Caroline/ december 31, 2022/ Astrologie/ 0 reacties

Heb jij de zon in het teken Steenbok staan? Dan heb jij meer kans gezondheidsklachten te ontwikkelen in systemen die gelinkt worden met dit teken. Hierdoor ga je sneller last hebben van huid- en gewrichtsklachten. De tekst hieronder dient louter ter informatie. Als jij (ernstige) gezondheidsklachten ervaart, dien je dit steeds te bespreken met jouw arts en/of behandelaar!

Heeft het nut? Een belangrijke motivatie met de zon in Steenbok.

Wil je een zon in Steenbok aan het sporten krijgen, dan kan je maar beter suggesties doen waar je rekening houdt met de nuttigheid. Je zal ze gemakkelijker aan het werk krijgen in de moestuin, dan in de sportzaal. Het kan interessant zijn om een loopband te installeren onder hun thuisbureau zodat ze al werkend een gezonde levensstijl kunnen nastreven. 

Als kind is de zon in Steenbok vaak erg kwetsbaar. Ze vereisen wat extra aandacht voor hun gestel. Toch wordt dit gestel met het verstrijken van de jaren sterker en sterker. Hun lichaam is verrassend sterk en taai, maar heeft tijd nodig om tot dit punt te komen. Alle extra aandacht en liefde die in het lichaam gestoken wordt als kind, brengt een mooie return on investment later in het leven. Motivatie kun je vooral opwekken door de inspanningen nuttig te maken.

zon in steenbok beweegt als er nut is

Een moeizaam eetpatroon met zon in Steenbok

Met de zon in Steenbok heb jij moeite om dagelijks voldoende calorieën en voedingsstoffen binnen te krijgen. Ondervoeding ligt dan ook op de loer. Het is dan ook cruciaal om regelmatig kleine porties te eten doorheen de dag om voldoende bouwstoffen op te nemen. Er mag in je dieet extra aandacht zijn voor het gebruik van slijmstoffen (zoals in lijnzaad, chaizaadpudding…) om jouw darmslijmvlies extra te bevochtigen. Ook het regelmatig eens smeren van de luchtwegen kan een handig gezondheidsondersteunend middeltje zijn.

Waar jij in de keuken vooral niet op mag besparen zijn goede gezonde vetten. Je mag deze erg kwistig in je maaltijden verwerken. Merk je dat je vetrijke voeding moeizaam verteert? Dan is het interessant om bijvoorbeeld wat citroensap toe te gaan voegen aan de maaltijd. Of je start de dag gewoon met een glas water met wat versgeperst citroensap om jouw lever en galblaas een extra duwtje te geven. Hierdoor zal je vetten beter kunnen verteren en metaboliseren.

Hydrateren, hydrateren, wie zijn best doet zal het leren.

Jouw huid en gewrichten hebben water nodig. Veel water! Het is dan ook van cruciaal belang dat jij toegang hebt tot vers en zuiver water. Door regelmatig een snufje zeezout aan je water toe te voegen (niet bij bloeddrukproblemen trouwens), zorg je ervoor dat het water beter opgenomen wordt in jouw lichaam.

Zon in steenbok draait rond structuur

Jouw gewrichten en andere bindweefsels zijn een favoriete plaats voor gifstoffen om zich op te hopen. Op den duur leidt dit naar reumatische klachten. Jaarlijks in de lente tijd maken om jouw bindweefsel te ontgiften, kan dan ook een mooie boost geven aan jouw gezondheid. Je kan hiervoor denken aan het gebruik van brandnetelthee bijvoorbeeld. Als jij al last hebt van artrose-achtige klachten aan de gewrichten, kan het interessant zijn om MSM, chondroïtine en glucosamine te gaan inzetten ter ondersteuning. Overleg vooral met een therapeut hoe jij jouw gewrichten op de juiste manier kan gaan ondersteunen.

Wil je meer ontdekken over jouw gezondheid volgens jouw geboortehoroscoop? Dan kan een mini gezondheidsprofiel jou vast bekoren. Je vraagt hem hier gratis aan!

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Ik heb mijn inspiratie gehaald uit Judith Hill’s Medical Astrology For Health Practitioners. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden in haar boeken.

Meer ontdekken over hoe jij jouw gezondheid kan ondersteunen?

Wat zou het voor jou betekenen als jij de echte oorzaak van jouw gezondheidskwaaltjes zou weten? Je zou in staat zijn om de klachten voor te zijn en de patronen te doorbreken. Stelsels die van nature zwakker zijn, zou je extra kunnen ondersteunen in periodes waarin dit nodig is. Zou dit geen gigantische sprong betekenen voor jouw gezondheid?

Jouw geboortehoroscoop herbergt deze informatie. In jouw gezondheidsprofiel neem ik je mee op reis in je eigen lichaam door middel van jouw geboortehoroscoop. Je ontdekt er handvaten om preventief jouw gezondheid te versterken zodat je geen nood hebt om ziek te worden. Wil jij ook graag meer gezondheid in je leven?

  • Detecteer de organen en stelsels die extra ondersteuning nodig hebben in jouw lichaam.
  • Krijg inzicht in de periodes waarin bepaalde klachten zich meer manifesteren en wat je hieraan kunt doen.
  • Ontdek of er bepaalde voedingsmiddelen niet goed matchen met jouw blauwdruk.
  • Achterhaal welke psychologische- en omgevingsfactoren een rol spelen in chronische klachten.
  • Kom te weten welke levensstijl echt bij je past.
  • Ontdek hoe jij de gezonde versie van jezelf kan worden en blijven.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.