Caroline/ juli 9, 2018/ Naturopathie/ 0 reacties

De zomer is alweer in het land of we trekken met zijn allen naar de zon. Vaak hoort daar jammer genoeg ook een zonnebrand bij. Kun je naast aftersun een zonnebrand natuurlijk verlichten? Ja, tuurlijk! In deze blog lees je hoe.

Zonnebrand natuurlijk verlichten als voorkomen niet mogelijk was

De Zon is fijn, maar ook gevaarlijk.

Eerst en vooral is voorkomen beter dan genezen. Vermijd de zon op het heetst van de dag en draag dekkende kleding. Bescherm je indien nodig met een zonnecrème of olie en als het kan met zo weinig mogelijk chemische stoffen. Soms gebeurt het toch dat je verbrand bent. Zonnebrand natuurlijk verlichten kan door onderstaande adviezen te volgen. Ook hier is zoals steeds mijn disclaimer van toepassing.

Zonnebrand natuurlijk verlichten met voeding

Er zijn verschillende manieren om de verbrande huid tot rust te brengen. Een verbrande huid heeft te veel vuur en dient afgekoeld te worden en bevochtigd. Eerst en vooral zijn er een aantal voedingsmiddelen die we op de verbrande huid kunnen aanbrengen zodat we de zonnebrand natuurlijk verlichten. Hiervoor kun je best gebruik maken van komkommer, yoghurt of kwark.

Snijd de komkommer in dunne plakjes en leg ze gedurende 30 minuten op de aangedane huid. Als je geen komkommers bij de hand hebt kun je gebruik maken van een mengsel van yoghurt en honing om in de verbrande huid in te laten trekken. Of je maakt gebruik van 50 g kwark aangelengd met een eetlepel karnemelk die je na 15 minuten afspoelt met lauw water.

Olie om te smeren

Indien je eerder van het type bent die graag een speciaal product in je EHBO-kist hebt liggen voor zonnebrand kun je denken aan een aantal oliën die de verbrande huid gaan kalmeren en voeden. De gekendste is Sint-Janskruidolie. Deze olie geeft fotosensitiviteit en mag dus in geen geval gebruikt worden indien je nogmaals de zon in gaat. Daarnaast is Sint-Janskruid niet aangewezen indien je bepaalde medicijnen gebruikt.

Sint-Janskruid als ideale aftersun

© Hannah Rosen, 2009. Sint-Janskruid als ideale aftersun

Als Sint-Janskruidolie geen optie is, kun je gebruik maken van een goede arganolie, lijnzaadolie, sesamolie of zonnebloemolie. Deze oliën helpen zonnebrand natuurlijk verlichten doordat ze sterk vochtinbrengend zijn. Daarnaast werken ze verzachtend op de huid.

Een maceraat met kamillebloemen in een van deze oliën is nog effectiever omdat kamille een goed kruid is om rustgevend te zijn op een beschadigde huid. Je kunt een maceraat zelf maken door kamillebloemen in een grote pot te doen en deze te overgieten met een olie. Zorg dat de bloemen goed onder staan in de olie. Laat dit maceraat een aantal weken trekken op een donkere plaats en je verkrijgt kamilleolie.

Andere smeersels bij zonnebrand

Een andere optie waar je aan kunt denken zijn hydrolaten. Dit zijn waterige extracten van planten. Bij een verbrande huid zijn het waterig extract van de toverhazelaar en van rozen de aangewezen partners. Je kunt beide hydrolaten aanbrengen op de aangedane huid om zo de huid te voeden en herstellen.

Als laatste optie kun je een zalf met propolis in huis halen. Propolis is een bijenproduct dat wordt gemaakt aan de hand van knoppen van de populier. Hierdoor bevat het veel acetylsalicylzuur en mag het niet gebruikt worden bij een allergie aan aspirine. Propolis werkt ontstekingsremmend en verkoelend. Daarnaast werkt propolis ook ontsmettend en pijnstillend. Eigenlijk is propoliszalf sowieso een goede aanvulling op jouw natuurlijke medicijnkast.

Zoals je ziet heeft de natuur voor elk wat wils in huis zodat je zonnebrand natuurlijk kunt verlichten. Maar wist je dat een gezonde huid die correct beschermd wordt helemaal geen zonnebrand hoeft te kennen? Jouw celgezondheid is hier een belangrijke bouwsteen in. Laat jouw celgezondheid testen en krijg een preventief plan van aanpak op jouw maat om een gezondere huid te krijgen.

De weg naar echte gezondheid

Loop jij al lang met vage klachten waar je maar niet de vinger op kunt krijgen? Vaak is er nog niet echt sprake van een ziekte. Toch voel jij je niet gezond. Je bent moe, hebt een kort lontje. Je bent zeker niet meer diegene die je een aantal jaar geleden was. Zou het dan toch de leeftijd zijn?

 

Welnee! Ook op je 80ste kun jij jou vitaal voelen. Je moet alleen een handje geholpen worden hoe. Bij ruim 90% van de mensen staan hun celgezondheid testwaarden niet optimaal. Afhankelijk van de afwijkingen en de periode dat jij hier al mee rondloopt, ervaar je meer of minder klachten. Je voelt je niet gezond, maar ook niet echt ziek.

 

Deze celgezondheid test valt onder wat we noemen functional medicine. Het is bedoeld om je gezondheid en vitaliteit te ondersteunen met de juiste adviezen gesteund op wetenschappelijke grond. Geen natte vingerwerk dus. 

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.