doen. De façade is bij hen zeer belangrijk. Hun uitstraling is veeleer attractief en charmant. Beslissingen maken is niet hun sterkste kant, maar diplomatie kunnen ze als de besten.

Schorpioen als stil water met diepe gronden

De schorpioen is een teken van extremen. Hun gevoelens zitten heel diep en verborgen voor hun omgeving en soms zelfs voor zichzelf. Ze voelen zich best in een duistere en verborgen rol achter de schermen. Het initiëren van transformatie en het scheppen zijn twee kwaliteiten van dit teken. Ze zijn gepassioneerd en erg volhardend. Het zijn de stille waters met diepe gronden.

Boogschutter verbindt de wereld met de hemel

Boogschutter is een teken met een enorme interesse in diepere levenskwesties en reizen. Hij zoekt naar een overzicht en is zeer grensoverschrijdend. Het overtuigen van anderen is hun specialiteit. Vooral religie, rechten, filosofie en andere culturen dragen hun interesse.

Beperkingen hebben ze een gloeiende hekel aan. Ze zijn dan ook erg gesteld op hun vrijheid en ruimte. De bedoeling van de zon in boogschutter is om de relatie tussen zichzelf en de wereld te verkennen.

Vissen vertoeven graag in ontspannen hogere sferen.

Vissen komen graag in contact met hun onderbewustzijn via slaap.

Steenbok als duurzame bouwer

Steenbokken zijn zeer verantwoordelijke mensen, die veeleer praktisch en ambitieus zijn. Ze werken zeer ernstig en hard aan hun pad. Een sober leven vol beperkingen en frustraties doorstaan ze zonder veel problemen. Hun emotionele leven wordt afgeschermd met een pantser, want ze stellen zich niet graag kwetsbaar op. Een ordelijke en overzichtelijke omgeving kan hen een goed gevoel geven, net als het doen van routinewerk. Zoveel mogelijk wordt door de steenbok binnen meetbare grenzen gehouden. Er wordt gewerkt aan een fundament voor zekerheid in het bestaan en er wordt gestreefd naar duurzaamheid.

Universele waterman

Watermannen zijn erg gesteld op hun vrijheid en onafhankelijkheid. Ze zijn erg origineel en non-conformistisch. De wereld trachten ze te veranderen door eerst zichzelf te veranderen. Het zijn individualisten met een zekere gemeenschapszin. Technologie heeft voor hen vaak geen geheimen en ze hebben erg nood aan bijleren. Het zijn echte wetenschappers die zaken rationeel gaan aanpakken. De waterman beweegt zich vooral in de ideeënwereld waar hij zich erg thuis voelt. Ze houden ervan om trendsetter te zijn.

Gevoelige vissen

Vissen zijn zeer artistiek en gevoelig. Het zijn echte idealisten die door hun omgeving gekleurd worden. Anderen voelen zich door hen geïnspireerd. Vaak hebben vissen een hang naar het mystieke, poëzie en droomwerelden. Hun fantasie is enorm, net als hun nood om anderen te helpen. Bij vissen lost alle materie op en wordt vanuit tegenstellingen een eenheid geboren. Onbewust voelen ze deze eenheidsstaat aan. Tegenstellingen trachten ze te overbruggen met compassie en empathie.

Ben je benieuwd naar wat jouw geboortehoroscoop allemaal te vertellen heeft? Boek dan zeker een geboorteconsult om de details rond jouw horoscoop te leren.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.