Caroline/ april 18, 2023/ Astrologie/ 0 comments

Heb jij de zon in het teken Ram staan? Dan heb jij meer kans gezondheidsklachten te ontwikkelen in systemen die gelinkt worden met dit teken. Hierdoor ga je sneller last hebben van klachten aan het hoofd en de hersenen. De tekst hieronder dient louter ter informatie. Als jij (ernstige) gezondheidsklachten ervaart, dien je dit steeds te bespreken met jouw arts en/of behandelaar!

Als zon in Ram is hydratatie heel belangrijk

Met de Zon in Ram heb je vaak meer hoofdpijn dan je lief is. In sommige gevallen is die hoofdpijn echter afkomstig vanuit de nieren. Je hebt namelijk de neiging om te weinig vers en schoon water te drinken waardoor je lichtjes kan dehydrateren. Jouw hersenen zijn gevoeliger dan anderen voor deze subtiele vochttekorten. 

Daarnaast is het voor iemand met de Zon in Ram vaak fijn om pittig en gekruid te eten. Dit versterkt de dehydratatie. Bij jouw maaltijd is het dan ook een goed idee om voldoende verfrissende non-alcoholische drankjes te voorzien. Vind je de smaak van water niet lekker? Dan kun je zeker opteren voor een infusie. Voeg wat lekkere kruiden, fruit of groenten toe aan je water en laat dit trekken. Dit smaakje kan een wereld van verschil maken.

Goede gezondheidstips met Zon in Ram om te blijven doorgaan

Aandacht voor verzuring

Als Zon in Ram heeft je lichaam de neiging om sneller te verzuren. Zeker omdat je van nature ook kan aangetrokken zijn tot zuurvormende voeding zoals vlees, zuivel en koolhydraten. De ideale verhouding voor jou is slechts 20% verzurende voeding en 80% alkalische voeding. 

Je kan deze balans het gemakkelijkst bereiken door veel groenten en fruit aan je dieet toe te voegen. In de herfst mag je rijkelijk pompoen op het menu zetten. Dit is een zeer alkalisch voedingsmiddel dat jouw systeem veel deugd doet. Pompoensoep voor de win dus! Verder kan je denken aan wat versgeperst citroensap in een glas water in de ochtend om je spijsverteringskanaal een mooie boost te geven.

Ondersteun een goede hersenfunctie

Een goede hersenfunctie heeft nood aan goede gezonde vetzuren. Door kwistig om te springen met koudgeperste oliën op jouw maaltijden, kun je deze via jouw dieet voorzien. Denk bijvoorbeeld aan wat extra koudgeperste olijfolie als afwerking op jouw klaargemaakte groentjes. 

Leer jezelf hydrateren met Zon in Ram

De Ram heeft een erg gevoelige hypothalamus-hypofyse-bijnieras. Ons hele hormonale systeem wordt hierop gebouwd. Hormonaal onevenwicht komt dan ook vaker voor dan anders bij jou. Ook hier kun jij preventief voor zorgen door voldoende essentiële omega 3-vetzuren in jouw dieet in te bouwen. Ook vitamines en mineralen heb je nodig om vanuit deze vetzuren alle benodigde hormonen te maken. Daarnaast is het interessant om jouw stressniveau onder controle te houden omdat dit ook deze as volledig uit balans kan brengen. 

Wil je meer ontdekken over jouw gezondheid volgens jouw geboortehoroscoop? Dan kan een mini gezondheidsprofiel jou vast bekoren. Je vraagt hem hier gratis aan!

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Ik heb mijn inspiratie gehaald uit Judith Hill’s Medical Astrology For Health Practitioners. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden in haar boeken.

Meer ontdekken over hoe jij jouw gezondheid kan ondersteunen?

Wat zou het voor jou betekenen als jij de echte oorzaak van jouw gezondheidskwaaltjes zou weten? Je zou in staat zijn om de klachten voor te zijn en de patronen te doorbreken. Stelsels die van nature zwakker zijn, zou je extra kunnen ondersteunen in periodes waarin dit nodig is. Zou dit geen gigantische sprong betekenen voor jouw gezondheid?

Jouw geboortehoroscoop herbergt deze informatie. In jouw gezondheidsprofiel neem ik je mee op reis in je eigen lichaam door middel van jouw geboortehoroscoop. Je ontdekt er handvaten om preventief jouw gezondheid te versterken zodat je geen nood hebt om ziek te worden. Wil jij ook graag meer gezondheid in je leven?

  • Detecteer de organen en stelsels die extra ondersteuning nodig hebben in jouw lichaam.
  • Krijg inzicht in de periodes waarin bepaalde klachten zich meer manifesteren en wat je hieraan kunt doen.
  • Ontdek of er bepaalde voedingsmiddelen niet goed matchen met jouw blauwdruk.
  • Achterhaal welke psychologische- en omgevingsfactoren een rol spelen in chronische klachten.
  • Kom te weten welke levensstijl echt bij je past.
  • Ontdek hoe jij de gezonde versie van jezelf kan worden en blijven.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Share this Post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.